Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα Ιανουαρίου του τμήματος δημόσιας υγείας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


Το μήνα Ιανουάριο το πρόγραμμα Εθελοντών Γιατρών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την
πρόληψη, την ενημέρωση, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών θα ειναι το εξής:
 
H Eθελόντρια Eιδική Παθολόγος κα Παπαμιχαήλ Αγγελική θα βρίσκεται:

Αργυρούπολη: Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής των Δημοτικών Χορωδιών Βάρης, Βούλας και Ελληνικού



Α2 ΕΠΣΑ, 15η αγωνιστική: Στο κυνήγι της κορυφής τα Σούρμενα και η Ηλιούπολη - Αγώνας επιβίωσης για τη Διάνα


Δυσκολεύτηκαν τα Σούρμενα με τον ουραγό Άγιαξ Ταύρου, αλλά πήραν τη νίκη με 2-1, σε αντίθεση με την Ηλιούπολη που νίκησε εύκολα με 2-0 τη Δόξα Βύρωνα.

Ήττα με 1-0 για τους Τράχωνες Αλίμου στην Αγία Παρασκευή, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης δείχνει να μην το βάζει κάτω κερδίζοντας με σκορ 3-1 τον Άρη Πετρούπολης.

Α1 ΕΠΣΑ, 16η αγωνιστική: Ο Φωστήρας Ηλιούπολης φρέναρε τον Θρίαμβο και ο Χαραυγιακός πλησίασε στην κορυφή

Επαφή με την κορυφή κρατάει ο Χαραυγιακός μετά τη μεγάλη νίκη με 5-1 επί του Μικρασιατικού στην Καισαριανή, την ώρα που η άλλη ομάδα της Ηλιούπολης, ο Φωστήρας φρέναρε στο
Χαϊδάρι τον πρωτοπόρο Θρίαμβο αποσπώντας ισοπαλία 1-1.

Ο ΓΣ Αργυρούπολης πήρε εκτός έδρας τρίποντο νικώντας 1-0 την Αγία Ελεούσα, ενώ ο Κεραυνός Γλυφάδας έχασε με 1-0 στο Ρουφ και η Δάφνη Π. Φαλήρου με 2-0 στο Ηράκλειο.

Πέρασε και από το Περιστέρι ο Πανιώνιος

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι σημείωσε ο Πανιώνιος, για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Super League, και διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Μπεν στο 24' και ο Σαββίδης στο 59' πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49' με πέναλτι του Ούμπιντες.

Τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών - ΜΜΕ - τραπεζών

Αδικαιολόγητη, ή προνομιακή μεταχείριση κομμάτων και ΜΜΕ στο δανεισμό τους από τράπεζες, διαπιστώνεται στο εισηγητικό πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν
στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία ερευνά την νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν.

Σύμφωνα με την εισήγηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνά τις 400 σελίδες, από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών - μέσων ενημέρωσης - τραπεζών.

Σε πλήρη λειτουργία η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται πλέον στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

Βραβεύθηκε για το διήγημα "Το Λοφάκι" η Σωσώ Μακρή, δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού

Η δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού Σωσώ Μακρή με το διήγημα "Το Λοφάκι" πήρε τον Ε' 'Επαινο στον Γ΄Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Bonsaistories!

Υποσχόμενη συνέχεια στο έργο της, η δασκάλα - συγγραφέας έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook:
"Ευχαριστώ θερμά την ομάδα του Bonsaistories, την κριτική επιτροπή και όλους τους αγαπημένους φίλους που έγραψαν τόσο όμορφα και συγκινητικά σχόλια στο διήγημα!!!
Μεγάλη η χαρά μου και ακόμη μεγαλύτερη η δύναμη που πήρα από όλους σας για τη συνέχεια!!!"

Η Περιφέρεια Αττικής στη Ferien Messe 2017: Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Αττικής

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αττικής, παρουσίασε η Περιφέρεια στο ευρύ κοινό και τους τουριστικούς επαγγελματίες, μετέχοντας ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe στη Βιέννη (12 - 15 Ιανουαρίου).

Στόχος είναι η εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής, ως ξεχωριστού προορισμού που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Εντός των ημερών ξεκινά η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα δοθεί σε περίπου 70.000 ανθρώπους που ζουν κάτω από συνθήκες
ακραίας φτώχειας.

Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ελαστικών - Τι λέει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών, στην οδό Θέμιδος 25, στα όρια με τον Ταύρο.  

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο χώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν, πιθανότατα, εκτός των ελαστικών, και φιάλες υγραερίου, υλικά από τα οποία σημειώθηκαν εκρήξεις.

Καταδίωξη και σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης

Κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στη θέση Λιμανάκια
στη Βουλιαγμένη.

Όταν το όχημα της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να φτάσει το αυτοκίνητο των υπόπτων στην οδό Iλίου, τότε ο οδηγός εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να καταφέρουν πρόσκαιρα να διαφύγουν.

Συνελήφθη στη Γλυφάδα 33χρονος που έκλεβε οχήματα και διακινούσε κάνναβη (φωτογραφίες)

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων, συγκεκριμένης μάρκας και διακινούσε κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί η δράση, στα Νότια Προάστια, εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ή αφαιρούσε εξαρτήματα από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας.