Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «ΠΑΣΟΚ 1974 - 2018» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 7.30μμ ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» παρουσιάζει τον συλλογικό τόμο «ΠΑΣΟΚ 1974 - 2018» που αποτελεί μια ιστορική προσέγγιση για την πολιτική οργάνωση, τις ιδεολογικές μετατοπίσεις και τις κυβερνητικές πολιτικές του ιστορικού κόμματος.

Στον φιλόξενο χώρο του «Καλλίπολις», θα μιλήσουν για το βιβλίο
ο Βασίλης Ασημακόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Συγκριτική Πολιτική και την Πολιτική Κοινωνιολογία & εκ των επιμελητών της έκδοσης και
ο Κώστας Ελευθερίου,
Δρ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
& εκ των συντελεστών του τόμου.

Θα προλογίσει ο Στάθης Κουτρουβίδης, Δρ. Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης & εκ των συντελεστών του τόμου.

Όπως είναι καθιερωμένο, μετά το τέλος της παρουσίασης έχει προγραμματισθεί φιλικός μπουφές με κρασί και φαγητό - ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας για την ενίσχυση του Χώρου.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο κλάδος της Πολιτικής Επιστήμης στο επίπεδο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής παραγωγής στη χώρα μας συμπίπτει ιστορικά με την εμφάνιση και την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ.

Ο παρών τόμος επιχειρεί να εξετάσει τους διάφορους κινητοποιητικούς μύθους του σοσιαλιστικού συλλογικού υποκειμένου, όπως μορφοποιήθηκαν από το συγκεκριμένο πολιτικό κίνημα και κατά την εξέλιξή του, την Αλλαγή και τον Εκσυγχρονισμό, την εθνική ανεξαρτησία και τη μνημονιακή υπαγωγή, τον αντι-ιμπεριαλισμό και τον εξευρωπαϊσμό, τους Αδέσμευτους και τη σοσιαλδημοκρατία.

Η «πασοκοποίηση» (pasokification), προτού καταστεί διεθνής επιστημονικός όρος της Πολιτικής Επιστήμης και ειδικότερα της συγκριτικής πολιτικής ανάλυσης, αλλά και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, αφορά την εγχώρια εμπειρία, καθώς, πρώτη φορά στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα μαζικό κόμμα της σοσιαλιστικής Αριστεράς καταλαμβάνει την κυβερνητική εξουσία και έρχεται σε άμεση επαφή με το κράτος, τους συστημικούς οικονομικούς καταναγκασμούς και ένα διεθνές περιβάλλον ολοένα και πυκνότερα δομημένο σε περιφερειακές ολοκληρώσεις καταστατικά εχθρικές σε εγχειρήματα κοινωνικού μετασχηματισμού σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Η εγχώρια διαδικασία «πασοκοποίησης» οδήγησε στην «πασοκοποίηση» με τη διεθνή σημασία που έχει πλέον η έννοια στο πεδίο της Πολιτικής Επιστήμης
και αφορά την περίπτωση της εκλογικής κατάρρευσης ενός ηγεμονικού κόμματος.

Σημαντική υπενθύμιση:


Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Μάθημα Μπριτζ, στο Ρέικι και τη Γυμναστική, καθώς και στα σεμινάρια κοσμήματος που θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα και οι συνεδρίες.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα ο Χώρος συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα που δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, τα οποία θα εκτεθούν στο Παζάρι του Δεκεμβρίου.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


2 σχόλια:

  1. Ψάχνετε για μια αυθεντική εμπειρία;
    Milos Fishing Trip σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές και τύπους εκδρομών, όπου μπορείτε να απολαύσετε ψάρεμα και κολύμπι σε διάσημες τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης.
    Milos Fishing Trip

    Περάστε μια μέρα ψαρεύοντας και κολυμπώντας με φίλους ή με την οικογένεια. Ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς της Μήλου.
    Επισκεφθείτε μαγικές παραλίες με καταγάλανα νερά
    Ψάρεμα & Μπάνιο

    Μπάνιο στο Κλέφτικο. Σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς γκριζόλευκους βράχους, δημιούργημα του χρόνου, του αέρα και της θάλασσας, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.
    Μπάνιο στο Κλέφτικο

    Οι παραλίες της Μήλου είναι μοναδικές! Εάν οι ηφαιστειακές γεωλογικές μορφές της Μήλου παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τότε η ποικιλία και τα χρώματα σε κάθε παραλία εντυπωσιάζουν: μπορεί να είναι άσπρη ή μαύρη, με άμμο, μικρές πέτρες, βότσαλα ή κοχύλια. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους μπορεί να είναι σμαραγδί, πράσινο, ανοιχτό μπλε ή βαθύ μπλε.
    Φωτογραφίες

    Απολαύστε ψάρεμα και μπάνιο σε καταπληκτικά μέρη, κρυμμένες παραλίες και μαγικά νερά.
    κρυμμένες παραλίες

    ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ! Πάμε για ψάρεμα !
    Επικοινωνία – Πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή