Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Παλικάρι, από πού πάμε για παραλία;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 12.05.2015

"Ανατροπή στη Γλυφάδα": Παρέμβαση του Τάσου Ταστάνη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

O Τάσος Ταστάνης Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ συμμετείχε ως σύνεδρος εκ μέρους της Δημοτικής παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ και ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ στις διαδικασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνέδριου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική από τις 7 έως τις 9 Μαΐου.

Μέσα σε ένα απαράδεκτα πολιτικό κλίμα έντασης και επιθετικότητας απέναντι στις Αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , που προκλήθηκε από τους γαλαζοπράσινους μνημονιακούς Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους η κατάθεση πολιτικού λόγου και παρεμβάσεων για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν σήμερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αδύνατον, να γίνει.


Και για αυτό οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά από μία στημένη στην ουσία ψηφοφορία για τα διαθέσιμα των ΟΤΑ , αποχώρησαν από το συνέδριο καταγγέλλοντας αυτές τις διαδικασίες.

Παρέμβαση στον φούρνο "Χωριάτικο" που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι

Μπράβο στους κατοίκους του Μπραχαμίου που έπραξαν το αυτονόητο απέναντι σε μια από τις μεγαλύτερες βιτρίνες μαφίας και trafficking στην Ελλάδα!

Το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τη 13:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον φούρνο “Χωριάτικο” που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Κολλήθηκαν χαρτοπανό σε απέναντι διαφημιστικό ταμπλό και μοιράστηκε κείμενο μπροστά από το μαγαζί.


Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μοιρασμένες. Αρκετοί επέλεγαν να μην μπουν μέσα αλλά πολλοί ήταν και αυτοί που απαντούσαν με ένα πνεύμα “έλα μωρέ, αυτά συμβαίνουν παντού” ή “εντάξει αλλά εγώ μια φραντζολίτσα ψωμί θέλω να πάρω μόνο”.

Ν. Φίλης: Εμπόριο λειψάνων, ειδωλολατρία και μεσαιωνισμός, η μεταφορά του σκηνώματος στον Αγ. Σάββα (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που πιστεύουν στις θαυματουργή επενέργεια των λειψάνων, είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια ενός «εμπόριου λειψάνων» κάτι που αναγνωρίζεται και από μέλη της Ιεράς Συνόδου» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, το εμπόριο ελπίδας που γίνεται με αφορμή, τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», «ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πολλά λείψανα έχουν έρθει στην Ελλάδα αλλά δεν επιτέλεσαν το θαυματουργικό τους έργο» δήλωσε o στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega τονίζοντας ότι «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα, ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες μπορεί να υποκατασταθεί η αναγκαία ιατρική αγωγή», η μεταφορά του σκηνώματος στον Αγ. Σάββα «παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα».

Επίσης υπογράμμισε ότι πρόκειται περί μορφών λαϊκισμού, εις βάρος των γνήσιων λαϊκών επιδιώξεων και πόθων και σίγουρα «το εμπόριο λειψάνων, δεν είναι κάτι που προάγει την κοινωνία μας».

Σοβαρό τροχαίο στο Πανόραμα Βούλας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πανόραμα Βούλας.

Συγκεκριμένα επί της οδού Βουτυρά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν IX με μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα
ο οδηγός της μοτοσυκλέτας να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή: geitoniamou.gr



Και πήγαμε απ' το κακό στο χειρότερο;


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 12.05.2015

Πανηγυρική "αποκαθήλωση" του πανό αγώνα από τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη
Η ώρα της δικαίωσης και της χαράς έφτασε για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών που σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και κλίμα έντονης συγκίνησης «ξήλωσαν το σπίτι τους», τα αντίσκηνα έξω από το υπ. Οικονομικών.

Αντικατέστησαν το πανό τους, το πανό, σήμα κατατεθέν του πολύμηνου αγώνα τους, με αυτό της νίκης που έγραφε: «Οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 super active κατά των λεκέδων της υποκρισίας".


Τα διάσημα πια «κόκκινα γάντια» σε όλη αυτή τη διαδρομή διεκδίκησης "πέρασαν" από το Ευρωκοινοβούλιο, την Βουλή των Ελλήνων, καθώς και το Μέγαρο Μαξίμου αποδεικνύοντας ότι παρά τις δυσκολίες, οι εργατικοί αγώνες δικαιώνονται.

Εθελοντική αιμοδοσία και συγκέντρωση φαρμάκων στη Γλυφάδα, το Σάββατο 16 Μαϊου

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 16 Μαΐου, από τις 10 π.μ. ως τη 1 μ.μ., στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Λεωφόρος Ποσειδώνος και Σάκη Καράγιωργα 2), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση
φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, που μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά οι πολίτες.

Τα φάρμακα θα διατεθούν σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Γλυφάδας.

Στο Ραδιομέγαρο μετά από δύο χρόνια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Εντός του Ραδιομεγάρου, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια μπήκαν ξανά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ, που τους προέτρεψε να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Από νωρίς το πρωί χθες οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο και τελικά λίγο πριν από τις 11:00 η πύλη άνοιξε με εντολή της απερχόμενης διοίκησης.

Αν και αρχικά συγκεντρώθηκαν στα σκαλοπάτια, τελικά μπήκαν στο κτήριο, όπου προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Ενημερωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια των παιδιών στον Άγιο Δημήτριο, την Τετάρτη 13 Μαϊου στις 5.00μμ


Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ στη Γλυφάδα

Μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», όπου μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συνδέσμου Παλαιμάχων
Καλαθοσφαιριστών έδωσαν έναν αγώνα μπάσκετ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό.

Σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού παρευρέθησαν ως παίκτες, αλλά και στις κερκίδες ως θεατές, για να διασκεδάσουν και κυρίως για να στηρίξουν έμπρακτα τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, στο πλαίσια του νέου προγράμματος «Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό».

Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε η ομάδα τον Ολυμπιονικών που επικράτησε της αντίστοιχης του ΣΠΑΚΕ, όμως όλοι αισθάνθηκαν νικητές ακριβώς λόγω του σκοπού που εξυπηρετούσε ο αγώνας.

Τον Ρουβά !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 09.05.2015

Υπόλογος ο Στουρνάρας *

Διπλά εκτεθειμένος βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα "κατάρρευσης" όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.
 
Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η "διάψευση" του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του "παιχνιδιού" εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών.

Ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο για τα περί "προϊόντος υποκλοπής", δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail.
 
* Διαψεύστηκε η "διάψευσή" του για το υπονομευτικό e-mail:
Μετά τον αποστολέα, εμφανίστηκε και ο παραλήπτης.

Πηγή: www.avgi.gr
 

Σε εξέλιξη το έργο του ΟΣΚ στα σχολεία της Ηλιούπολης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ, διαμόρφωση αύλειων χώρων και λοιπές εργασίες σε δεκαεπτά σχολικές μονάδες στον
Δήμο Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, την μελέτη του οποίου συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης και υλοποιείται  από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί:
- Εκτεταμένες επεμβάσεις στο συγκρότημα των Πολυκλαδικών, με αντικατάσταση της υγρομόνωσης και σφραγίσεις αρμών διαστολής, στο ΕΠΑΛ, στο 5ο Λύκειο, στο 5ο Γυμνάσιο, καθώς και στο ΚΕΣΥΠ.
- Κατασκευή ξύλινης πέργκολας και  τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στα Νηπιαγωγεία 1o, 5o, 14o.
- Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο 11ο Δημοτικό.
- Αντικατάσταση των φεγγιτών στις βορινές αίθουσες του 6ου Δημοτικού.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης
- Την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο και στο 4ο Λύκειο
- Την αντικατάσταση των σιδηρών κουφωμάτων στα κλιμακοστάσια του 12ου Δημοτικού, με υαλότουβλα,
- Την κατασκευή ξύλινης πέργκολας και την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στα Νηπιαγωγεία 6ο, 11ο, 13ο,  19ο
- Την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου στο 24ο Νηπιαγωγείο,
και πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο τρίμηνο.

Πηγή: geitoniamou.gr

Η Ρένα Δούρου για τη δικαίωση του αγώνα των καθαριστριών: «Συνέπεια, σταθερότητα, συλλογικότητα οδηγούν στην νίκη»

Συνέντευξη στο υπαίθριο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM έδωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τη δικαίωση του αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός με υπαίθριο studio του στο Κέντρο Αγώνα των Καθαριστριών στην οδό Νίκης αναμετάδωσε σήμερα μέρος του Προγράμματός του.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη.

Στο ηθικό αντιπαράδειγμα που πρέπει όλοι να δώσουμε αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης, σημειώνοντας:

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μοσχάτου παίζουν θέατρο και στηρίζουν την Κοινωνική Μέριμνα, το Σάββατο 16 Μαϊου στις 8.00μμ

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Μοσχάτου έγραψαν και σκηνοθέτησαν το Θεατρικό Έργο με τίτλο «7:05» το οποίο θα παρουσιάσουν το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00 για ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου «Διονύσιος Θεοφιλάτος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

Το Θεατρικό έργο αφορά τις αγωνίες και το άγχος των μαθητών της Γ' Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι μαθητές προσπαθούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους μέσα από συγκρούσεις και εντάσεις
με την οικογένεια, το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον. Δοκιμάζονται οι σχέσεις σε μια αέναη διαδικασία προετοιμασίας, άγχους, ... ξανά διαβάσματος και προετοιμασίας, ... σε έναν φαύλο κύκλο.

Διάρκεια: περίπου 1 ώρα.
 
Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του Σωματείου (Κοραή 40, Μοσχάτο - τηλ: 2109418193, 2109415663)

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Υπάρχουν και έκτακτες προσφορές!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 09.05.2015

Το μαρτύριο της σταγόνας και το ποτήρι που ξεχειλίζει

γράφει η Δάφνη Σφέτσα



Και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δέσμευση ότι θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους έξω για να τελειώσει ο φαύλος κύκλος λιτότητας- ύφεσης που βυθίζει όλο και πιο βαθιά την ελληνική οικονομία και κοινωνία στο χάος.

Και ξεκινά η διαπραγμάτευση την επαύριο των εκλογών και βρίσκονται δύο αντιτιθέμενες πλευρές να επιμένουν η καθεμιά στα δικά της.

Και γίνονται βήματα υλοποίησης του προγράμματος για το οποίο επίσης είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τσαντίζονται οι έξω με κάθε πρωτοβουλία -θυμόμαστε ότι ενώ παραδέχτηκαν ότι η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική κρίση, αντιμετώπισαν ως μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο για την καταπολέμησή της!

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας

Το παρών έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο 5ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας 2015 που διοργανώθηκε στις 6 και 7 Μαΐου 2015 στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γενική Διεύθυνση
Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας με θέμα: "Εταιρική σχέση και Καινοτομία".

Τις εργασίες του Φόρουμ εγκαινίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής ήταν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που συμμετείχε στο συγκεκριμένο Φόρουμ.

3ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα στην Πλατεία Νερού στην Καλλιθέα, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 8.00μμ



Η ταινία «η κακή εκπαίδευση» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 9.00μμ

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «η κακή εκπαίδευση - La Mala Educacion» θα προβληθεί την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπενράλ, Φέλε Μαρτίνεθ, Χαβιέ Καμάρα, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο

Υπόθεση:

Θα υπογράψετε και θα πείτε κι ένα τραγούδι!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ 09.05.2015