Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΤΑΙΠΕΔ & το νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας - Το Ελληνικό, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης και τα κινήματα



Το Ελληνικό και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υποχρεώθηκε

να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Και τα δύο φιλέτα της Νότιας Αθήνας -όπως και άλλα επτά- ήταν ήδη στη λίστα των 23 ακινήτων και επιχειρήσεων που είχαν συμφωνήσει να ιδιωτικοποιήσουν με όρους ξεπουλήματος οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με βάση τις νέες συνθήκες τα κινήματα πολιτών θα εξετάσουν και θα (ανα)προσανατολίσουν τη δράση τους το διάστημα μετά τις εκλογές, καθώς υπάρχουν ζητήματα ουσίας τα οποία κατά περίπτωση χρήζουν αποσαφήνισης, όπως η νομιμότητα ή τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους ή κατακυρωμένους "επενδυτές".

Η νιότη του κόσμου…

γράφει η Δανάη Κολτσίδα

Λέγεται συχνά ότι είναι φυσικό η νεολαία όλων των -με την ευρεία έννοια- αριστερών κομμάτων, να είναι πιο ριζοσπαστική από το «μητρικό» κομματικό σχήμα. Κι όχι τυχαία, η νεολαία πρωταγωνίστησε στις περισσότερες από τις πρόσφατες διασπάσεις της ελληνικής, και όχι μόνο, Αριστεράς.

Αν όμως αναμφίβολα «ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου», ισχύει άραγε και το αντίστροφο;

Στην ελληνική περίπτωση, όπως και στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία, η νεολαία ήταν η πρώτη που, με τις ευαίσθητες κεραίες της, «έπιασε» την κρίση.

Κυβέρνηση Φρανκενστάιν

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Με το που έσκασαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, τα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να αναδείξουν νικητές των εκλογών τη ΝΔ και τον Μεϊμαράκη. «Θρίλερ», «ντέρμπι»,

«αναμέτρηση από το μηδέν», «ο Βαγγέλης έφερε το παιχνίδι στα ίσια και τώρα ετοιμάζεται να το γυρίσει».

Πού να μην ήτανε και δεύτερη η ΝΔ σε όλες, και τις οκτώ, δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, πού να μην έχανε με 2,5 μονάδες, κατά μέσο όρο, πού να μην είχε εναντίον της όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το ΒΗΜΑ είχε δημοσκόπηση που έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 3,1% της ΝΔ, με στοιχεία που προεξοφλούσαν ότι η διαφορά θα διευρυνθεί και από πάνω έγραφε «Ανοιχτή αναμέτρηση, εκλογές θρίλερ!».