Την ευρύτατη αποδοχή της κυβέρνησης και το τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά", με το κυβερνών κόμμα να προηγείται κατά 26,9 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 42,1% έναντι 18,3% της Νέας Δημοκρατίας. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, ΠΑΣΟΚ με 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,5% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,4%.

Ως προς την "καταλληλότητα για την πρωθυπουργία", συντριπτική είναι η υπεροχή του Αλ. Τσίπρα με 55% έναντι μόλις... 13% του Αντ. Σαμαρά.

Τη στάση της κυβέρνησης προς τους δανειστές εγκρίνει το 68% των ερωτηθέντων, ενώ το 23% δηλώνει δυσαρεστημένο. Παράλληλα το 76% αξιολογεί ως θετική την πορεία της κυβέρνησης έναντι 18% που την αξιολογεί ως αρνητική. 

Σε ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα πέτυχε μέχρι στιγμής περισσότερα ή λιγότερα από την κυβέρνηση Σαμαρά, το 59% απαντά περισσότερα και το 19% λιγότερα, ενώ το 12% απαντά "τα ίδια".

Τέλος, η ευρύτατη πλειονότητα των πολιτών παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ, καθώς προτιμάται από το 81% των ερωτηθέντων, έναντι 15% που προτιμά τη δραχμή.

Πηγή: www.avgi.gr