Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Εμπρηστική επίθεση στην αντιπροσωπεία της Πόρσε στη Γλυφάδα

Εμπρηστική επίθεση με στόχο αντιπροσωπεία της Πόρσε εκδηλώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Γλυφάδα.

Άγνωστοι προσέγγισαν την έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων που βρίσκεται στη Λ. Βουλιαγμένης 108, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα και έβαλαν φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα οι οποίοι περιορισαν τις φλόγες.

Πολ Κρούγκμαν: Σοκ θα ήταν αν η Ελλάδα δεν είχε έκτακτο σχέδιο

«Σοκ θα ήταν αν η Ελλάδα δεν είχε έκτακτο πλάνο» σχολιάζει στο blog του στους NYTimes, ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν,
αναφορικά με το λεγόμενο plan B Βαρουφάκη για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα.

γράφει ο Πολ Κρούγκμαν

Οι άνθρωποι είναι προφανώς σοκαρισμένοι, σοκαρισμένοι επειδή έμαθαν ότι η Ελλάδα είχε πράγματι σχέδιο εισαγωγής παράλληλου νομίσματος στην περίπτωση που αυτό θα ήταν απαραίτητο.

Εννοώ ότι θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό αν δεν υπήρχαν έκτακτα σχέδια. Το να προετοιμάζεσαι για κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί, δεν σημαίνει ότι θέλεις να συμβεί.

Κοίτα ποιος μιλάει !

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ε όχι κι έτσι !
Όχι και κήνσορες οι εκπρόσωποι του πιο διεφθαρμένου συστήματος που κατασπαράζει εδώ και 40 χρόνια τη χώρα και το λαό της…


Όχι και τιμητές οι γόνοι και οι επίγονοι των πολιτικών οικογενειών που θεμελίωσαν την υπόστασή τους στη μίζα και τη διαπλοκή, παρέα με τα σημιτόπαιδα παντός καιρού, που σαν τους αρουραίους βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους τελευταία, για να κουνήσουν όλοι μαζί το δάχτυλο, παραμορφωμένο κιόλας από την ακαμψία που προκαλεί η συνήθεια χρόνων να το βουτάς διαρκώς στο μέλι…

Κοίτα ποιος μιλάει για παρακράτος και εσχάτη προδοσία! Όλος αυτός ο εσμός των σεσημασμένων της κλεπτοκρατίας που χρεοκόπησε τη χώρα από το 2010, παραδίδοντάς τη ενσυνείδητα στη λεηλασία της Μαύρης Διεθνούς, την οποία υπηρετεί με το αζημίωτο ακόμη και τώρα…

Μοσχάτο: "Έχουμε Πάπα" στον κήπο της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η ταινία του Nanni Moretti "Έχουμε Πάπα - Habemus Papam" θα προβληθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 9.00μμ από την Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας στον κήπο της συλλογικότητας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Σενάριο: Nanni Moretti, Francesco Piccolo, Federica Pontremoli

Ηθοποιοί: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Margherita Buy

Λίγα λόγια

Έχεις Plan B ;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Αποκλειστικό: Εξαφανίσθηκε έπαρχος γιατί ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ματαίωσε καθιερωμένο πανηγύρι

Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (εξωτερική άποψη)
Αναταραχή επικρατεί στην Αγία Παρασκευή του Ελληνικού καθώς εξαφανίσθηκε και αναζητείται από τις αρχές ο νέος έπαρχος που πέρυσι διαμαρτυρόταν μέσω της γνωστής ιστοσελίδας tryfonias.gr, γιατί το πανηγύρι που είχε διοργανώσει η διοίκηση Κορτζίδη ήταν φτωχό.


Είχε προηγηθεί η εξαφάνιση του καθιερωμένου ετήσιου πανηγυριού την ημέρα εορτασμού του ομώνυμου τοπικού ναού της συνοικίας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  προέβαλε αδυναμία να ενισχύσει οικονομικά την εκδήλωση.

Η ταινία «1984 - Nineteen EightyFour» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9.00μμ

H ταινία του Μάικλ Ράντφορντ «1984 - Nineteen EightyFour» θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
Πρωταγωνιστές:  Σίριλ Κιούζακ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Μπάρτον

Λίγα λόγια για την ταινία:

Γλυφάδα: Πότισμα στον Υμηττό

Πότισμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου στον Υμηττό, στην περιοχή της Αιξωνής, δίνοντας έτσι μια ανάσα ζωής σε μία πολύπαθη περιοχή.

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν από κοινού ο δήμος Γλυφάδας και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν νέα περιαστικά δάση.

Με τη βοήθεια των εθελοντών, ποτίστηκαν τα μικρά δένδρα, τα οποία είχαν φυτευθεί σε ανάλογη δράση τον περασμένο χειμώνα.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν κάλεσαν τους πολίτες την προσεχή περίοδο, ειδικά μετά τη φωτιά στον Υμηττό, να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να τα προστατεύσουν.

Δεν συμφωνώ, αλλά...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 26.07.2015