Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Επαγγελματίες κάθε είδους εκμεταλλεύονται το δράμα των προσφύγων

Επειδή κάποιοι θέλουν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ας δούμε τον ίδιο τον φωτογράφο να μας λέει ορισμένα πραγματάκια που οι δημοσιοκάρφοι απέκρυψαν για να αφηγηθούν την δικιά τους αυθαίρετη ιστορία.
Αλέξανδρος Αβραμίδης: 
"Την φωτογραφία την τράβηξα στις 6 Μαρτίου 2016 στην Ειδομένη και εικονίζει ένα ζευγάρι προσφύγων να κάνει μπάνιο το μικρό παιδί τους. Δεν ξέρω την ακριβή ηλικία του και ποτέ και πουθενά δεν ανέφερα ότι γεννήθηκε μέσα στην σκηνή".
Η τραγωδία που ζουν οι πρόσφυγες αποτελεί μπίζνα για κάθε είδους επαγγελματία.

Πέραν των κοινών απατεώνων που ενδιαφέρονται για το πώς θα τσιμπήσουν κανένα ευρώ από τους πρόσφυγες, υπάρχουν πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες φιλάνθρωποι που δράττονται της ευκαιρίας για προσωπικούς σκοπούς.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο μια τραγική φώτο να διανθίζεται με ανάλογο αυθαίρετο αφήγημα που να εξυπηρετεί τον κάθε είδους επαγγελματία.

Βάζεις μια λεζάντα στην φώτο ότι το παιδί γεννήθηκε στις λάσπες και αμέσως ο αναγνώστης βγάζει συμπέρασμα ότι δεν παρέχεται στους πρόσφυγες ιατροφαρμακευτική
περίθαλψη.

Αναρωτιέται δικαιολογημένα ο Σύρος πρόσφυγας γιατί δεν μοιράζουν σε καθέναν τα είδη πρώτης ανάγκης και τα βάζουν σε φορτηγάκι με αποτέλεσμα να πέφτουν όλοι μαζί στο φορτηγάκι και να τσακώνονται μεταξύ τους.

...δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν "άνθρωποι" που ακριβώς αυτό θέλουν να αποθανατίσουν... το τσαλαπάτημα και τον τσακωμό.


Θυμάστε το στημένο χύσιμο του γάλακτος από τον αγρότη μετά από υπόδειξη του δημοσιογράφου?... Αυτό ακριβώς γίνεται και με τα φορτηγάκια.

fantomarimbaud


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου