Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Πολάκης: Κανένα παιδί ειδικής αγωγής δεν θα μείνει εκτός θεραπείας

«Θα υπάρξει έλεγχος και εξορθολογισμός των δαπανών για υπηρεσίες ειδικής αγωγής αλλά κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει εκτός θεραπείας, διαβεβαίωσε
ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, της Κατερίνας Παπακώστα από τη ΝΔ και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να εξετάσει το θέμα και αν, όπως είπε, ο έλεγχος καταλήξει ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τα προγράμματα ειδικής αγωγής, το υπουργείο θα το πράξει.


Ο κ. Πολάκης, μίλησε για «φάμπρικες που έχουν στηθεί» και τόνισε ότι στο υπουργείο έχουν γίνει καταγγελίες από παιδικούς σταθμούς ότι πολλαπλασιάστηκαν τα παιδιά με διάγνωση διάσπαση προσοχής.

«Ορίσαμε όριο δαπάνης, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και για αυτήν την κατηγορία των ατόμων ειδικής αγωγής. Δεν μπορεί 5,500 γιατροί σε άλλες ειδικότητες να κοστίζουν 110 εκ. ευρώ και για την ειδική αγωγή να μας κοστίζουν 105 εκ. ευρώ. Κάτι συμβαίνει», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είναι δυνατόν σε κάποια νησιά τα 3-4 τελευταία χρόνια να έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που μπαίνουν σε τέτοια προγράμματα; Για αυτό συγκροτήσαμε αυτή την επιτροπή. Για να είναι όλοι παρόντες, να ξεκαθαρίσουμε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών πάνω σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο και να μην υπάρχει ούτε υπερεκτίμηση, ούτε υποτίμηση τους. Θα παράξουμε μια οικονομική πρόβλεψη με πραγματικούς οικονομικούς όρους.

Ο κ. Πολάκης είπε ακόμα ότι καμία υγειονομική μονάδα δεν γλίτωσε από τον εκμαυλισμό του μαύρου χρήματος, και πρόσθεσε ότι μέσα σε 4 χρόνια, εν μέσω μνημονίων η δαπάνη από 13 εκ. ευρώ ανέβηκε στα 55 εκ. ευρώ για τα επιθέματα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου