Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Καλλιθέα: Μειώσεις δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες, αλλά και τσουχτερά πρόστιμα με τον νέο κανονισμό καθαριότητας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις δημοτικών τελών για το 2017 σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ από την άλλη έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
για τους παραβάτες με βάση τον νέο κανονισμό καθαριότητας που ετοιμάζεται.

Πιο αναλυτικά, για τους χώρους κατοικίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων,τα Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού θα είναι μειωμένα κατά 50% σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες:

Αργεντίνικο σινεμά από τη Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου - Το πρόγραμμα


Βρες τον απατεώνα: μάγισσα, χαρτορίχτρα ή δημοσκόπος; Ο νικητής κερδίζει μπρελόκ ΝΔ...

Γιατί κατέρρευσαν τα οικονομικά τής ΝΔ μολονότι έχει δανειστεί σχεδόν 211.000.000 ευρώ δίνοντας ως εγγυήσεις σε διαφορετικές τράπεζες τις ίδιες μελλοντικές χρηματοδοτήσεις της από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Μα, γιατί δεν μπορεί να πουλά μπρελόκ κι άλλα είδη με το σήμα της, λες και πρόκειται για τη φανέλα τού Λίο Μέσι στη Μπαρτσελόνα που ο κόσμος θα τρέξει σαν τρελός για να αγοράσει αν του δοθεί αυτή η δυνατότητα.

Στα σκαριά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού

Στα σκαριά μπαίνει το αναπτυξιακό έργο Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου καθώς ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία, με τη δημοσίευση της διακήρυξης του Διαγωνισμού για
το Υποέργο Ι», προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TED).

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα, προχωρά στη δημοπρασία αυτού του σημαντικού έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από το αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα στο Παλαιό Φάληρο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 55 ετών και ο μοναδικός επιβαίνων, από το ΙΧ αυτοκίνητο, που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε αργά το απόγευμα στη θάλασσα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου πίσω από το ΣΕΦ.

Τον άτυχο άνδρα απεγκλώβισαν άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, ενώ στο όχημα δεν υπήρχαν άλλα άτομα εγκλωβισμένα.

«Leningrad Cowboys Go America» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Ο μήνας Νοέμβριος ξεκινά για την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας με την κωμωδία του Άκι Καουρισμάκι «Leningrad Cowboys Go America» (1989) την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο
Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η ταινία «Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 8.30μμ

Η αμερικάνικη ταινία του Mel Brooks «Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες - Blazing Saddles» (1974) θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Θρίλερ στο Φάληρο! Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα (video)

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για μια πραγματικά περίεργη υπόθεση στο Φάληρο. Η είδηση είναι πως ένα αυτοκίνητο ΙΧ, έπεσε αργά το απόγευμα κάτω από
αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα.

Περίοικοι ειδοποίησαν άμεσα το Λιμενικό Σώμα και περιπολικό όχημα του οποίου έσπευσε στο σημείο. Άμεσα έφτασε και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού.

Κλείνουν σε λίγους μήνες οι τελευταίες παράνομες χωματερές - Εξαλείφονται τα ευρωπρόστιμα

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν στα μέσα του 2017 οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι, που όχι μόνο επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αλλά και προκαλούν οικονομική αιμορραγία στη χώρα μας, εξαιτίας των προστίμων που υποχρεώνεται να καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2014 έως σήμερα, η Ελλάδα έχει πληρώσει τμηματικά χρηματική ποινή συνολικού ύψους 51,8 εκατ. ευρώ για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).