Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για την ολιγοήμερη παραμονή προσφύγων ;

Επειδή κάποιοι είπαν ότι και η Αριστερά φοβάται το πολιτικό κόστος που καλλιεργείται λόγω της ξενοφοβίας...

Λέμε: Ο φόβος του "πολιτικού κόστους" είναι που καλλιεργεί το κλίμα ξενοφοβίας.

Η ανακοίνωση
-που ακολουθεί- της δημοτικής κίνησης  "το λιμάνι της αγωνίας" είναι αρκετή για να βάλει τα γιαλιά σε αρκετούς. Όσο για τη -σχετική- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαλανδρίου, προτείνω να μαντέψετε... Αν δεν το αντέχετε, τότε ρωτάτε!... Εδώ είμαστε!


*** * ***
«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν χρειάζονται τα ευχολόγια και τις εκφράσεις συμπάθειας προς “τους διωγμένους και ταλαιπωρημένους” που διατύπωσε ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μώραλης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Πειραιά στην προσωρινή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά από τα νησιά. Αντίθετα, χρειάζονται λύσεις στο τεράστιο πρόβλημά τους, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς».

Η «ανάπτυξη» φοροδιαφεύγει


Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανάμεσα στους μεγάλους και κατά σύστημα οφειλέτες του δημοσίου βρίσκονται 60 ναυτιλιακές εταιρίες, 200 βιομηχανίες, εκατοντάδες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες.

(Αγαπητέ Jo Di, τα χρεοκοπημένα κανάλια των ολιγαρχών -που δεν πληρώνουν επί δεκαετίες τους φόρους που τους αναλογούν- επιμένουν πως φοροδιαφεύγουν μόνο κάτι οικογενειακές ταβέρνες στα νησιά που δεν χτυπάνε απόδειξη για το τζατζίκι.

Εγώ θα πιστέψω τα κανάλια των ολιγαρχών γιατί βλέπω να τα επισκέπτονται καθημερινά πολλά στελέχη της νέας επαναστατικής κυβέρνησης, οπότε λένε την αλήθεια.)

Πηγή: pitsirikos.net

Ταμπέλα σε παιδική χαρά του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προκαλεί αντιδράσεις (φωτο)

Μετά το περιστατικό με το παιδάκι, πεντέμισι ετών, που ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα σε παιδική χαρά στα Γιάννενα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια για τη λειτουργία των παιδικών χαρών στους Δήμους.

Παρακάτω θα δείτε μια ταμπέλα που υπάρχει σε παιδική χαρά του Δήμου
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία έχει προκαλέσεις αντιδράσεις καθώς ο Δήμος «αποποιείται» των ευθυνών του στο θέμα της προστασίας των παιδιών που παίζουν σε αυτή.


Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Οι Κατσαρολύχοι έφυγαν… Οι Κατσαρόλες έρχονται;…

Η Παρασιτική Φεουδαρχική Κάστα που λυμαίνεται τη χώρα, στην προσπάθεια της, κατά την τελευταία πενταετία, να μεταφέρει την Κρίση και τις Ζημιές της, στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα.
 
Χρησιμοποίησε και τις Εκλεκτότερες των δυνάμεων της. Από Συνοδούς Πολυτελείας πάμπλουτων ολιγαρχών, που υποδύονται τις Δημοσιογράφους, και Φασίστες όλων των διαμετρημάτων, μέχρι Γκαιμπελικά εργαστήρια παραγωγής Εικονικής πραγματικότητας.
 
Εργαστήρια  που προσπαθούσαν να πείσουν, πως Πατριωτισμός είναι να πεθαίνεις απ’ την πείνα αδιαμαρτύρητα και να αυτοκτονείς επειδή δεν πρόβλεψες, πως θα σε πουλήσουν οι Φεουδάρχες στα Σκλαβοπάζαρα της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση ο Γ.Σ. Αργυρούπολης

Νικητής στο μεγάλο ντέρμπι με το Αιγάλεω ο Γυμναστικός Σύλλογος Αργυρούπολης που πλησίασε στον ένα βαθμό από την ομάδα της Δυτικής Αθήνας μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Οι «πορτοκαλί« νίκησαν εντός έδρας με 1-0 χάρη στο γκολ του Δρακοντίδη.

«Εξάρα» για τα Σούρμενα στην Καισαριανή. Νέα νίκη για τη Λαύρα. Ήττα για τον ΑΟΝΑ.

Α' ΕΠΣΑ (1ος και 2ος όμιλος)

29η αγωνιστική
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ 1-6 
(30η αγωνιστική:ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ)
ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ  1-0
(30η αγωνιστική: ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ )

Β' ΕΠΣΑ (2ος και 3ος όμιλος)

26η αγωνιστική
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 1-0
(27η αγωνιστική:ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ)
ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΕΙΡ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2-0
 (27η αγωνιστική:ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ)

Πηγή: www.sinergasia.gr

Στα περισσότερα συμφωνούμε...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 18.04.2015

Πού πας, κύριε Φουχτελάκη μου?

H ελληνική κυβέρνηση «γύρισε την πλάτη», λέει, στην Task Force και συνεπεία αυτού, οι εντολοδόχοι του Βερολίνου αναμένεται να πάνε από εκεί που ήρθαν. Αν είναι ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο ή αν αληθεύει η είδηση, αυτό μένει να απαντηθεί.

Διότι δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα, γιατί η Task Force απλώς αποχωρεί από την Ελλάδα ούτε μπορεί να κατανοήσει γιατί πανηγυρίζουν κάποιοι από αυτήν την, τρόπον τινά, διακριτική αποχώρηση.

Έχουν ακουστεί πολλά κι έχουν γραφτεί περισσότερα γι’ αυτούς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους επιτετραμμένους του Βερολίνου, όπως τους αποκάλεσαν κάποιοι -μέχρι και Γκαουλάιτερ χαρακτηρίστηκε ο επικεφαλής τους, οι οποίοι αλωνίζουν εδώ και μια σχεδόν τετραετία την Ελλάδα, από το Βορρά ως το Νότο κι από την Ανατολή ως τη Δύση. 

Εμείς, μάλιστα, εδώ στο Νότο, περήφανοι όντες Κρητικοί, τον κάναμε και σύντεκνο τον έναν από αυτούς, τον τροφαντό κύριο με το σγουρό περουκίνι -και τον βαφτίσαμε και Φουχτελάκη. Κι ας φούχτωνε, κι όλο φούχτωνε, αυτός ή τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση μας έδινε, τότε…

Το Ελληνικό αγκαλιά με το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών

Επίδειξη δύναμης από το Ελληνικό στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης της Α1 Γυναικών αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 71-46, στο ΑΠΧ Αργοναύτες στην Αργυρούπολη.

Το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον θέλει μόνο μία νίκη ακόμα για να κατακτήσει
και το φετινό πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 22-17, 35-25, 54-35, 71-46.
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 5 (1), Καλογήρου 6 (1), Κοσμά 9 (1), Παπαμιχαήλ 6, Μπαλτά 6 (1), Χαλιβέρα 12 (3), Τζόνσον 12, Μπόνη 11, Β. Φουράκη, Στ. Φουράκη.
Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 3 (1), Δανούση 2, Αυτζή 7 (2), Καλημέρη, Κόνιαλη 2, Όλιβερ 8, Σλούκα 4, Έιβερ 17 (3), Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 3.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων:
Τετάρτη 22/04 - 18.30: Παναθηναϊκός - Ελληνικό 
Σάββατο 25/04 - 14.00: Ελληνικό - Παναθηναϊκός (εάν χρειαστεί)

Πηγή: www.sinergasia.gr

Θ. Φωτίου: Από σήμερα και ως 20 Μαϊου οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κατά της ακραίας φτώχειας (video)

Από σήμερα και ως 20 Μαϊου οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κατά της ακραίας φτώχειας δήλωσε η αν. υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Αιτήσεις μπορεί να γίνονται στο www.ypakp.gr και στα ΚΕΠ. Στην τηλεφωνική γραμμή 15105 μπορεί ο κόσμος να ενημερωθεί για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που αφορά το πρόγραμμα κατά της ακραίας φτώχειας και αν δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, κάρτα τροφίμων ή επίδομα ενοικίου.

Θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων για να βγει ο κατάλογος των δικαιούχων ώστε να πάει στη ΔΕΗ και στις αντίστοιχες υπηρεσίες για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος.

Γλυφάδα: 4η Διάλεξη για την Παρισινή Κομμούνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου

Η 4η διάλεξη του κύκλου «Βία και Πολιτική» που διοργανώνει η Ο.Μ. Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει στο "Καφενείον... σαν παλιό σινεμά" (Γ. Γεννημετά 96 - Άνω Γλυφάδα), την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7.00μμ.

Η διάλεξη, που έχει ως θέμα την Παρισινή Κομμούνα και βασίζεται στο σχετικό κείμενο του Marx «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία» (1871), με στόχο την διερεύνηση του χαρακτήρα της Κομμούνας, αρθρώνεται με βάση τους παρακάτω άξονες:

α) Σύντομο ιστορικό: Γαλλικό πολιτικό σύστημα - Βοναπάρτης Γ΄- Γαλλοπρωσικός πόλεμος

β) Η ταξική πολιτική ανάλυση του Marx: Διάσταση εθνικού καθήκοντος και ταξικού συμφέροντος - Έλεγχος της κυβέρνησης και κόστος του πολέμου - Εργατική επανάσταση και βία

γ) Η μαρξική ερμηνεία και αποτίμηση των μέτρων της Κομμούνας: Το ζήτημα της οργάνωσης του στρατού - Το ζήτημα της οργάνωσης της εξουσίας (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) - Εκκλησιαστικό ζήτημα
 
δ) Το κεντρικό ζήτημα των συμμαχιών της εργατικής τάξης: Πολιτικές προσεταιρισμού της μικροαστικής τάξης και των αγροτών

Μπαμπά... Τι είναι το grexit ;...


Πηγή: i-kyr.gr

Το σωφρονιστικό στη Βουλή: εικόνες από το εγγύς μέλλον

γράφει ο Στρατής Μπουρνάζος

Δεν ξέρω πόσοι άντεξαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Και το λέω αυτό, γιατί σε έπιανε η ψυχή σου να ακούς τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ που κινούνταν, σχεδόν αποκλειστικά, σε τρεις βασικούς άξονες:

α) ο Ξηρός, ο Ξηρός, ο Ξηρός, β) η ανομία, η ανομία, η ανομία, γ) η κυβέρνηση στηρίζει τους τρομοκράτες, τους τρομοκράτες, τους τρομοκράτες. Από κοντά και μπόλικες κραυγές για τους «ειδεχθείς εγκληματίες» που θα ξαμολυθούν.

Και όμως η συνεδρίαση αυτή άξιζε για πολλούς.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Η «σκιώδης εκπαίδευση», όψεις της φροντιστηριακής δραστηριότητας, την Κυριακή 26 Απριλίου

Μια εισήγηση και μια ζωηρή συζήτηση είναι τα χαρακτηριστικά των συναντήσεών μας ως τώρα.

Οι διαφορετικές απόψεις πλουτίζουν τη σκέψη και θρέφουν το διάλογο που ανοίγει.

Πόσο μάλλον όταν για ομιλητή έχουμε το γνωστό μας πια και εξαιρετικό γνώστη - ερευνητή Παύλο Χαραμή!

Όσο για το θέμα: «Η σκιώδης εκπαίδευση»: Όψεις της φροντιστηριακής δραστηριότητας στην Ελλάδα
και στην Ευρώπη.

Κάθε αναφορά είναι περιττή.


Σας περιμένουμε λοιπόν για να συζητήσουμε ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα για την Παιδεία!


Αργυρούπολη: Ζωντανά ρεμπέτικα στο "Υπόστεγο", την Κυριακή 26 Απριλίου


Μανώλης Γλέζος: Το πανεπιστημιακό άσυλο και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων

Για «ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

«Η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις (14) αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», υπό των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Απορώ πώς, μέσα σε 19 μέρες κατάληψης, δεν βρέθηκε ούτε μια μικρή ομάδα καθηγητών, από αυτούς μάλιστα που υπεραμύνονται του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, να μπουν στην Πρυτανεία και να συνομιλήσουν με τους καταληψίες, ασκώντας τον αυτονόητο έλεγχο που οφείλουν στο χώρο όπου λειτουργούν και διδάσκουν.