Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ελληνική ταινία «J.A.C.E.» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 9.00μμ

Με τη βραβευμένη ταινία «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.)
τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

 
Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία, Δραματική, 2011, Έγχρωμη, Διάρκεια: 142'.

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
με τους: Αλμπάν Ουκάι, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλα Καραζήση, Μηνά Χατζησάββα


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

J.A.C.E. (Just Another Confused Elephant)
Το σύνδρομο του Μπερδεμένου Ελέφαντα περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί από μικροί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο αναπτύσσεται ο ψυχισμός του κεντρικού ήρωα. Ο Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του. Απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων αντιπαρατάσσει τη θέλησή του να ξεφύγει. Υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η αθωότητα και η ευαισθησία του επιβάλλονται στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή, μια περιπέτεια πέρα από τα όρια.

Η ταινία
Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική, αισθαντική, μα πάνω απ’ όλα ζωντανή και επίκαιρη. Παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική, απόλυτα γνήσια και τραγική. Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

Φεστιβάλ
Ο διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, Yoshie Yatabe εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το J.A.C.E., ανάμεσα στα 15 φιλμ που διαγωνίστηκαν για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ, ανέφερε πως πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό αριστούργημα, μια απόλυτα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης»! Τέλος, τόνισε πως, «Χωρίς αναστολές και με πλήρη συνέπεια απέναντι στη βιαιότητα της ιστορίας, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, χρησιμοποιεί την οργή, τον φόβο, τα δάκρυα και το γέλιο με τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επαναφέρει στο κινηματογραφικό μας σκηνικό μια αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα».



Είναι μια συμπαραγωγή της Ελλάδας (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Τουρκία.

Βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο και το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 2011

​Έξι Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
1) Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου
2) Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου
3) Βραβείο Μοντάζ
4) Βραβείο Σκηνογραφίας
5) Βραβείο Ενδυματολογίας
6) Βραβείο Μακιγιάζ



Διαβάστε:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου