Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Άκου δημαρχάκο, που τώρα είσαι, αύριο δεν θα είσαι κ.ο.κ

Άγιος Δημήτριος: Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Ασύρματο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου & ώρες 08.00 - 15.00


Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίκαιη ανάπτυξη, διαχείριση απορριμμάτων


Στο πρόσφατο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο 2016 κεντρικό σύνθημα ήταν η «δίκαιη ανάπτυξη».

Βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη, σε μια χώρα που είδε την ύφεση σωρευτικά τα τελευταία χρόνια να
φτάνει στο 25% σε καιρό ειρήνης, είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δίκαιη θα είναι η ανάπτυξη αν η παραγωγική ανασυγκρότηση έχει χαρακτηριστικά οικολογικού και κοινωνικού μετασχηματισμού.

Καλλιθέα: "Εις τόπον χλοερόν" στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ


Παρατήρηση του πλανήτη Άρη από τη Γλυφάδα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ώρες 6.00-10.00μμ

Μια νοητή επίσκεψη στον πλανήτη Άρη θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας, αύριο, Σάββατο, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Το National Geographic, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη», θα τοποθετήσει τηλεσκόπιο στην πλατεία Εσπερίδων, σε μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η θεατρική παράσταση "Η αυλή των θαυμάτων" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ


Άγιος Δημήτριος: Χριστουγεννιάτικη δράση της Δημοτικής Ιματιοθήκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5 - 9 Δεκεμβρίου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη δράση στη Δημοτική Ιματιοθήκη (Μακρυγιάννη 98) με σκοπό την ανατλλαγή ρούχων με τρόφιμα, για να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 5 - 9 Δεκεμβρίου και ώρες 2.00μμ - 5.00μμ και η διαδικασία θα είναι η εξής:

Καλλιθέα: "Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι" στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ", Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 4.30μμ


Ο Κώστας Ζουράρις περί πολτοποίησης, ορθοδοξίας, Αμβροσίου, φασιστοειδών, οθωμανικής παράδοσης και μαλακίας (ηχητικό)

Το Ποτάμι φυλλορροεί λόγω της έλλειψης κοινωνικής αντιστοίχισης και η πρόταση Θεοδωράκη για πρόταση μομφής γίνεται επειδή «στον κόσμο αυτά αρέσουν», αλλά σε μία συζήτηση στη Βουλή «θα τους πολτοποιήσω», προειδοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλώντας "στο κόκκινο" και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Αν θέλει ο κ.Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

«Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας εγκαινιάζει τις προβολές για το μήνα Δεκέμβριο με μια σημαντική ελληνική ταινία που παίζεται σπάνια: "Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης" (1991, 104'), της Φρίντας Λιάππα.

Η προβολή θα γίνει, όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν,
αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Ήμαρτον ρεεεεεεεεεε!.... Ήμαρτον! (02.12.2016)

στο group "Ελληνικό-Αργυρούπολη" διαχειριστής είναι ο δήμαρχος και με τα δύο προφίλ του

Για πολιτισμό βιτρίνας χωρίς στόχο και όραμα στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, μιλούν οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Πολιτισμός στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης γίνεται μέρος των δημοσίων σχέσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πολιτισμού των Οργανώσεων Μελών Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των πολιτιστικών τμημάτων, η απαξίωση των θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων του ίδιου του Δήμου, η επιλεκτική στήριξη πολιτιστικών συλλόγων (αν είναι φιλικά προσκείμενοι στη διοίκηση Κωνσταντάτου), η μη αναγνώριση άλλων και η προσπάθεια ακύρωσης μέσω δικαστικού αγώνα τής δράσης τής Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι μια συνειδητή επιλογή τής διοίκησης του Δήμου" τονίζουν οι δύο Ο.Μ. και συνεχίζουν: