Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η εκδήλωση της παράταξης του Χρ. Κορτζίδη για τη διαχείριση των απορριμμάτων - Τα video με τις παρεμβάσεις

Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Μαρτίου η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. 

Μετά το ρεπορτάζ του sinergasia.gr που παρουσιάζουμε αμέσως μετά, ακολουθούν τα video με τις παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Δ.Σ.Ε.Α., του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του εκπροσώπου του "Δυτικού Μετώπου".

Στην εκδήλωση-συζήτηση παρευρέθηκαν και οι πρώην δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, κ.κ. Ορφανός και Κόκκορης, οι οποίοι απηύθηναν χαιρετισμό.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του sinergasia.gr:

 
Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Μαρτίου, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης με θέμα τη διαχείριση των απορριμάτων. Όλοι οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο νέος εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός έχει βαλτώσει και σε διάστημα 1 με 1,5 έτους θα βρεθούμε απέναντι σε μια κρίση διαχείρισης των απορριμμάτων που θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
Κατήγγειλαν δε ότι οι εργολάβοι της καύσης των απορριμμάτων περιμένουν αυτή ακριβώς την κρίση.

Ο δημοτικός σύμβουλους της Δ.Σ.Ε.Α., Τάκης Κοροβέσης, περιέγραψε με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο πώς προχωράει ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμάτων αλλά και τι γίνεται στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μικρό ποσοστό ανακύκλωσης απορριμμάτων αλλά και στο γεγονός πως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται υπονομεύεται η διαλογή στην πηγή.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή επιρρίπτοντας ευθύνες γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα και για το γεγονός πως ουδέποτε συζητήθηκε το θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων. Ακόμα καταλόγισε ευθύνες στη δημοτική αρχή για εγκατάλειψη της σκέψης για διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των όμορων δήμων υπενθυμίζοντας την πρόταση που είχε κατατεθεί και τη μελέτη που είχε προηγηθεί για λογαριασμό των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για το καυτό αυτό ζήτημα.


Στην εκδήλωση-συζήτηση το «παρών» έδωσαν οι πρώην δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας, κ.κ. Ορφανός και Κόκκορης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκπροσωπώντας τους εργαζομένους και το «Δυτικό Μέτωπο» που έχει αναπτύξει πολύπλευρη κινηματική δράση με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ της Φυλής.

sinergasia.gr


Τις θέσεις της Δ.Σ.Ε.Α. για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρουσίασε ο Τάκης Κοροβέσης:


Η παρέμβαση του Βασίλη Γκιτάκου, αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
 

Η παρέμβαση του Θωμά Μπιζά εκ μέρους του Δυτικού Μετώπου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου