Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Νέα νίκη για το Ελληνικό

Ελληνικό και Πρωτέας συνέχισαν με νίκες στην 10η αγωνιστική και οδηγούν την κούρσα -μαζί με τον Παναθηναϊκό- στην Α1 Γυναικών.


Το Ελληνικό δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Ιπποκράτη και έφτασε εύκολα στο τελικό 95-60.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ 95-60
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 49-28 , 75-48 , 95-60


Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 12, Σταμάτη 11 (1), Καλογήρου 3 (1), Κοσμά 16 (2), Μαγκλάρα 12, Μπαλτά 15 (3), Νικολαίδου 2, Τζόνσον 13, Μπόνη 4 (1) , Φουράκη Βάσ. 3 (1) , Φουράκη Σ. 4


Ιπποκράτης Κω (Καπλανίδης ): Χελιώτη 11 (1), Ιερομνήμων, Κάντγουελ 31, Πατμίου, Γούναρη 10 (2), Κασάπογλου 2, Σβύνου, Σαράγια, Δρεττάκη, Γιαννακοπούλου 6, Κουφογιάννη 


Πηγή: www.sinergasia.gr

Επανέλεγχος συμβάσεων: Μετά τους δημάρχους καλούν σε απολογία και τους προϊσταμένους – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης  να  κλιμακώσει την επίθεση τόσο στους αιρετούς  όσο και στους εργαζόμενους που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4250/2014, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

Νέα «θύματα» του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού εκτός από τους δημάρχους Λάρισας ,Ζωγράφου και Χαλανδρίου  είναι οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων διοικητικών υπηρεσιών που αρνούνται να χορηγήσουν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν συνένοχοι σε χιλιάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει η συγκυβέρνηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α..

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της   Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι το εξής:

Video από την ΕΤ3: Και η εκκλησία υπέρ του αγώνα του Νίκου Ρωμανού

Υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για σπουδές, τοποθετείται ο πάτερ Νικόλαος Λουδοβίκος, σε εκπομπή της ΕΤ3, που παρουσιάζει ο Χρήστος Αβραμίδης, στην θεματική "Παιδεία και Κρίση".

Ο πάτερ Νικόλαος
επισημαίνει την αναγκαιότητα να μην καταστραφεί ένας νέος άνθρωπος, και για αυτό οφείλει το σωφρονιστικό σύστημα να δείξει την πίστη του ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ντε φάκτο "κακός".

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα, να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός, βελτιώνοντας τον εαυτό του, γιατί το να κάτσεις σε τέσσερις τοίχους αποκλεισμένος και μόνο, δεν είναι σωφρονισμός!

 


Πηγή: anemosantistasis.blogspot.gr

Έλεγχος γνησιότητας πτυχίων και πριν από την παραίτηση από το Δημόσιο

Οδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη, αλλά και πριν από κάθε παραίτηση υπαλλήλου στο Δημόσιο, δίνει εγκύκλιος που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εγκύκλιος αφορά το Νόμο 4305/2014, με τον οποίο νόμο καθιερώθηκε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη στο Δημόσιο, αλλά και κάθε σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή παραίτηση από την υπηρεσία.


Με αφορμή την υπογραφή της εγκυκλίου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Βάζουμε όρια και κανόνες χωρίς "αλλά" και "αστερίσκους" και εδραιώνουμε την αντίληψη ότι όταν θέλουμε, μπορούμε».


»Δεν τιμά τη χώρα μας να υπηρετούν στο Δημόσιο άνθρωποι που κατέλαβαν μία θέση εξαπατώντας και κλέβοντας το μέλλον συνανθρώπων τους» πρόσθεσε.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Η κυβέρνηση σέρνεται σε αυτήν την επιλογή"

"Ο Σαμαράς και η μνημονιακή συγκυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το χειρότερο, και το χειρότερο θα ήταν να πήγαινε σε προεδρική εκλογή και την έχανε. Αυτό
θα σήμαινε το απόλυτο Βατερλό", τόνισε στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αυτή η βουλή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε σε εθνικές εκλογές, σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε καμία υποψηφιότητα προέδρου.


Η συγκυβέρνηση "σύρθηκε" αυτήν την λύση (σ.σ εσπευσμένη προεδρική εκλογή) που όμως πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την χώρα. Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την αναγκαιότητα να παραταθούν τα μέτρα, αλλά δεν πείθουν πλέον κανένα, σημείωσε ο κύριος Λαφαζάνης στο Κόκκινο.

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό το σενάριο είναι θετικό και έκανε την εκτίμηση ότι το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα.

Πηγή: stokokkino.gr

Νίκος Βούτσης: "Φυγή προς τα μπρος"


Μιλάει στο Κόκκινο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αποκωδικοποιώντας την εσπευσμένη προεδρική εκλογική διαδικασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Θετική αυτή η πολιτική εξέλιξη, ένα από τα σενάρια που είχε στο τραπέζι ο κύριος Σαμαράς, και χαιρετίζουμε την επιλογή της δημοκρατικής λύσης, τόνισε στο Κόκκινο ο Νίκος Βούτσης.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Παράλληλα σημείωσε ότι η παράταση που επέβαλε η τρόικα στο τελευταίο Eurogroup, "κουμπώνει" με την επιλογή της κυβέρνησης να ανακοινώσει την εσπευσμένη προεδρική εκλογή, καθώς η τρόικα επιθυμεί να είναι παρούσα και παράγοντας για "καλό" εκλογικό αποτέλεσμα, και προβλέπει ότι πιθανή ημερομηνία για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών είναι η 25η Γενάρη.

Πηγή: stokokkino.gr

Π. Δαμιανός: «Θα συνοδεύσω εγώ τον Ρωμανό, έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν»

Ο δάσκαλος του Ν. Ρωμανού, Πέτρος Δαμιανός μιλά στο Κόκκινο για τη πρόθεσή του να συνοδεύσει ο ίδιος τον κρατούμενο στη σχολή του.

Την πρόθεσή του να συνοδεύσει ο ίδιος
τον Ν. Ρωμανό στα μαθήματα και τις εξεταστικές του στη σχολή εξέφρασε στο Κόκκινο ο δάσκαλός του στις φυλακές, Πέτρος Δαμιανός.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Τόνισε πως έχει υπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχη περίπτωση κρατουμένου με μεγαλύτερη ποινή που παρακολούθησε τα μαθήματα του με τη συνοδεία του δασκάλου του, χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα.

«15 χρόνια που λειτουργεί το σχολείο των φυλακών δεν υπάρχει κανένας κρατούμενος που πήρε άδεια και δεν επέστρεψε» τόνισε ο Π. Δαμιανός.

«Πρέπει να λυθεί το θέμα του Ν. Ρωμανού, ανησυχώ για τη ζωή του. Πρέπει να του δείξουμε οτι είναι απαραίτητο να ζήσει για να επικοινωνεί και να οσμώνει την κοινωνία. Η όσμωση αυτή είναι απαραίτητη και για αυτόν και για την κοινωνία» πρόσθεσε.

Πηγή: stokokkino.gr

Ο ιπταμένος ρεπόρτερ Καραϊβάζ απαντά για το πλυντήριο του ANT1 και τους #iptamenoi_anarxikoi

γράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 και δημιουργός της επιτυχημένης σειράς «ιπτάμενοι αναρχικοί», μας έστειλε την απάντησή του με ανάρτηση στα social media.

Γ. Καραϊβάζ (με τη δική του σύνταξη και ορθογραφία): 
«Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι την επόμενη φορά που θα δώσουμε εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ θα περάσουμε πρώτα από την κριτική και διανοητική επιτροπή έγκρισης του κ. Χαραλαμπόπουλου.
Παρακάμπτουμε επίσης τη δημοκρατική επιλογή- θεση του να δημοσιεύουμε ή ν” ακούμε ότι ακριβώς θέλουμε να ακούσουμε και για το συγκεκριμένο ακριβώς λόγο, πολλές φορές γινόμαστε αποδέκτες ύβρεων και από πολλούς αστυνομικούς, για τις θέσεις, αναρτήσεις, δημοσιεύματα μας. Ο ρόλος μας δεν είναι να γίνουμε αρεστοί και εύληπτοι σε ευήκοα ώτα παλαμακιστών ή κλακαδόρων.
Πληροφορίες μεταφέρουμε, κριτική ασκούμε.
Τις περισσότερες δε φορές, όταν αυτό είναι πρακτικά και πραγματολογικά εφιχτό, τις συνοδεύουμε με ντοκουμέντα.

Συνάντηση του Γιώργου Ρωμανού με τον Αλέξη Τσίπρα

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα
του Γιώργου Ρωμανού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
“Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος.”

Πηγή: stokokkino.gr

10η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Στον 1ο όμιλο της Β' κατηγορίας οι ομάδες του νότου μοιράστηκαν τις ισοπαλίες, η ΑΕ Γλυφάδας παραχώρησε το 0-0 στη φιλοξενούμενη Χρυσούπολη, ενώ το Καλαμάκι πήρε το 1-1 εκτός έδρας από τον Αθηναϊκό.




Στον 2ο όμιλο ο Άγιαξ νίκησε στον Ταύρο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης με σκορ 3-0.

Για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου στην Αργυρούπολη η Λαύρα νίκησε τον Παράδεισο με 3-1, η Τερψιθέα απέσπασε εκτός έδρας το 1-1 από την Ελευθερούπολη, ενώ η Δάφνη Π.Φαλήρου ηττήθηκε εκτός από την Ανθούπολη (2-1).

12η αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Νικητής στο ντέρμπυ της αγωνιστικής αναδείχτηκε ο ΓΣ Αργυρούπολης που νίκησε 2-1 στην Αγία Παρασκευή την ομώνυμη ομάδα και έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προηγήθηκε η Αγία Παρασκευή στο 8', αλλά γρήγορα (11') ισσοφάρισε
ο Μένταυλος, για να πετύχει το γκολ της νίκης για την ομάδα της Αργυρούπολης ο Υφαντής στο 14'.

Νίκη εκτός έδρας από τη Διάνα Ηλιούπολης σε βάρος του Κολωνού με γκολ του Καλουδιώτη (36').

Ο Χαραυγιακός μπορεί να μην έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ωστόσο πήρε το νικηφόρο αποτέλεσμα (1-0) απέναντι στον Χολαργό,με γκολ του Μπιτίλη στο 26'.

Λευκή ισοπαλία στην Πεύκη ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου

12η αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική, στην οποία το Χαλάνδρι συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και νίκησε 1-0 την Ηλιούπολη.

Από την άλλη ο Φωστήρας Ηλιούπολης που ακολουθεί από την τρίτη θέση την κορυφή της βαθμολογίας νίκησε 2-1 τον Ήφαιστο Περιστερίου με γκολ του Σπυρόπουλου (10') και του Φαλαγγα (80'). Είχε προηγηθεί ισοφάσιση των φιλοξενούμενων στο 27'.
 
Στα Σούρμενα, η τοπική ομάδα ηττήθηκε 2-1 από την Αγία Ελεούσα, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο 40' και 42' για να μειώσει για τους γηπεδούχους ο Μπόκιας στο 87'.

Το Παλαιό Φάληρο συνέχισε τις κακές εμφανίσεις και υπέστη μια ακόμα ήττα 2-0 από τον Θρίαμβο Αθηνών, παραμένοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ουραγός Άγιος Δημήτριος υπέστη εντός έδρας βαριά ήττα 4-0 από τον Πανερυθραϊκό.

Ανεμοστρόβιλος στη Βάρκιζα (φωτο)

Η μανία του καιρού χτύπησε τα Μεσόγεια και πλήττει από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα 3Β με δυνατές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα, το πρωί σχηματίσθηκε ανεμοστρόβιλος -μια ανάσα μακριά- από τη Βάρκιζα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που έστειλαν αναγνώστες στο notiareport.gr:



Πηγή: www.notioanatolika.gr

ΕΠΣΑ: Νίκη και κορυφή για τον ΓΣΑ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αργυρούπολης επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο 2ο όμιλο της ΕΠΣΑ, επικρατώντας εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Αγία Παρασκευή με 2-1.

A' ΕΠΣΑ (1ος και 2ος όμιλος)

12η αγωνιστική:
ΣΟΥΡΜΕΝΑ - ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ 1-2 (13η αγωνιστική: ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ)
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 1-2 (13η αγωνιστική: ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΚΑΔΗΜΟΣ)

Β' ΕΠΣΑ (2ος και 3ος όμιλος)

10η αγωνιστική:
ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ - ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-0 (11η αγωνιστική: ΑΟ Ν ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ)
ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 3-1 (11η αγωνιστική: ΕΡΜΗΣ ΕΙΡ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΥΡΑ ΑΡΓ/ΛΗΣ)

Πηγή: www.sinergasia.gr

Μπάσκετ: Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΟΝΑ

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χριστοδουλόπουλο ο ΑΟΝΑ επέστρεψε στις νίκες νικώντας εντός έδρας την Ερμή Πειραιά.

Α' ΕΣΚΑΝΑ:

9η αγωνιστική:
ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  66-53
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος): Κουνενής, Παπαδόπουλος 4, Μανίκας Κ, Καλογερόπουλος 7(1), Παρασκευόπουλος 8(2), Παπαϊωσήφ 7, Παπαδημητράκης, Χατζηρόδος 4, Μανίκας Γ 3, Χριστοδουλόπουλος 17(5), Ζαφειρόπουλος, Γκαβασιάδης 10.
ΕΡΜΗΣ ΠΕΙΡ. (Τσουμπρής, Αράπης Δ.): Βλαχάκης 4(1), Ασημακόπουλος 3, Γουρδομιχάλης 2, Ξύδας 2, Λοϊζίδης 9, Σκαμνάκης 14(3), Μοναχός , Νούτσης, Καψής, Παπαπέτρος 1, Μαρούγκας 8(2), Λάμπος 8

Γ' ΕΣΚΑΝΑ

10η αγωνιστική:
ΕΣΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΕ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 67-59
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΛΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  57-50
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ 70-42

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ ΔΗΜ. - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ 70-42 (27-16)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΑ ΔΗΜ (Ζερβουλάκος Νικάκης): Παναγόπουλος 4, Μανίκας 2, Ταρανάς 3, Κουτρόπουλος 21(4), Κασάνος 2, Αδράμης 9(2), Αποστολάκης Κ. 13, Κουντούρης 5, Λούκος, Χριστόπουλος 9(1), Παπαζαχαρίου, Δούβος 2
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ (Γιαννακόπουλος): Πελιβανίδης 4, Φύτρος 11(1), Μανωλιάδης 8, Βλάχος, Παππάς 5, Λιάκος, Φραγκιουδάκης 2, Κανίνης, Σιούτης, Κεφαλληνός, 8 Βλάχος 4, Μακρυνιώτης

ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΛΕΩΝ ΜΟΣΧ. 57-50(29-20)
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης ): Γραικούσης 4, Ριζούλης, Χατζηγ΄’ωγος 3(1), Πέττας 4, Ρόζος 5(1), Κοντογιάννης, Καμακάρης 10, Σταθόποπυλος 1593), Λύρας, Παπαδημητρίου 6, Μελισσάρης 3, Γαλάτης 7(1)
ΛΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Μεϊμάρογλου, Παναγιωτόπουλος): Ζαμπέτας 2, Τρανούδης, Βρυώνης 8(1), Σονίδης 9, Κραβαρίτης 20(1), Αλεξίου, Γκααφάρ 4, Φελλάς, Καναρίδης 2, Θεοφύτου 5, Βουπελιώτης, Καλής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ. - ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 67-59(30-31)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ. (Καλυβιανάκης): Γκανής 8(2), Μιχαλακάκος 8, Γιαννόπουλος 9(1), Κωνσταντίνου 6, Μαινωγιάννης 10, Γεραμάς 2, Αντωνίου 7(2), Μίζης 17, Μπρούτζος, Πάντο, Καρατζής, Κλούτσος
ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης): Καρασούλος 1, Ρούμελης 4, Κουτσαύτης 9(3), Ευστρατίου 15(3), Λεβαδείτης 11(2), Παπαμαρινόπουλος 4, Θεολογίτης 2, Κυπριτίδης, Βάσσης 9(1), Ζαραϊδώνης 3(1), Δεσπότης

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Δράσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό & στους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου

Σε πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και τους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου καλούν την Τρίτη στις 6 το απόγευμα "αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, σύντροφοι και συντρόφισσες από τα Νότια" στο παρκάκι Ιασωνίδου & Γούναρη.

Επίσης στις 9.00 το βράδυ ο Χώρος Αλληλεγγύης & Δράσης "Υπόστεγο" καλέι σε bar οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της 6ης Δεκεβρίου.



Το σχετικό κάλεσμα:

6 Δεκέμβρη 2014, Το τραγούδι του νεκρού αδελφού

της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Όλες αυτές τις μέρες στη σκέψη μου είναι δύο δεκαπεντάχρονα παιδιά. 6 Δεκέμβρη 2008. Στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, 9 η ώρα το βράδυ. Ο Αλέξανδρος και ο Νίκος. Είχαν ραντεβού για τη γιορτή του Νίκου.

Πήραν από το ψιλικατζίδικο αναψυκτικά και κάθονταν με άλλα παιδιά, στο κέντρο της πόλης. Στα γύρω καταστήματα, άνθρωποι όλων των ηλικιών έπιναν τον καφέ τους. Μετά, θα πήγαιναν σε ένα πάρτυ. Ο Αλέξανδρος είχε αγοράσει ένα βραχιόλι με μια καρδιά για να προσφέρει στην αγαπημένη του…

Αυτό το ήσυχο βράδυ του Αγίου Νικολάου, δύο αστυνομικοί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο, στη μέση του δρόμου, επιτιθέμενοι απρόκλητα και πυροβολώντας στο ψαχνό άοπλα, αμούστακα παιδιά. Δύο πυροβολισμοί. Ο ένας στην καρδιά, ο άλλος στην ψυχή. Δύο θύματα. Ο Αλέξανδρος, που ξεψύχησε στα χέρια του Νίκου και μιλάει πια μόνο μέσα από τη γελαστή φωτογραφία του, ένας μικρός πρίγκιπας. Κι ο Νίκος, που δίνει μάχη ζωής ή θανάτου, ζητώντας από ένα σύστημα που δεν αναγνωρίζει, εκείνα που το ίδιο σύστημα προσποιείται ότι εγγυάται για όλους.


Όσα δεν φαντάστηκε ο Αλέξανδρος

Θεσμικές συναντήσεις της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των δήμων

Περιορίζοντας τις δράσεις της σε θεσμικές παρεμβάσεις, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) συναντήθηκε με κυβερνητικούς φορείς και κόμματα
της αντιπολίτευσης για να τους γνωστοποιήσει τις θέσεις της και τα αιτήματά της για τα οικονομικά των δήμων.

Η ΚΕΔΕ, βρέθηκε στη Βουλή, συναντώντας τον πρόεδρό της και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, το Σάββατο (06/12).

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούνταν από: τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, τους αντιπροέδρους Δ. Καφαντάρη & Γ. Καραγιάννη, το Γ.Γ. Γ. Μουράτογλου το μέλος του Δ.Σ. Δ. Μπίρμπα καθώς και τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου.

Η αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. συναντήθηκε:

Πατέρας Ρωμανού: Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα - 29η ημέρα

«Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα» δήλωσε ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Εν τω μεταξύ ο συνήγορος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως πρόθεση του Ρωμανού είναι να σπουδάσει και όχι να αποδράσει και υπογράμμισε πως αποδέχεται και το βραχιολάκι.

Επίσης σημείωσε πως επιμένει στην απεργία δίψας σε περίπτωση που δεν λάβει εκπαιδευτική άδεια. Σημειώνεται πως ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει τελικά την Τρίτη για την αναίρεση ή μη της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που είχε απορρίψει την αίτηση του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

«Δεν έχω πάρει μία λύση, δεν βρέθηκε μία λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν σύντομα και εύχομαι να βρεθεί λύση. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης, μιλώ ως πατέρας αυτή τη στιγμή, να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση» τόνισε εξερχόμενος της συνάντησης ο Γιώργος Ρωμανός.

Οι ιπτάμενοι αναρχικοί και το πλυντήριο του ΑΝΤ1

του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Μπορεί το απίστευτο σούπερ του ΑΝΤ1 «Επιθέσεις κατά των ΜΑΤ με παρκούρ στις ταράτσες των Εξαρχείων» να προκάλεσε ολόκληρη σειρά επιτυχημένων
παρωδιών και χιουμοριστικών σχολίων (που θα βρείτε στο hashtag #iptamenoi_anarxikoi), όμως το πλήρες ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 δεν είναι καθόλου για γέλια. Το αντίθετο…

Δεν είναι μόνο ότι το «ρεπορτάζ» μετατρέπεται σε πλυντήριο δικαιολόγησης της αστυνομικής βίας και ασυδοσίας, προβάλλοντας ότι τα ΜΑΤ είχαν να αντιμετωπίσουν περίπου μια… στρατιά νίντζα.

Δεν είναι μόνο ότι ο δημοσιογράφος μεταφέρει όλη την προπαγάνδα της ηγεσίας της αστυνομίας και αυτό το παρουσιάζει ως «αποκλειστική είδηση».

Δεν είναι μόνο ότι περιγράφει ένα σκηνικό μάχης, με όλη την στρατιωτική ορολογία, σαν να πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση και για «ασύμμετρη απειλή» από την οποία μόνο η ΕΛΑΣ (και η λαοπρόβλητη ηγεσία της) μπορεί να σώσει τον ανυπεράσπιστο πολίτη.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γράφει στο «Ηit&Run» για τον Νίκο Ρωμανό

«Θέλω να δω το Νίκο Ρωμανό ξανά όρθιο, γερό. Θέλω να φτάσει και 30, και 40, και 50, και 80 χρονών. Να σπουδάσει, και να ζήσει με όποιο τρόπο νομίζει.

Η εκδικητική τροπολογία και η αντιμετώπιση της απεργίας πείνας του από τους κρατούντες αποκαλύπτουν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς σε βάρος των φυλακισμένων και όλων των υποψήφιων για τα κελιά και αποτελούν πλήγμα στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης.

Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο παρά πέντε του θανάτου μετράει η στάση των συντρόφων του, αυτών που ο Ρωμανός υπολογίζει περισσότερο από όλους. Οι περήφανοι για το σθένος του, για την απόφασή του να αγωνιστεί για λογαριασμό πολλών κρατουμένων, οι ίδιοι του οι σύντροφοι ας μην του ζητούν πια τίποτε περισσότερο από το να μείνει ζωντανός. Ας μη νικήσει πάλι ο θάνατος. Δεν αντέχεται.

Αυτό είναι το ζητούμενο και της πλατιάς αλληλεγγύης στον αγώνα του.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης έχετε στη δικαιοδοσία σας τη λειτουργία των φυλακών και στην ευθύνη σας τις ζωές των εγκλείστων. Τι νόημα, τι αξία θα έχει η τροπολογία σας εάν η ισχύς της εγκαινιαστεί με έναν θάνατο;

Κάντε ένα βήμα πίσω, το βήμα που θα κρατήσει ζωντανό το Νίκο Ρωμανό, ετών 21. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.»
Ιωάννα Καρυστιάνη

Πηγή: www.hitandrun.gr

Δραματική έκκληση-πρόταση από τον δάσκαλο του Νίκου Ρωμανού

γράφει η Ιωάννα Σωτήρχου
 
Ανοιχτή  πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του,
θα τον συνοδεύει ο ίδιος.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δαμιανού έχει ως εξής:

«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη.

Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.

Ποδόσφαιρο - στημένοι αγώνες: Εγκληματική οργάνωση βρήκαν οι εισαγγελείς!

Σε μια άλλη περίοδο μπήκε από την περασμένη Πέμπτη το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται δεκαέξι αθλητικοί παράγοντες που εμπλέκονται σε "στημένους" αγώνες.

Μετά από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποίησαν, οι εισαγγελείς Αρ. Κορέας και Ελ. Σίσκου κατέληξαν σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο αποδίδεται στους εμπλεκόμενους δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι από το 2011 έως το 2013, που αφορά η έρευνα, συγκεκριμένες ομάδες κερδίζαν εκατομμύρια σε βάρος άλλων που καταστρέφονταν οικονομικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η λίστα των θυμάτων της γηπεδικής βίας μεγαλώνει...

γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Η νεκροκεφαλή της SS-Totenkopf"κοσμεί"
το σήμα του συνδέσμου οπαδών "Frente Atletico"
O αθλητισμός, σε διεθνές επίπεδο, πάσχει από ορισμένα διαρκή προβλήματα, στα οποία κάποιες φορές η κατάσταση "ξεφεύγει" και φτάνει στα άκρα. Ένα από αυτά είναι η βία των γηπέδων.

Η κακή αρχή έγινε με την τραγική δολοφονία οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στην
Κωνσταντινούπολη από χούλιγκαν της Γαλατασαράι. Ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, που προκάλεσαν αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι.

  Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, που δεν είχαν εισιτήριο, προσπάθησαν να μπουν στο "Αμπντί Ιπεκτσί" για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής αστυνομίας, αλλά και οπαδών της τουρκικής ομάδας, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του νεαρού Σέρβου...

Απόλυτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τον αθλητικό νόμο

γράφει ο Νίκος Πανταζίδης

Η προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει την επόμενη μέρα του τόπου η κυβέρνηση χτύπησε... κόκκινο στην περίπτωση του νέου αθλητικού νόμου, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαβούλευση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και οι συνεργάτες του κατάφεραν (γιατί περί... κατορθώματος πρόκειται) να έχουν απέναντί τους όχι μόνο όλους τους αθλητικούς φορείς (ακόμη κι αυτούς που παραδοσιακά είναι ιδεολογικά προσκείμενοι στα κόμματα της συγκυβέρνησης, όπως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), αλλά ακόμη και το έναν από τους δύο εταίρους της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ!

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Μετά από προσεκτική μελέτη του προσχέδιου του νόμου, ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τη διαφωνία του τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη διαδικασία κατάρτισής του.

Ανατριχιαστικός Σαμαράς επιτίθεται στο Νίκο Ρωμανό (Video)

γράφει η Kατερίνα Μπρέγιαννη

"Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι o νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη με ληστεία με καλάσνικοφ'' είπε στη Βουλή, ένας ανατριχιαστικός Αντώνης Σαμαράς  που δεν διστάζει να ξεκινήσει την ομιλία του, με επίθεση στον Νίκο Ρωμανό, σε μια επίδειξη
ακραίας σκληρότητας κατά του απεργού πείνας.

Επιβεβαίωσε έτσι τον Αλέξη Τσίπρα, που λίγο πριν μίλησε για «ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι στο 20χρονο απεργό πείνας που κινδυνεύει η ζωή του ενώ σκύβει το κεφάλι στην τρόικα και τους δανειστές»!


Δείγμα γραφής ακραίας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του Αντώνη Σαμαρά ενόψει της συνάντησής του, με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού;

Λίγες νομικές σκέψεις με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού


γράφουν οι Χ. Λαμπάκης & Χ. Σάρλης *

Για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη η ενημέρωση ως προς ορισμένα στοιχεία που θα επέτρεπαν να διαμορφωθεί πλήρως η εικόνα της νομικής διάστασής της.

Παρόλα αυτά, μέσω της μεγάλης σχετικής ειδησεογραφίας των ημερών αυτών δημοσιοποιήθηκαν ορισμένες πτυχές των λόγων στους οποίους στηρίχτηκε τόσο η απόρριψη του αιτήματός του για εκπαιδευτική άδεια όσο και γενικά η περαιτέρω αντιμετώπισή του μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.

Έτσι, θεωρούμε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία μπορούμε να διατυπώσουμε τις παρακάτω νομικές σκέψεις: