Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις των Wikileaks

Χωρίς να μπαίνει στην ουσία των αποκαλύψεων από τις διαρροές της συνομιλίας μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με σαφή πρόθεση κομματικής εκμετάλλευσης και χρεώνοντας στο Μαξίμου το θέμα των υποκλοπών:

«Κανείς δεν ξέρει το πώς και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία» είπε και ζήτησε και πάλι εκλογές, αυτή τη φορά από τη Λάρισα που μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Wikileaks τόνισε, μεταξύ άλλων με έμφαση:

«Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε:

Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση του που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ..
Και συνέχισε με έμφαση:
Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα - Βαρουφάκη - Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει το πως και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά.
«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη Λάρισα, επανέλαβε αυτό που είπε πριν λίγες ημέρες στον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή:

Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου