Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Εγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες, από την Ρένα Δούρου

Εγκαινιάσθηκε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η παρουσία της Αττικής, της σημαντικότερης περιφέρειας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της ΕΕ, στο κέντρο λήψης αποφάσεων, δεν αποτελεί μια αποσπασματική ενέργεια. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική εξωστρέφειας της Αττικής» ανέφερε η Ρένα Δούρου κατά την ομιλία της.

«Η προώθηση νέων μορφών υγιούς, εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αποτελεί στόχο που μπορεί να επιτευχθεί και με την παρουσία της Αττικής μέσω του γραφείου στις Βρυξέλλες» σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας την ανάγκη να λειτουργήσει το γραφείο ως κρίκος μιας «αλυσίδας» που δεν αφορά μόνο την Αττική.


«Είτε πρόκειται για τη Βαρκελώνη είτε για το Ελσίνκι ή τη Λισαβόνα ή τις Βρυξέλλες» υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής, προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο «βέλτιστος τρόπος σύζευξης των δυνάμεων συνεργασίας, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με καταλυτικό το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων, η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ Ανδρέας Παπασταύρου, ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Μιχαήλ Κωσταράκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και o αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και Έλληνες ευρωβουλευτές.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου