Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Λαϊκή Αγορά: Ένας «θεσμός» που επιμένει ποιοτικά και φθηνά

Η Λαϊκή Αγορά είναι ένας «θεσμός» σχεδόν 80 χρόνων που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή λόγω της ποιότητας των προϊόντων που μπορεί να βρει εκεί, αλλά και των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με άλλα εμπορικά σημεία που πωλούνται ίδια προϊόντα.

Αυτή τη διαπίστωση κάνουν οι πωλητές λαϊκών αγορών και επιβεβαιώνουν οι καταναλωτές που μίλησαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που βρέθηκε σε δύο λαϊκές αγορές της Αθήνας από τις συνολικά 285 που γίνονται εβδομαδιαίως στην Αττική.

Φτηνά και καλά


Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Κωνσταντίνος Κακαράτζας «το συγκριτικό πλεονέκτημα της λαϊκής αγοράς είναι καταρχάς η φρεσκάδα των προϊόντων. Τα προϊόντα συνήθως μαζεύονται από το βράδυ και το πρωί βρίσκονται στον πάγκο. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι οι χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με την ποιότητα. Επίσης, οι τιμές στη λαϊκή αγορά συνήθως είναι σταθερές. Αρκεί να σας πω ότι από τότε που καθιερώθηκε το ευρώ το μαρούλι είχε 0,50 λεπτά, 0,50 λεπτά έχει και σήμερα. Τα καρότα είχαν 1 ευρώ το κιλό, 1 ευρώ έχουν και σήμερα μετά από τόσα χρόνια. Θα δείτε μήλα με 1,20 το κιλό ή και με 1 ευρώ».

Όπως σημειώνει ο κ. Κακαράτζας ο κόσμος εμπιστεύεται τη λαϊκή και ειδικά ο καταναλωτής που ψωνίζει χρόνια έχει τυφλή εμπιστοσύνη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει έρευνα αγοράς. «Είναι υποψιασμένος ο καταναλωτής και ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες που ζούμε, είναι υποχρεωμένος να το ψάξει το θέμα. Σε απλά ελληνικά δεν την πατάει. Πηγαίνει σε ένα σούπερ μάρκετ σ' αυτές τις αλυσίδες, και δεν παρασύρεται από μια προσφορά που μπορεί να έχει καθώς την ίδια ώρα στα άλλα προϊόντα είναι πολύ αυξημένες οι τιμές και υποβαθμισμένα ποιοτικά .Αποκτά λοιπόν μια γενική εικόνα και στο τέλος προτιμάει τη λαϊκή αγορά».

Η Αντωνία Ελευθεριάδου συνταξιούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ανέκαθεν προτιμούσε να ψωνίζει στη λαϊκή, πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια της κρίσης. «Έρχομαι στη λαϊκή γιατί είναι γενικά καλές οι τιμές αλλά βρίσκεις και ποιοτικά πράγματα».

Ο Νίκος Μελικιώτης ιδιωτικός υπάλληλος, είπε ότι «υπάρχει ποικιλία, σχετικά καλές τιμές, ειδικά αν έρθεις μετά από κάποια ώρα και λίγο αν ξέρεις, καταλαβαίνεις ότι τα προϊόντα εδώ είναι καλής ποιότητας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου