Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αργυρούπολη: Μαθήματα Ισπανικών στο "Υπόστεγο" - Πάρτι γνωριμίας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Το Υπόστεγο μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία συνεχίζει το ταξίδι του στην Ισπανία και στην Λατινική Αμερική, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι και καινούργιες ιδέες.


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο "Υπόστεγο", 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη. 

Μπες στην Ομάδα και έλα να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα των μαθημάτων. 


Μετά θα ακολουθήσει ένα μικρό παρτάκι γνωριμίας!

Η ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσάνς» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Χαλ Άσμπι «Να είσαι εκεί κύριε Τσάνς» θα προβληθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο προαύλιο του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα παραλία -σε περίπτωση κακοκαιρίας στο κτήριο της πύλης- και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Χαλ Άσμπι
Πρωταγωνιστές: Πίτερ Σέλερς, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μέλβιν Ντάγκλας, Τζακ Γουόρντεν

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδάει στον Ασύρματο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγ. Δημητρίου, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Η αυλαία των καλοκαιρινών εμφανίσεων του σχήματος του Θανάση Παπακωνσταντίνου κλείνει φέτος στον Άγιο Δημήτριο με μία συναυλία που πραγματοποιείται στον Ασύρματο όπου, αντί εισιτηρίου εισόδου, ο κόσμος θα μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι μόνιμοι, τα τελευταία χρόνια, συνεργάτες του θα προσπαθήσουν,
το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 9.30μμ, στο πάρκο Ελ. Βενιζέλου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου (Ασύρματος) να προσφέρουν απόλαυση και στοχασμό παίζοντας και τραγουδώντας για τα απλά και τα περίπλοκα με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη.

Αναλυτικά, μαζί του θα είναι οι:

Στο νομισματοκοπείο με τα πόδια, αρχηγέ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ήρθε η εβδομάδα που θα πληρώσουν τα κανάλια!

τoυ Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τελειώνουν τα ψέματα: οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να προσέλθουν για πρώτη φορά στο ταμείο της εφορίας να πληρώσουν το φόρο επί των διαφημίσεων που προβάλλουν, το 20% των εσόδων τους από αυτές.

Ο νόμος είναι σαφής για τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων:

Στις 30/9/2015 (αύριο, Τετάρτη) τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση για τα έσοδα που πραγματοποίησαν από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, από Ιανουάριο έως και Απρίλιο.

Πιο μισητός εχθρός, ο πιο κοντινός αντίπαλος;

γράφει ο Μπάμπης Γεωργούλας 

Ποιος χαράζει τη γραμμή στη ΛΑ.Ε;

Στις εκλογές, κατά τεκμήριο, τα κόμματα, φροντίζουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τον κύριο αντίπαλό τους, ώστε με εύστοχες επιθέσεις εναντίον του
να τον αποδυναμώσουν.

Επιχειρώντας να τοποθετήσουμε σ’ αυτό το πλαίσιο τη Λαϊκή Ενότητα, τι θα μπορούσαμε να πούμε; Υπάρχει στη διάθεσή μας η σύντομη ιδρυτική διακήρυξή της και το εκλογικό πρόγραμμά της. Και τα δύο, όμως, είναι λόγος που διατυπώθηκε πριν αρχίσει ουσιαστικά η εκλογική μάχη, και γι’ αυτό δεν έχουν ιδιαίτερη ερμηνευτική αξία.

"Καλλιθέα: μια βόλτα - μια ιστορία", τα Σάββατα 3 & 10 Οκτωβρίου στις 11.00πμ


Όποιος δεν διδάσκεται θρησκευτικά, θα τον πάρει ο διάολος

Την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Γιατί, όπως υποστηρίζει ο Ιερώνυμος, προσωπικά ο ίδιος έχει υπογράψει μια ιδιαίτερα κερδοφόρα διαφημιστική καμπάνια με τον θεό τον πραγματικό, η οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τη διαφήμισή του στα σχολεία.

Γιατί ακόμα και ο θεός χρειάζεται διαφήμιση. Άλλωστε για ποιον χτυπάει η καμπάνα;

Με αρχηγό τής ΝΔ τον Αδωνι τα "αγγλικά" τού Αλέξη θα μοιάζουν της Οξφόρδης...

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ θα ήταν αδύνατο να μην μετατραπεί σε μια διασκεδαστική φάρσα.

Από την αρχή ξέραμε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή προσωπικότητα στη δεξιά
η οποία να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μετριότητες κι έτσι να καθίσταται φαβορί, τουλάχιστον μεταξύ των πιο ώριμων ψηφοφόρων της.

Οι υποψηφιότητες, ωστόσο, ενός κάποιου Μάρκου Πανέττα (τον άκουσα σε τηλεοπτική συνέντευξη να επαναλαμβάνει πως κομίζει το νέο μόνο και μόνο γιατί προέρχεται από την κοινωνία και τον λυπήθηκε η ψυχή μου) και του "φοβερού" και "τρομερού" Αδ. Γεωργιάδη αποδεικνύουν ότι εχθρός τής γελοιότητας είναι η ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα.

Έφαγε... Τι θέλει τώρα;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Yπόθεση Λιακουνάκου: Μια ιστορία με βαρύ παρελθόν και μέλλον

Μια ιστορία με βαριές όσο και παλιές σκιές, μίζες εκατομμυρίων ευρώ μέσω Ελβετίας και offshore εταιρειών και με διαφαινόμενες απολήξεις στο σύστημα Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου φέρνει ξανά σε πρώτο πλάνο η χθεσινοβραδυνή σύλληψη του Θωμά Λιακουνάκου, του επιχειρηματία που ταυτίστηκε με τις προμήθειες των μεγαλύτερων εξοπλιστικών προγραμμάτων στις δεκαετίες του ’90 και του 2000.

Η υπόθεση για την οποία συνελήφθη ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά παράνομες πληρωμές για την προμήθεια από την Ελλάδα του εξοπλιστικού συστήματος Embraer, με τα γνωστά και ως «ιπτάμενα» ραντάρ Erieye και με υπεργολάβο την Ericsson.

Τροποποίηση του Νόμου Κατσέλη - Οδηγίες προς τους οφειλέτες


Τροποποίηση του Νόμου Κατσέλη επήλθε με το ν. 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής

Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης».

Μια από τις βασικές αλλαγές είναι η υπαγωγή για πρώτη φορά στο πλαίσιο ρύθμισης του νόμου Κατσέλη των βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, τη Φορολογική Διοίκηση, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μοσχάτο: "Ψυχική Υγεία, Ψυχιατρική και Οικονομική Κρίση" στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

γράφει ο Τάσος Ταστάνης *


Tρίτη 29 Σεπτέμβρη.


Κάθε μέρα που φεύγει, επουλώνει και κλείνει τις πληγές όσο είναι δυνατόν, όλων αυτών των βασανισμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο στους φιλόξενους χώρους μέχρι το πρωι χθες στο Ταε κβο ντο στο Π. Φάληρο και από το μεσημέρι και μετά στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο γήπεδο του χόκεϊ.

Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές και οι εικόνες που ζούμε, έρχονται συνέχεια εθελοντές, συλλογικότητες, φορείς, κοινωνικές κουζίνες, κοινότητες από άλλες χώρες, (προχτές μόνο η κοινότητα των Φιλιππινέζων έφερε 300 μερίδες φαγητό) απλοί καθημερινοί άνθρωποι και προσφέρουν την αλληλεγγύη τους, την ανθρωπιά τους, τον χρόνο τους και το χαμόγελο τους.

Οι πρόσφυγες στο Ελληνικό


Στο γήπεδο χόκεϊ των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μεταφέρθηκαν από χθες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο γήπεδο του τάε κβο ντο στο Π. Φάληρο.

"Στα ίδια μέρη πριν 90 χρόνια έφτασαν πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους, οι πρόγονοί μας" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο πλευρό των προσφύγων βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη για τον συντονισμό και την ενεργοποίηση των δήμων του Νότιου Τομέα.

Ηλιούπολη: Οι ερωτικές άριες της Μαρίας Κάλλας στον Ρυθμό Stage, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 9.30μμ


Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Όλοι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες

Η δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πολίτη του δήμου μας αδιάφορο και ασυγκίνητο.

Στα ίδια μέρη πριν 90 χρόνια έφθασαν πρόσφυγες, με τις οικογένειές τους, οι πρόγονοί μας.

Η ανάγκη για οργανωμένη αλληλεγγύη και βοήθεια είναι μεγάλη.Και άλλες φορές στο παρελθόν η πόλη μας έχει δείξει ευαισθησία και εγρήγορση στο δράμα προσφύγων. Το ρατσιστικό δηλητήριο και η ξενοφοβική προπαγάνδα δεν πρέπει να βρει έδαφος. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά ας εκφραστεί έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο.

Νέα Σμύρνη: Έναρξη προγραμμάτων «Αθλητισμός για όλους»

Τα προγράμματα «Αθλητισμός για όλους» του δήμου Νέας Σμύρνης θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ενώ οι εγγραφές άρχισαν χθες 28 Σεπτεμβρίου.

Οι εγγραφές (εκτός του Baby Swimming και τις ώρες κοινού για το κολυμβητήριο) θα γίνονται στο Γραφείο Αθλητισμού, Ελ. Βενιζέλου 78,
1ος όροφος 08.30-13.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109350831-2109350662-2109350276.

Για τις εγγραφές του Baby Swimming και για τις ώρες κοινού του κολυμβητηρίου μπορείτε να απευθυνθείτε στα Γραφεία στην οδό Εθν. Στέγης & Αρτάκης, τηλ 2109333667 εσωτ.100 ή 101.

Tην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Τένις.

Άλιμος: "Η Ζωή Είναι Ωραία" - το πρόγραμμα του Οκτωβρίου


Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Τα Smartphone στην υπηρεσία του Δημότη και της Πόλης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας «Novoville».

Έτσι αποφασίστηκε η ενσωμάτωση στις διοικητικές δομές του δήμου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής και διαχείρισης προβλημάτων καθημερινότητας του δημότη, «Novoville».

Η νέα εφαρμογή, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της γραμμής του δημότη με τον πενταψήφιο αριθμό, «15888» (ώρες λειτουργίας: Δευτ. -Παρ. 07.00 - 22.00 και το Σάββατο 08.00 - 16.00) δίνουν στις υπηρεσίες του Δήμου τη δυνατότητα να γίνονται παραλήπτες κάθε είδους ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες και να δρομολογούν άμεσα την επίλυσή τους.

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει την προμήθεια προϊόντων απ' ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς μεσάζοντες,
την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Θα διατεθούν:

Ίκαρος Καλλιθέας - ΑΕ Αίγινα 1-0

Το γκολ που πέτυχε μόλις στο 1’ ο νεοαποκτηθείς Σέχου ήταν αρκετό στον Ίκαρο Καλλιθέας να πάρει την πρόκριση απέναντι στην ΑΕ Αίγινα.

Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν στη συνέχεια για να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ίκαρος Καλλιθέας: Κουμέντος, Εμμανουήλ Γ., Φόνσος, Παπαϊωάννου (13’ λ.τρ. Μπουρίκας), Ψυλλάκης, Δήμιζας (65’ Παπαφώτης), Σέχου, Ψύλλας,Μακρής, Καραμίντζας, Πασσάς (77’ Βραχάτης).

ΑΕ Αίγινα: Μπακόμητρος Κ., Μαργαρώνης, Κάτσας, Ντραγκότι (46’ Πασχάλης), Παπαδόπουλος, Γιαννούλης, Τζιώτης, Τρίμπος, Ρούσσος (65’ Πάλλης), Μπακόμητρος Ν, (88’ Μεντάλιας), Κουβάτσος.

Πηγή: www.stoplekto.gr

Αργοναύτης - Παντζιτζιφιακός 0-3


Με ηγέτη και σκόρερ τον Κωνσταντίνου που πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του (10’,36’,81’) ο Παντζιτζιφιακός νίκησε στο Ρέντη τον Αργοναύτη με σκορ 3-0.

Στο 72’ ο διαιτητής Φυλακούρης απέβαλε τον Μπαγιάτη των νικητών με δεύτερη κίτρινη.

Αργοναύτης: Τσιάβος, Μαρινάκης, Ντζούρας, Μορφόπουλος (46’ Αναγνώστου), Καραμαλέγκος (72’ Παπαδόπουλος), Καλιώρας (75’ Κούτσης), Σίντρε, Αϊβαλιώτης, Βασιλόπουλος, Ζιώτης, Λιάρος.

Παντζιτζιφιακός: Χατζαντώνης, Κυπριώτης (61’ Σπανόπουλος), Κυτέας, Γιαλουράκης (46’ Καρανίκας), Προδρομίδης, Κώτσης, Φράγκος, Μπαγιάτης, Κωνστντίνου, Ελευθεράκης, Ανδρώνης (85’ Κουρτεσιώτης).

Πηγή: www.stoplekto.gr

Αποτελέσματα & βαθμολογία 2ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΑΝΑ


Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑγώνεςΣκόρ
Θύελλα Ραφήνας – Κεραυνός Κερατέας0 - 3
Νικηφόρος – Κορωπί1 - 2
Νικολακάκης – Πρωτέας Π. Φώκαιας5 - 0
Δόξα Κορωπίου – Παλληνιακός1 - 6
Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου – Ολυμπιακός Λαυρίου2 - 1
Κουβαράς – Γλυκά Νερά0 - 0
Μαρκό – Άρης Βούλας3 - 0
Μάχη Μαραθώνα – Λαυρεωτική2 - 0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Με 3-0 σε βάρος της Θύελλας πέρασε από το Μπραχάμι ο Θρίαμβος Αθηνών

Με το ευρύ 3-0 πέρασε από το Μπραχάμι ο Θρίαμβος Αθηνών επικρατώντας της Θύελλας Αγίου Δημητρίου.

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικό, οι φάσεις ήταν αρκετές και δίκαια οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο.

Στο 32′ ο διαιτητής Σφακιανάκης υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Γερακάρη μετά από σουτ του Σπανού και ο Τσοχαντάρης δεν λάθεψε για το 1-0.