Σε συγκέντρωση – πορεία καλεί το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τους συμπολίτες τους, τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σωματεία εργαζομένων, "την κάθε ελεύθερη φωνή, για να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας".

Με κεντρικό σύνθημα "Η γειτονιά μας δεν θα γίνει Παλέρμο", τα μέλη του Συντονιστικού καλούν "Για να βρεθούμε όλοι μαζί εκεί που κερδήθηκαν όλα. Στους δρόμους! Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!".

Η συγκέντρωση έχει ορισθεί για την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 19:00,
στην Πλατεία Πατριάρχου. Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας:

"Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο!
Να υπερασπιστούμε την πόλη και το Αλσος μας
Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.