Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Αριστερός λαϊκισμός; Τον φόβο του να έχουν

του Θανάση Καρτερού


Πρώτος ο Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, δεύτερη η Λεπέν, ανακούφιση στις αγορές, ανακούφιση ακόμα και στο Ποτάμι του δικού μας υβριδικού Μακρόν -που, φευ,
απεδείχθη... Κοντόν.

Για τον Σταύρο ο λόγος φυσικά, ο οποίος απεφάνθη ότι, μετά την πρωτιά του Μακρόν, φασίστες, λαϊκιστές και αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά και να κλάψουν παρέα! Για να αποδειχτεί ότι, εκτός από πολιτικά χαζοχαρούμενος, δεν ξέρει και αριθμητική ο έρμος.

Μοσχάτο: Η ταινία «Old Boy» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 30 Απριλίου στις 8.00μμ

Τελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι η ταινία «Old Boy» του Παρκ Τσαν-Γουκ (2003, Έγχρωμο, 120').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η ταινία «If....» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 9.00μμ


H αγγλική κοινωνική ταινία του Λίντσεϊ Άντερσον «If.... - Επαναστατημένη Γενιά» (1968, 111'), θα προβληθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 9.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στην αλλαγή της ώρας των προβολών: 9.00μμ.

Ελληνικό: Έντεχνο ροκ από τη "Μεταίχμια Παρουσία" στο "Rockabilly", το Σάββατο 29 Απριλίου στις 10.30μμ

4.880.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή πολυδύναμου κτιρίου στο Παλαιό Φάληρο

Με 4.880.000 ευρώ, εξ ολοκλήρους από ίδιους πόρους, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την κατασκευή πολυδύναμου κτιρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθαριότητας και χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381 που ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και Χαλκίδος.

Όποιος Αριστερός προτιμά την Λε Πεν από τον Μακρόν να ζητήσει και την επαναλειτουργία τού Νταχάου...

Η γαλλική Αριστερά στο πρόσωπο του Ζαν Λικ Μελανσόν απώλεσε μια ιστορική ευκαιρία να μπει στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών και να τις κερδίσει.

Δεν συμμερίζομαι, επομένως, απόψεις σύμφωνα με τις οποίες πήγε πολύ καλά και πως το μέλλον τής ανήκει. Ποιος ξέρει, άλλωστε, πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στη Γαλλία και στην Ευρώπη ύστερα από πέντε χρόνια, όταν και θα διεξαχθούν
οι επόμενες εκλογές, προκειμένου να εξάγει κανείς συμπεράσματα από τώρα;...

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το Ημερολόγιο" της Στέλλας Φραντζή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μοσχάτου, την Τετάρτη 26 Απριλίου



«Έσβησε» στο παρκέ 18χρονος μπασκετμπολίστας του Αιόλου Ταύρου!

Αδιανόητο, πραγματικά… Το βράδυ της Δευτέρας, ο 18χρονος Βασίλης Γιώργαρος του Αιόλου Ταύρου σωριάστηκε στο παρκέ στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση με τον 18χρονο αθλητή του Αιόλου Ταύρου, Βασίλη Γιώργαρο, που έχασε τη ζωή του στο εκτός έδρας ματς της ομάδας του κόντρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, για το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ.

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας (video)

της Κατερίνας Κανάκη

Πιλοτικό πρόγραμμα μεικτών ελέγχων στην αγορά το οποίο θα στοχεύει στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας προανήγγειλε από τη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη
Αχτσιόγλου.

Η υπουργός εξήγησε πως μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει στην Αττική, πρόγραμμα με νέου τύπου ελεγκτικά κλιμάκια στα οποία θα μετέχουν ελεγκτές του ΣΕΠΕ, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, η Οικονομική Αστυνομία, αλλά και εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ.

Μουσική βραδιά με Πιάνο, Φλάουτο και Σαξόφωνο στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 29 Απριλίου στις 8.00μμ



Ο στάβλος και οι προτεραιότητες του κ. Κωνσταντάτου και η φαρμακερή απάντηση του τ. προέδρου του Γ.Σ. Αργυρούπολης


Τρία χρόνια αφ' ότου εκλέχθηκε ο κ. Κωνσταντάτος ομολογεί ότι τα αποδυτήρια του Α' Σταδίου Αργυρούπολης είναι στάβλος και επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες στη διοίκηση αθλητικού σωματείου & στην προηγούμενη δημοτική αρχή (κλικ στη φωτο).

Θα είχε την καλοσύνη ο επικοινωνιολόγος, συγγραφέας μυθιστορημάτων, γιατρός όλων μας, αλλά και δήμαρχος, να μας πει πώς ήταν ο στάβλος πριν τρία χρόνια, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης μας;

Το «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι» συζητά με τον Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου

Τη Μεγάλη Τρίτη 11/4/17 αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" αποτελούμενη από την επικεφαλής Ελένη Μπελιά, τη δημοτική
σύμβουλο Αλέκα Γιαννούτσου και τη συντονίστρια Σ. Καραμπάτη, συναντήθηκε με τους κ.κ. Χρήστο Τσιούρη και Αστέριο Δημητριάδη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα του Δ.Σ. του Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου.

Σκοπός της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης, ήταν η ενημέρωση για την πορεία του πολυπληθούς αθλητικού Συλλόγου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Επί Μακρόν δίπλα στη Λεπέν

του Κώστα Βαξεβάνη

Ανακουφίστηκε λέει η Ευρώπη από την (προσωρινή) ήττα της Λεπέν.

Δηλαδή το ένα τέταρτο των Γάλλων, της συνιδρύτριας χώρας της ευρωπαϊκής Χώρας, επέλεξε ακροδεξιούς εθνικιστές και φασίστες, αλλά η Ευρώπη δηλώνει ανακουφισμένη.