Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ρίζα της διαπλοκής η οικογένεια Μητσοτάκη

Έτσι μπράβο, μαζί σου Νεκτάριε, τους έτσουξε η αποκάλυψη για το θαλασσοδάνεια στον Κήρυκα Χανίων του Μητσοτακέικου και έβαλαν το πρώτο φλέμα να εκτελέσει
συμβόλαιο λάσπης άλλη μια φορά...

Το ίδιο τους κάνει, σπαρταρούνε σα τα φίδια που έχουν φάει τη κατσουνέ στο κεφάλι και δαγκώνουν ό,τι βρουν μέχρι να ψοφήσουν!


*** * ***

Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να απαντά άμεσα και να λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις και της ιδεοληψίες της… αριστερής “ευγένειας”… «Η διαπλοκή θα καταρρεύσει και οι ένοχοι θα πληρώσουν» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους για το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός και οι νομαρχιακές επιτροπές Νοτίου και Βορείου Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα αναφέρουν τα εξής:

«Τα κατεστημένα συμφέροντα δείχνουν καθημερινά τον πανικό τους όσο προχωρούν οι αποκαλύψεις για το τρίγωνο της διαπλοκής ανάμεσα στο παλαιό πολιτικό καθεστώς, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σήμερα δέχεται αήθη επίθεση ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκάλυψε το θαλασσοδάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» της οικογένειας Μητσοτάκη.

Όταν χτυπάς τη διαπλοκή στη ρίζα της, αυτή αντεπιτίθεται με κάθε τρόπο.

Μερικοί θέλουν να ταυτίσουν όσους μεγάλωσαν μέσα στη Βουλή και στα Υπουργικά γραφεία, προερχόμενοι από τζάκια, όπως αυτοί των κομμάτων που εκπροσωπούν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, με τους βουλευτές μας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το λαό, είναι άρρηκτο κομμάτι της κοινωνίας και αντιμετωπίζουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα.

Οι ανήθικες επιθέσεις και οι συκοφαντίες δεν μας φοβίζουν ούτε μας σωπαίνουν.

Ο αγώνας ενάντια στη διαπλοκή συνεχίζεται. Τέτοιες ενέργειες μας οπλίζουν με περισσότερο θάρρος, καθώς μας δείχνουν το σωστό δρόμο.

Η διαπλοκή θα καταρρεύσει και οι ένοχοι θα πληρώσουν.»

*** * ***

Ο Βουλευτής Δωδεκάνησου Νεκτάριος Σαντορινιός έκανε την ακόλουθη δήλωση απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα:

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που ενημερώνει για τις αιτήσεις που έχω κάνει στο νόμο Κατσέλη, θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες ότι η εν λόγω αίτηση δεν αφορά το αίτημα ένταξης στον εν λόγω νόμο που έγινε στις 7/8/2014. Αποτελεί δεύτερο αίτημα με το οποίο ζητώ την αύξηση των δόσεων που καταβάλλω στις τράπεζες δεδομένης της αύξησης των εισοδημάτων μου. Ταυτόχρονα τον Μάιο του 2016 έκανα αίτημα νέας ρύθμισης εκτός του νόμου Κατσέλη προς την ALPHABANK.

Ως ένας από τους πολίτες που βίωσαν τις πολιτικές φτωχοποίησης τα χρόνια του μνημονίου αναγκάστηκα στις 7/8/2014, πολύ πριν γίνω βουλευτής, να κάνω αίτημα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη. Η συζήτηση για προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση του αίτηματός μου έγινε στις 8-12-2014, επίσης προ της ανάδειξης μου στο αξίωμα του βουλευτή.

Μετά την ανάδειξη μου ως βουλευτής έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου να εκκινήσει τις διαδικασίες για την αίτηση μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής, προκειμένου να αυξηθεί η δόση που θα πληρώνω στις τράπεζες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα εισοδήματα μου. Η αρχική συζήτηση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 31/3/2016, όμως λόγω της γνωστής απεργίας των δικηγόρων η υπόθεση συζητήθηκε την Πέμπτη 28/7/2016. Το δικαστήριο αποφάσισε τον υπερπενταπλασιασμό της δόσης που πληρώνω στις τράπεζες και συγκεκριμένα αποφάσισε να πληρώνω 750 €/μήνα. Είναι προφανές ότι το δικαστήριο συνυπολόγισε το σύνολο των δαπανών και εσόδων μου και έκρινε ότι αυτό είναι ένα εύλογο ποσό σε σχέση και με τα δάνεια που έχω.

Κατόπιν των ανωτέρω:

1. Όπως είναι προφανές μόνος μου ζήτησα την αύξηση του μηνιαίου ποσού που θα πληρώνω στις τράπεζες, δεδομένης της αύξησης των εσόδων μου.

2. Αναζήτησα και αναζητώ ρύθμιση των δανείων εκτός των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη με αίτημα μου προς την ALPHABANK.

3. Ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, δεν πρόκειται να σταματήσω να αναζητώ την αλήθεια για το τρίγωνο της διαπλοκής που έχει στηθεί μεταξύ των κομμάτων, των ΜΜΕ και των τραπεζών.

4. Κατανοώ απόλυτα την ευαισθησία της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, απέναντι στα δάνεια που έχουν οι πολιτικοί και ειδικά την ευαισθησία για το δάνειο μου.

5. Δεν κατανοώ την επιλεκτική ευαισθησία της ίδιας εφημερίδας, που δεν είπε λέξη για δάνεια 300.000 € που δεν αποπληρώθηκε καμία δόση για περισσότερο από 10 χρόνια και συγκεκριμένα για το δάνειο του ΚΗΡΥΚΑ Χανίων.

6. Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι και γι’ αυτό το λόγο όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μου βρέθηκα στη δυσχερή θέση να κάνω αίτηση στο νόμο Κατσέλη όταν δεν ήμουν βουλευτής.

7. Θεωρώ ότι για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας τα μέσα που ανέδειξαν το θέμα οφείλουν να δημοσιεύσουν την απάντηση μου σε θέση ανάλογη της πρώτης δημοσίευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου