Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Θέσεις στάθμευσης κατοίκων ζητά η Βουλιαγμένη

Το οξυμένο πρόβλημα της στάθμευσης κατά τους θερινούς μήνες στη Βουλιαγμένη συζήτησε διεξοδικά το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας της πόλης, καταλήγοντας σε
τολμηρές προτάσεις προς τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, το Τοπικό Συμβούλιο συνέταξε έναν κατάλογο προτάσεων για να περιληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την ερχόμενη χρονιά.

Εκεί βλέπουμε μεταξύ άλλων την πρόταση για «καθιέρωση θέσεων πάρκινγκ για κατοίκους στις οδούς που δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες (οδός Ιάσωνος-Ήρας-Διός-Ερμού) με ειδική σήμανση όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοκόλλητο κατοίκου».

Το συμβούλιο ακόμη προτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αγίου Παντελεήμονος τα βράδια του καλοκαιριού, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κίνηση πεζών, αλλά και τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέεται με το μετρό.

Επίσης, το Συμβούλιο ζητά να τοποθετηθούν μεταλλικά κολωνάκια ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο στάθμευσης ΙΧ στα πεζοδρόμια.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι αποφάσεις των τοπικών Συμβουλίων είναι απλώς γνωμοδοτικές και τον τελευταίο λόγο ως προς την αποδοχή τους έχει το (κεντρικό) Δημοτικό Συμβούλιο.


Ολόκληρος ο κατάλογος των προτάσεων:

1. Κατασκευή χωνευτηρίου και χώρου πλύσης οστών στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης

2. Περίφραξη και τοποθέτηση κλειδαριάς και συναγερμού στο Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

3. Καθιέρωση θέσεων πάρκινγκ για κατοίκους στις οδούς που δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ειδικά κατά τους Θερινούς μήνες (οδός Ιάσωνος-Ήρας-Διός-Ερμού) με ειδική σήμανση όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοκόλλητο κατοίκου.

4. Εγκατάσταση δικτύου Wi-fi σε δύο σημεία της πόλης (1) στην Πλατεία 24ης Ιουλίου και (2) στην Πλατεία Νυμφών

5. Μελέτη διευθέτησης ομβρίων υδάτων.

6. Δημιουργία εσοχών στάθμευσης στην οδό Πανός 22 λόγω οξυμένου προβλήματος στη συγκεκριμένη πολυκατοικία (έλλειψη πρόσβασης από την υπερκείμενη οδό Σαπφούς) και γενικότερα στην περιοχή. Το υπάρχον πεζοδρόμιο στο σημείο έχει πλάτος 4.5 μ.

7. Δημιουργία κυκλικών κόμβων-νησίδων (όπως στην οδό Σωκράτους στη Βούλα) στη συμβολή των οδών Παναγούλη - Φλέμινγκ και Παναγούλη - Ατλαντίδος προκειμένου οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα στην οδό Παναγούλη

8. Δημοτική εσωτερική συγκοινωνία και σύνδεσή της μέχρι το μετρό.

9. Προμήθεια - εγκατάσταση για 4-6 παγκάκια στο πεζοδρόμιο που υπάρχει στο πλάτωμα-πάρκινγκ πάνω από τον ΝΟΒ όπου υπάρχει πανοραμική θέα και διέρχονται αρκετοί επισκέπτες προερχόμενοι από τα ξενοδοχεία του Αστέρα.

10. Κατασκευή εσοχών για τη σωστή τοποθέτηση των κάδων προς αποφυγή ατυχημάτων και σωστός καταμερισμός των κάδων ανάλογα με τις ανάγκες και τις δομές του κάθε δρόμου.

11. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Αγ.Παντελεήμονος από οδό Ερμού εώς οδό Πανός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 15/6-15/9 τις βραδινές ώρες 20:00-01:00.

12.Κατασκευή κατάλληλου καλαίσθητου πλαισίου μέσα στο οποίο θα εντάσσονται οι κάδοι απορριμμάτων στις πλατείες Νυμφών, 24ης Ιουλίου καθώς και στο Καβούρι (οδός Ηλίου) για λόγους ασφάλειας και αισθητικής.

13. Στο πεζοδρόμιο της πλατείας 24ης Ιουλίου επί της οδού Θησέως τοποθέτηση χαμηλών ελαστικών στοπ ώστε να οριοθετείται ο χώρος πάρκιγκ των αυτοκινήτων και να μένει ένα επαρκές πεζοδρόμιο για τους πεζούς από την μεριά της πλατείας.

14. Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων.

15. Κολωνάκια μεταλλικά για αποτροπή στάθμευσης των οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια.

16. Τεχνική μελέτη για τον αρχαιολογικό χώρο στο Μεγάλο Καβούρι πεζοδρόμηση , φωτισμός και σηματοδότηση.

17. Μελέτη συστήματος κομποστοποίησης.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου