Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η διαδικασία επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με τροπολογία του υπ. Παιδείας

Ρύθμιση, με τη οποία καθορίζεται ότι η πρόσληψη αναπληρωτών θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ, κατέθεσε με μορφή τροπολογίας το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και προβλέπει για τις σχολικές χρονιές 2017-18 και 2018-19, τη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης και κατάρτισης προσωρινών και οριστικών πινάκων αναπληρωτών, να υπάγεται στην έγκριση του ΑΣΕΠ και να πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του.


Όπως αναφέρεται μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών θα «υπάγεται πλήρως στις αρχές της αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ».

Ηλεκτρονικά, οι εγγραφές των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το σχ. έτος 2017-18

Εν τω μεταξύ, για το ερχόμενο σχολικό έτος, οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://opsyd.sch.gr θα είναι διαθέσιμη για συμπλήρωση/διόρθωση συγκεκριμένων πεδίων που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και για την εγγραφή νέων χρηστών για την απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Π.ΣΥ.Δ..

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους.

Κατόπιν της εγγραφής τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι νέοι χρήστες οφείλουν να προσέλθουν σε μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, αναλόγως της ειδικότητάς τους), προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση πιστοποιητικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου