Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σύγχυση προκάλεσε ο Απολογισμός μας για τα Οικονομικά του Δήμου στους Κωνσταντάτο-Τσαρπαλή

Σχόλιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης :

 

Τα τεκμηριωμένα και ακριβή στοιχεία για το τι κάναμε τα 3 χρόνια που είμαστε στη διοίκηση του Δήμου για τα Οικονομικά δημιούργησε ταραχή  στους κυρίους  Κωνσταντάτο-Τσαρπαλή. 

Εξέδωσαν, λοιπόν, μια ανακοίνωση της παράταξης τους , που η μόνη της αλήθεια, για όποιον ζει σ' αυτόν το Δήμο,  είναι η προφανής σύγχυση και ο παραληρηματικός λόγος της,  γι αυτό και δεν χρειάζεται να τη σχολιάσουμε.

στροφή Νέας Σμύρνης : Ξεκίνημα με πολλά χαμόγελα και αισιοδοξία (φωτορεπορτάζ)


Η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης "στροφή Νέας Σμύρνης" στο δημοτικό κινηματογράφο Σπόρτινγκ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

"Άλλαξε το Δήμο, άλλαξε τη χώρα!
Γιατί η αντίσταση και η δημιουργία ξεκινούν από τη γειτονιά"!

Με την Ελένη Μπελιά και τον Δημήτρη Κλαυδιανό στο λόφο Πανί (VIDEO)

To notia.gr βρέθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Αλίμου με το συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" Ελένη Μπελιά -εκπαιδευτικό (δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο) και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κλαυδιανό, στο λόφο Πανί και συζήτησε μαζί τους για τους ελεύθερους χώρους στον Άλιμο και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.


"O Δήμος πρέπει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον - για την ποιότητα ζωής των κατοίκων".

Ελένη Μπελιά δασκάλα - υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με τον συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι": "Ερχόμαστε στο λόφο Πανί με τα παιδιά. Προσπαθούμε να τα φέρουμε σε επαφή με αυτόν τον όμορφο χώρο και τους δίνουμε την ευκαιρία α γνωρίσουν τη μεγάλη ιστορία που έχει ο Άλιμος.Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος κοινόχρηστου αστικού πρασίνου αλλά χρειάζονται πολλά χρήματα για να αγοραστεί και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων".

Δημήτρης Κλαυδιανός - δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με τον συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι": "Εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο αν χτιστεί θα κόψει το λόφο στα δύο και θα χαθεί όλη αυτή η αίσθηση του ενιαίου χώρου πρασίνου.Δυστυχώς η τωρινή διοίκηση του δήμου αδιαφόρησε αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι το πάλεψαν από μόνοι τους".

ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΙΛΛΗΣ : "προσωπική η επιλόγή του Μ.Γαζή"

Αδειάζει τον κ.Μιχάλη Γαζή η κίνηση "πολίτες σε δράση για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη" με δήλωση του προέδρου της κ.Τάσου Κορίλλη.

Χαρακτηρίζοντας την επιλογή του κ.Γαζή ως "προσωπική επιλογή", δεν παραλείπει να τον χλευάσει ευχόμενος "καλή επιτυχία στη νέα κίνησή του" (σσ. ο κ.Γαζής ήταν υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας με την Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν ευτύχησε), ενώ αφήνει πολλά υπονοούμενα για φιλοδοξίες και συμφωνία χωρίς αυτοδιοικητικά κριτήρια.


Από την ίδια δήλωση προκύπτει και ο πανικός στη σαμαρική ηγεσία της ΝΔ ενόψει των εκλογών του Μαϊου που δεν θα δώσει "χρίσματα ή στηρίξεις" σε υποψηφίους δημάρχους. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της επιλογής τα βλέπουμε ήδη σε όλη την Ελλάδα (όπως και στο Ελληνικό-Αργυρούπολη) όπου "σφάζονται αρνιά" χωρίς να μπορεί να επιβάλει ποινές το συγκυβερνών κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ.Τάσου Κορίλλη, μέλους της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημοτικού συμβούλου Ελληνικού :

η μάχη της «ανεξαρτησίας».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΟΝΟ".


              αλιευμένο από την ομάδα "Αργυρούπολη γειτονιά μας"

Πλεόνασμα ανεξαρτησίας θα απολαύσουμε στις δημοτικές εκλογές από υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους. Όλοι ανεξάρτητοι. Βέβαια, μέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ανεξάρτητοι. Δίχως να έχουν παραδώσει τις κομματικές τους ταυτότητες, αλλά ανεξάρτητοι.

Με πλούσιο πολιτικό λόγο. «Δε μπορούμε να υποσχεθούμε πολλά γιατί η κεντρική διοίκηση στερεί πόρους από τους Δήμους». Που πάει να πει ότι η κυβέρνηση στέρησε τους πόρους, αλλά την κυβέρνηση τη στηρίζουμε, τις αποφάσεις της καταγγέλλουμε. Διότι πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα. Πάνω και από τον δήμο. Αλλά κατά τα λοιπά, ανεξάρτητοι.


Πολιτικοί βαθύτατα ευαίσθητοι. Που υπόσχονται ότι θα
ρίξουν το βάρος στον κοινωνικό τομέα. Τουτέστιν θα στηρίξουν τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά συσσίτια, τις κοινωνικές ουρές των ταπεινωμένων με τα κουπόνια, τις οποίες η κυβέρνηση δημιούργησε, αλλά την κυβέρνηση δεν την καταγγέλλουμε, τα αποτελέσματα της πολιτικής της σχολιάζουμε. Διότι πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα. Κατά τα λοιπά, ανεξάρτητοι.
Πολιτικοί βουτηγμένοι στην ειλικρίνεια. Που υπόσχονται ότι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή του δήμου τους, προφανώς για όσους απολύθηκαν και θα απολυθούν από τους δήμους λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, την οποία ως γνωστόν συνολικά δεν καταδικάζουμε, αλλά υποκρινόμαστε ότι δυσανασχετούμε με κάποιες κινήσεις της – πάντα όμως δικαιολογημένες λόγω των άτιμων των συνθηκών – αλλά κατά τα λοιπά ανεξάρτητοι.


Δευτεροκλασάτα κομματικά στελέχη που στηρίζουν και υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική για τη δωρεάν παραχώρηση σε ιδιώτες ολόκληρων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα και η ύδρευση, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι που θα σώσουν τους τόπους τους. Προφανώς με τη σιωπηλή συνενοχή τους στις κυβερνητικές πρακτικές.


Παθιασμένα κομματόσκυλα που δήθεν είναι ανεξάρτητοι, αλλά μέσα στα κομματικά γραφεία σφάζονται για το ποιος θα πάρει το χρίσμα.


Ανεπίσημα πάντα. Να μην καρφωνόμαστε. Μην εκτεθεί η ανεξαρτησία. Απλώς αλλάξαμε το «χρίσμα» σε «στήριξη». Τους ακούς να λένε «εγώ έκανα έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, αλλά η στήριξη από το κάθε κόμμα είναι ευπρόσδεκτη». Ατελείωτες μαλακίες. Η πολιτική δειλία στο αποκορύφωμά της.

Καμαρίλα και συνδιαλλαγή. Στήριξη από τους βουλευτές των «ναι σε όλα». Μνημονιακά τσαντίρια που προσπαθούν να επιβάλουν το ψέμα ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν σχέση με τις εθνικές εκλογές και τα κόμματα. Κι όμως, το βράδυ των εκλογών θα βλέπουν πανηγυρίζοντας τον εκλογικό χάρτη να βάφεται γαλάζιος ή πράσινος. Θα δέχονται τα συχαρίκια των βουλευτών, στους μεγάλους δήμους ακόμη και τα συχαρίκια των προέδρων του κόμματός τους.


Λίγη αξιοπρέπεια αν είχαν όλοι αυτοί, χτες που ο Στουρνάρας κάλεσε επισήμως τη Γερμανία να υποστηρίξει τον προεκλογικό αγώνα των υποψήφιων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μην «πάρουν το πάνω χέρι οι ακραίες δυνάμεις», θα είχαν παραιτηθεί. Θα του είχαν πετάξει στα μούτρα τις υποψηφιότητές τους γιατί χτες ομολόγησε ότι αυτοί οι υποψήφιοι είναι ανίκανοι να κερδίσουν από μόνοι τους τις εκλογές. Γιατί χτες ζήτησε βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης και ως γνωστόν καμία βοήθεια δε σου προσφέρεται δίχως αντάλλαγμα. Ποιους δήμους θα διαχειριστούν οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Μα φυσικά, τα «bad» κομμάτια των δήμων, καθώς τα «good» κομμάτια τα έχει δώσει ήδη σε αντάλλαγμα ο Στουρνάρας στον κάθε Φούχτελ.


Αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι κατά βάση πολιτικές και ιδεολογικές. Κομμένη η πλακίτσα ότι ναι μωρέ είναι ΠΑΣΟΚ αλλά καλό παιδί και με βοήθησε ή θα με βοηθήσει. Σε βοήθησε ή θα σε βοηθήσει αφού πρώτα το κόμμα του σε έκανε να τον έχεις ανάγκη. Σε έκανε να τον προσκυνάς για ένα 5μηνο εργασίας με 400 ευρώ τον μήνα. Καλά παιδιά, δε διαφωνώ, αλλά αυτοί μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Κι αν αρχίσουμε τα «έλα μωρέ, αυτός φταίει για τα μνημόνια;» ας συνεχίσουμε, για τον γκρεμό καλά πάμε….


Απλώς αύριο ας μην περιμένουμε να δώσουν κάποια μάχη για εμάς. Θα είναι πολύ κουρασμένοι από τη μάχη της «ανεξαρτησίας».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ

γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Φίλες και Φίλοι, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς την γύμνια του πολιτικού μας συστήματος και το επίπεδο της αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.
Θα αναφερθώ σχετικά με την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό όπου θα μπορούσε σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες και άλλες εκτιμήσεις να αποτελέσει πηγή πρασίνου και άλλων δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα αυτής της έκτασης.

Μπροστά σε αυτή την απειλή η οποία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας αντί κόμματα και παρατάξεις να γίνουν μια γροθιά προτάσσοντας το κοινό συμφέρον, ασχολούνται με τις παραταξιακές επιλογές και τις στοχεύσεις τους.

ο καθηγητής Ν.Μπελαβίλας παρουσιάζει τη μελέτη του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο (βίντεο)

Κορυφώνονται οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Ελληνικού. Τις επόμενες εβδομάδες επίκειται η παραχώρηση του χώρου στον επικρατέστερο επενδυτή του διαγωνισμού.

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδρούμε στην τσιμεντοποίηση, ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και οργανώνουμε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης - κινητοποίησης με αίτημα τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Θεωρώντας την εκπαιδευτική κοινότητα ως σημαντικότατο κρίκο στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αλλά και της τοπικής κοινωνίας,

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της Μελέτης του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αερoδρόμιο Ελληνικού, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση).

Τη μελέτη θα παρουσιάσει ο Νίκος Μπελαβίλας, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ.


Πηγή

συνέλευση της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Αγίου Δημητρίου

ΜΕΤΕΧΩ
εναλλακτική κίνηση πολιτών Αγίου Δημητρίου
 
Την Τετάρτη 12 φεβρουαρίου 2014  ώρα 19:00 στον χώρο της οδού Θουκιδίδου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των
μελών της δημοτικής παράταξης ΜΕΤΕΧΩ.
 
Στην  συνάντηση θα συζητηθούν τα εξής θέματα :
1. Αυτοδιοικητικές εκλογές – απόφαση για το σχήμα που θα κατέλθει στις εκλογές.
2. Ορισμός μελών επιτροπών δράσης ( οργανωτική, οικονομική ,επικοινωνίας, προγράμματος κλπ) .
3. Δράσεις  της παράταξης
 
 Η συνέλευση  θα αποφασίσει  για τις οριστικές κινήσεις και δράσεις  της παράταξης
Η παρουσία όλων απαραίτητη .

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο... του Ελληνικού

Αντισυνταγματική η απόσπαση ακινήτων από τη δημόσια κτήση.

ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των 6.240 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού μπαίνει στην τελική ευθεία, σε κλίμα μάλιστα έντονου πολιτικού και επιχειρηματικού παρασκηνίου, η «Κ.Ε.» και η «Ε» ολοκλήρωσαν το δημόσιο διάλογο με εκπροσώπους φορέων και πολιτών για το μέλλον μιας από τις σημαντικότερες ελεύθερες δημόσιες εκτάσεις της Αττικής. 



Σήμερα παραθέτει το στίγμα των απόψεων που δημοσιοποιήθηκαν μέσα από τις σελίδες της. Η πλειονότητα των οποίων συγκλίνει στη σεξπιρική φράση ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας».
 
Υπό την έννοια ότι αρκετές από τις προσωπικότητες που εξέφρασαν τις απόψεις τους θεωρούν ότι το Ελληνικό εκποιείται σε χαμηλή τιμή, χωρίς κανένα κέρδος για τα δημόσια ταμεία και με αρνητικές χωροταξικές και περιβαλλοντικές ανακατατάξεις για όλο το Λεκανοπέδιο.

Αλλά και όσοι (σημ. εδώ προφανώς αναφέρεται στους κκ Σγουρό και Κωνσταντάτο) τέθηκαν έμμεσα ή άμεσα υπέρ της εκχώρησης που δρομολογείται υπογράμμισαν ότι οποιαδήποτε επένδυση θα πρέπει να υπακούει σε ένα σχέδιο σοβαρής αναπτυξιακής στρατηγικής, βασισμένο σε ένα συγκροτημένο χωροταξικό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη του περιβαλλοντικές και κοινωνικές αναγκαιότητες.

Λογική ήπιας ανάπτυξης
 
Η πλειονότητα των διαφωνούντων με την επιχειρούμενη αξιοποίηση του Ελληνικού αντιπαραθέτει μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πρόταση που συντάχθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον στη λογική της ήπιας ανάπτυξης. Πρόκειται για τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, υπό την εποπτεία του επ. καθηγητή Ν. Μπελαβίλα. Ο ίδιος εξήγησε στην «Ε» ότι «πρόκειται για μια πρόταση υψηλού κοινωνικού και περιβαλλοντικού οφέλους, η υλοποίηση της οποίας έχει ποσό εκκίνησης τα 47 εκατ. ευρώ για τα έργα πρασίνου και άνω οροφή τα 101 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια που θα εξασφαλιστούν από τη σταδιακή επανάχρηση κτηρίων με βάση τα υπάρχοντα αλλά διαφυγόντα έως τώρα έσοδα από τη μαρίνα, τον Ανατολικό Αεροσταθμό, το Slalom κ.ά.».

Από τις βασικές ενστάσεις που καταγράφηκαν είναι το ευτελές τίμημα πώλησης της έκτασης, το οποίο όπως υποστηρίζεται θα διοχετευτεί στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους: «Το "τίμημα", που θα διοχετευτεί στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών για το χρέος, με αρχική εκτίμηση, το 2011, για 5 δισ. ευρώ, στις αναμενόμενες προσφορές θα είναι μικρότερο από το 10% (!) και με δόσεις. Δέλεαρ η επένδυση 5-10 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας - μη δεσμευτικού χαρακτήρα, άρα ουσιαστικά απλή υπόσχεση», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Στην ίδια λογική κινείται και ο Αν. Ταστάνης, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας με την παράταξη Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία: «Το αποκαλούμενο καλύτερο "φιλέτο" της Μεσογείου χαρίζεται στον επενδυτή για 100-200 εκατ. ευρώ, δηλ. στο 1% της αντικειμενικής αξίας της έκτασης των 6.240 στρεμμάτων που υπολογίζεται στα 18-20 δισ. ευρώ. Το πενιχρό τίμημα θα πάει απευθείας στους δανειστές και αντιπροσωπεύει τόκους λίγων μόνο ημερών».

Αίσθηση για το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος ανέφερε: «Ούτε επιχειρήθηκε ούτε πρόκειται να επιχειρηθεί ο προσδιορισμός της πραγματικής αξίας του Ελληνικού ή έστω της αντικειμενικής, αφού δεν έχει καθοριστεί ο προαπαιτούμενος καθορισμός του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Εχει γίνει από την Ελληνικό Α.Ε. μια λογιστική εκτίμηση με τα σημερινά στοιχεία που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία και βέβαια δεν λαμβάνει υπόψη τις υπεραξίες που θα αναπτυχθούν στη συνέχεια». 

Τονίστηκε επίσης ότι η εκχώρηση που δρομολογείται είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος: «Ενας θύλακας πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους», σε αντίθεση με τους πολλούς που θα σηκώσουν στους ώμους τους το οικονομικό κόστος των συνοδευτικών υποδομών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος μάχεται σθεναρά χρόνια τώρα υπέρ μιας ήπιας ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη έκταση.

Στην ίδια λογική και η Κωνσταντίνα Καζά, αρχαιολόγος και ανασκαφέας του αρχαιολογικού χώρου επί του Ελληνικού, ανέφερε ότι στο στο Ελληνικό «χρειάζεται να πραγματοποιηθούν έργα», χωρίς όμως «να αποκλείεται ο ανοικτός ορίζοντας και το γαλάζιο της θάλασσας που επίσης έχουμε κληρονομήσει».

Ενα επιχείρημα κατά της εκχώρησης και της επένδυσης που δρομολογείται, το οποίο επίσης επικαλέστηκαν αρκετά εκ των προσώπων που συμμετείχαν στο διάλογο, ήταν η επιβάρυνση του Δημοσίου με επιπλέον δαπάνες. «Της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ για τη μετεγκατάσταση των δημοσίων υπηρεσιών, ούτως ώστε να παραδοθεί η έκταση "καθαρή"» όπως ανέφεραν, επικαλούμενοι τη μελέτη του ΕΜΠ: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό - πολεοδομικό έγκλημα και για ένα ακόμη τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που προωθείται στη χώρα μας», εξήγησε ο Πάνος Τότσικας, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού: «Οι Ελληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα μεταφοράς των υφιστάμενων σήμερα στο χώρο δημοσίων εγκαταστάσεων, αξίας πολλών δισ. ευρώ. Με δυο λόγια, "προικοδοτούμε" κιόλας τους "επενδυτές"».

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο επιχειρηθεί και με τις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ που βρίσκονται στο χώρο του Ελληνικού, στις οποίες όπως εξήγησε στην «Ε» ο αντιπρόεδρός του δρ Β. Λυκούσης εκτελούνται ευρωπαϊκά προγράμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «η απότομη και απρογραμμάτιστη διακοπή τους θα σήμαινε μεγάλες απώλειες».

Με ανταποδοτικά οφέλη
 
Μείζον ζήτημα επίσης τέθηκε όσον αφορά στην απουσία αναπτυξιακού σχεδίου και στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του Λεκανοπεδίου. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε: «Η οποιαδήποτε παρέμβαση στο Ελληνικό θα πρέπει να γίνει μέσα από το πλαίσιο του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής που είναι προς ψήφιση στη Βουλή». 

Υπό αυτό το πρίσμα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ότι «η αξιοποίηση της έκτασης πρέπει να αποτελέσει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό και οικολογικό έργο-πρότυπο, με ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία και το περιβάλλον».

Το κρίσιμο όμως και υπό διαβούλευση νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας «αοριστολογεί και δεν καταπιάνεται καν με το θέμα του Ελληνικού», κατά τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κώστα Διάκο. Αναφέρει μάλιστα ότι «ως στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι πολύ χειρότερο, καθώς υποτάσσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας χάριν της πρόσκαιρης και προς εντυπωσιασμό επενδυτικότητας». 

Τέλος, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ αμφισβήτησε τη συνταγματική νομιμότητα της εκχώρησης του Ελληνικού, καθώς χαρακτήρισε μη επιτρεπτή συνταγματικά την απόσπαση ακινήτων από τη δημόσια κτήση και την αφιέρωσή τους σε άλλες χρήσεις, έστω κι αν γίνεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. 

Πηγή

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Κυριακή 9 Μάρτη 2014 στις 10.00 π.μ.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με  τον Σ.Π.Α.Υ διοργανώνει εθελοντική δενδροφύτευση και καθαρισμό στον Υμηττό.

Ως σημεία συνάντησης έχουν οριστεί:

-Η είσοδος από το τέρμα Ολυμπίας (πίσω από το γήπεδο της Λαύρας)
-Η είσοδος από το τέρμα Επτανήσου και Κιάφας (παλιό ανθηστήριο).

(Για στάθμευση αυτοκινήτων υπάρχει χώρος στην είσοδο Διγενή Ακρίτα-θέση πατητήρι).

Η συμμετοχή όλων, μικρών-μεγάλων, είναι σημαντική.
Πάρτε και τα «όπλα» σας (τσάπες και σκαλιστήρια), όσοι έχετε τέτοια,  και ελάτε.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Ολόκληρη η χερσόνησος εκποιείται στον βωμό της «αναπτυξιακής προοπτικής» της χώρας, με εξευτελιστικό αντίτιμο σε σχέση με την πραγματική της αξία. Το χειρότερο όμως είναι η πλήρης αποκοπή των κατοίκων από τη θάλασσα, αφού ολόκληρη η έκταση θα μετατραπεί σε κλειστή, φρουρούμενη και απροσπέλαστη περιοχή (gated community)


Έγραψε στη  efsyn.gr ο Τάσης Παπαϊωάννου*

Είναι ένα απ’ αυτά τα όμορφα χειμωνιάτικα δειλινά. Ο ήλιος έχει χαθεί πίσω από τις βουνοκορφές της Πελοποννήσου, που τώρα έχουν αποκτήσει ένα σκούρο μαβί χρώμα. Διαγράφονται καθαρά με φόντο έναν ουρανό γεμάτο χρώματα. Μενεξεδιά, κοκκινωπά, βαθιά ροζ. Μια πανδαισία χρωμάτων ξεπηδάει εκεί όπου τα σύννεφα αφήνουν σχισμάδες· εκεί όπου ξεχύνονται οι τελευταίες αναλαμπές της μέρας. Μπροστά μου απλώνεται η θάλασσα μ’ ένα χρώμα μολυβί, ενώ κατά τόπους αντιφεγγίζει και ασημίζει, έτσι όπως πέφτει λοξά πάνω της το φως. Λίγο μακρύτερα το Κατραμονήσι –το μικρό νησάκι απέναντι στη Βούλα- και στο βάθος μόλις που αχνοφαίνονται δύο μαυριδερά καράβια που ταξιδεύουν. Σιγά σιγά πέφτει το σκοτάδι.

Στέκομαι αντίκρυ στη θάλασσα μέχρι να χαθεί το φως, να σκοτεινιάσει ο ορίζοντας, μέχρι θάλασσα και ουρανός να σμίξουν χρωματικά και να γίνουνε ένα. Σκέφτομαι τι ευλογία είναι αυτή η σχέση της πόλης με τη θάλασσα, πόσο ζωογόνα η επαφή της με το νερό. Μόνο και μόνο αγναντεύοντάς τη σε παίρνει μαζί της σε μακρινά ταξίδια και ονειροπολήσεις. Από τις ακτές του Πειραιά μέχρι τη Βάρκιζα κι ακόμη μακρύτερα, η πόλη ακουμπά πάνω της. Μια δαντελένια ακτογραμμή με κόλπους, παραλίες, μικρά λιμανάκια, μαρίνες διαμορφώνουν το όριο του παραλιακού μετώπου.

Με Αλ.Τσίπρα, Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη ξεκινά τη Δευτέρα η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου στις 19.00 για τις τρεις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, δημοτικές & περιφερειακές εκλογές).

 

Η Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

"Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!"
"Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!"




Θα μιλήσουν:

Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής.


Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.


* Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), καθώς και άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.


Πηγή
Θα μιλήσουν:

Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής
Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

* Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), καθώς και άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.
- See more at: http://left.gr/news/me-al-tsipra-r-doyroy-kai-g-sakellaridi-xekina-ti-deytera-apo-akropol-i-proeklogiki-ekstrateia#sthash.5VqD0rcg.dpuf
Η Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ - See more at: http://left.gr/news/me-al-tsipra-r-doyroy-kai-g-sakellaridi-xekina-ti-deytera-apo-akropol-i-proeklogiki-ekstrateia#sthash.5VqD0rcg.dpuf

Πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων


η Πρωτοβουλία συνεννόησης 
για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)


καλεί

σε πανελαδική συνάντηση συλλογικοτήτων  για τη διαχείριση των απορριμμάτων
το διήμερο 22 και 23 Φλεβάρη 2014

Συνάντηση για το Κ.Υ.Τ. Ηλιούπολης-Αργυρούπολης


Να συνδέσουμε ξανά το νήμα των αγώνων
ενάντια στο Κ.Υ.Τ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

όπως είναι γνωστό, από το 2003 έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα και λειτουργεί χωρίς νόμιμη αδειοδότηση, Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 150/20 ΚV της ΔΕΗ στον Υμηττό, στα όρια των δήμων Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, δίπλα σε σχολεία, αθλητικούς χώρους και κατοικίες. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τόσο με παλαιότερη απόφασή του (1998), όσο και με νεώτερες αποφάσεις του (2005), έχει κρίνει ότι οι σχετικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ασυμβίβαστες «με την προστασία της οικολογικής ισορροπίας του βουνού»… «με συνέπεια την κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 24 του Συντάγματος υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την επιδείνωση της κατάστασης αυτού».

«Γαλάζιος» διχασμός για τη στήριξη της υποψηφιότητας Β. Οικονόμου στην Περιφέρεια

Διχασμένοι εμφανίζονται οι νεοδημοκράτες στο ενδεχόμενο το κόμμα τους να στηρίξει την υποψηφιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα έκανε σαφές ότι θα δι9εκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Αττικής για τη συγκεκριμένη θέση ενώ δεν αρνήθηκε
για επαφές που έχει κάνει και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχω κάνει επαφές με στελέχη και πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία που οι κομματικές τους προτιμήσεις και τοποθετήσεις κυμαίνονται σε όλο το συνταγματικό τόξο. Δεν επιδιώκουμε το χρίσμα κανενός κόμματος, με ενδιαφέρει όμως η στήριξη της προσπάθειάς μας από όσους βλέπουν με θετικό τρόπο την κίνησή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Άγιος Δημήτριος : Αποκριά στην πόλη 2014


Δείτε το αποκριάτικο πρόγραμμα του δήμου Αγίου Δημητρίου που ξεκινά το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου.

Δύο συλλήψεις στην Αργυρούπολη για λαθρεμπόριο καυσίμων

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν χθες (11-02-2014) το πρωί στην Αττική, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 26 ετών, ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας καυσίμων, για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.
 
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα φορολογικό έλεγχο στην έδρα της εταιρείας στην Αργυρούπολη. Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην έδρα της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο της φορολογικής όσο και της τελωνειακής νομοθεσίας.

Ηλεκτρονικός τζόγος σε κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο

Ένα κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια εντόπισαν προχθες (10-2-2014) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Συνελήφθησαν μία αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία διαμένει παράνομα στη χώρα,
ενώ αναζητούνται οι δύο (2) ημεδαποί ιδιοκτήτες.

"ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ" : εκδήλωση για την παιδεία