Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Με ιδιωτική εταιρία το Πρόγραμμα Συλλογής & Διαχείρισης ρούχων και υποδημάτων στην Ηλιούπολη

Με την ιδιωτική εταιρεία «RECYCOM» συμφώνησε η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης τη συλλογή και διαχείριση ρούχων και υποδημάτων.

Όσα αναφέρονται παρακάτω, περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης, που δεν παρέχει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη διαφάνεια της συμφωνίας και κυρίως δεν αναφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο οι δεσμεύσεις της εταιρείας.

Αναλυτικά:

Με την εταιρεία «RECYCOM»
 προχώρησε σε συνεργασία ο Δήμος Ηλιούπολης για την εφαρμογή του Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας RECYCOM και του Δήμου Ηλιούπολης, αναλύεται ως ακολούθως:

1. Η συλλογή θα γίνεται σε ειδικούς κάδους που η εταιρεία με δαπάνες της θα κατασκευάσει και θα τοποθετήσει στα ειδικά σημεία περισυλλογής που θα καθορισθούν με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης και της RECYCOM και οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι 25.

2. Η εταιρεία θα συλλέγει τα είδη σε τουλάχιστον δεκαπενθήμερη βάση ή ανάλογα με την κίνηση, θα συντηρεί, ελέγχει και φροντίζει την καθαριότητα αυτών

3. Η RECYCOM μετά από διαλογή, θα προσφέρει κάποια ρούχα σε άπορα άτομα της Ηλιούπολης. Περαιτέρω ρουχισμός θα αποστέλλεται  σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κλπ. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού -τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα- θα ανακυκλώνεται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

4. Η RECYCOM θα προσφέρει κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα είδη που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης με σκοπό την βοήθεια των άπορων δημοτών μας. Κατά τη διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) η εταιρεία θα κάνει δωρεά επιπλέον τρόφιμα.

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας. 

Η ανακύκλωση ρούχων συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο προωθείται στις αγορές μεταχειρισμένων ειδών, εξασφαλίζοντας φθηνά ή δωρεάν είδη ρουχισμού για τις μη προνομιούχες ομάδες πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου