Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Στάθης Κουτρουβίδης: ο ιστορικός που θα διδάσκει στα Σεμινάρια Ιστορίας στο «Καλλίπολις»

Ξεκινούν στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» τα Σεμινάρια Ιστορίας στα οποία θα συζητηθούν ζητήματα όπως «γιατί μελετάμε το παρελθόν μας και σε τι μας βοηθά» και θα γίνει κριτική αναδρομή στις συνέχειες, τις ασυνέχειες και τις τομές της Ελληνικής Ιστορίας.

Τα Μαθήματα, στα οποία θα διδάσκει ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης, θα γίνονται μια φορά ανά μήνα στο «Καλλίπολις» και όλα τα σχετικά θέματα θα συζητηθούν στη Συνάντηση Γνωριμίας του διδάσκοντα με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 7.30μμ.

Λίγα λόγια για τον Στάθη Κουτρουβίδη:

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.

Από τον Ιούνιο του 2016 εργάζεται ως υπάλληλος του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέβαλε στην ανάδειξη, τεκμηρίωση των Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος της Μόνιμης Έκθεσης Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και σήμερα είναι επικεφαλής επιστημονικής ομαδας για τη δημιουργία του Μουσείου των Κορυσχάδων, όπου το 1944 έγινε το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο της Απελευθέρωσης.

Μελετά την ελληνική οικονομία και κοινωνία του 20ου αιώνα με πλήθος επιστημονικών άρθρων.




Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και ως εκ τούτου, τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:

  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα:

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου