Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγική η κατάσταση των πεζοδρομίων στο Ελληνικό & την Αργυρούπολη - Πολλαπλασιάζονται οι διαμαρτυρίες των πολιτών

 
Τα γυαλιστερά και πολύχρωμα φυλλάδια -είτε προεκλογικά, είτε απολογιστικά- έχουν αξία αντιστρόφως ανάλογη από την αξία της ασπρόμαυρης ζωής που βιώνουμε ή της ποιότητας ζωής
που αντιμετωπίζουμε στη καθημερινότητά μας.

Όποιος κι αν είναι ο αριθμός των έργων που καταγράφονται ως απολογισμός σε ιλουστρασιόν σελίδες πληρωμένες από τον δημοτικό προϋπολογισμό, είναι η ίδια η πραγματικότητα που μπορεί να τις μετατρέψει σε άχρηστη μάζα για της ανάγκες των πολιτών και χρήσιμα κιλά για ανακύκλωση.

Απόδειξη τούτων αποτελεί το αυξανόμενο πλήθος των αιτημάτων και των διαμαρτυριών πολιτών για προβλήματα της καθημερινότητας, που επί δύο χρόνια ούτε κατά το ελάχιστο δεν αντιμετωπίστηκαν από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε κανέναν απολογισμό δεκάδων ή εκατοντάδων έργων δεν θα δούμε ότι κάηκε το βουνό το 2015, ότι παραχωρήθηκε η μισή παραλία το 2016, ότι αρρώστησαν τα πεύκα επειδή δεν ψεκάστηκαν έγκαιρα, ότι κάηκε το γκαζόν στα περισσότερα πάρκα και τις πλατείες της πόλης μας κλπ κλπ.

Τα ταξίματα ήταν της παράταξης Κωνσταντάτου
Ο απολογισμός είναι της "Τσούχτρας"
Τα άμεσα και μεγάλα προβλήματα που δεν θέτουν οι ιλουστρασιόν απολογισμοί, τα θέτουν πλέον οι ίδιοι οι πολίτες, που διαπιστώνοντας δυο χρόνια απραξίας από τη διοίκηση Κωνσταντάτου στο μεγάλο πρόβλημα των πεζοδρομίων, αποφασίζουν να πάρουν το λόγο με όποιον τρόπο μπορούν - κι αυτό το βλέπουμε στην παρακάτω ανάρτηση συμπολίτη μας στο facebook.


Ότι πλέον οι απλοί πολίτες διεκδικούν δεν είναι το μοναδικό συμπέρασμα του διαλόγου που έγινε κάτω απ' αυτήν την ανάρτηση.

Η παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Καλύβα αποδομεί τον "απολογισμό των 120 έργων", όταν λέει πως "τις επόμενες μέρες αρχίζει η αποκατάσταση πεζοδρομίων σε πεντακόσια σημεία της πόλης μας", παραδεχόμενος έτσι επί της ουσίας ότι για δυο χρόνια δεν έγινε (σχεδόν;) τίποτα επί του συγκεκριμένου.

Παρότι ο κ. αντιδήμαρχος δεν αναφέρει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εργολαβία, δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε -όχι 500, αλλά- 1500 σημεία πεζοδρομίων να αποκαταστήσει, ελπίζοντας ότι δεν εννοεί 500 πλάκες και -κυρίως- ότι δεν μας κάνει πλάκα, μετά από δυο χρόνια απραξίας.


*** * *** 
Από τη Θουκυδίδου ως την Καλλιπόλεως, μισό τσιγάρο δρόμος
Οδός Θουκυδίδου... Είναι έτσι 3 χρόνια... Έχουν γίνει αρκετές ενημερώσεις προς τον δήμο... Θα γίνει επιτέλους κάτι??? Οι ηλικιωμένοι με το ζόρι περνάνε... δεν θα πω για ανθρώπους με προβλήματα...

Sophia Sarri: Σε καλή κατάσταση είναι σε σχέση με άλλα.
Το θέμα με τα πεζοδρόμια είναι μεγάλο και πρέπει να λυθεί πια!

Θανάσης Καλύβας: Τις επόμενες μέρες αρχίζει η αποκατάσταση πεζοδρομίων σε πεντακόσια σημεία της πόλης μας. Όσα αιτήματα υπάρχουν απο το 2008 εοναι πριγραμματισμενα να αποκατασταθούν. Όπου βλέπετε ¨κατι που μας εχει διαφύγει στείλτε το και θα προσπαθήσουμε να τον ενταξουμε στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Fotis Vlachos: Το έχουμε ακούσει πολλές φορές το "θα το φτιάξουμε" κατά καιρούς και το αποτέλεσμα το ίδιο!!!
Για να δούμε λοιπόν...

Θανάσης Καλύβας: Άλλωστε φίλε Φώτη να ξέρεις οτι παρά το οτι η συντήρηση των πεζοδρομίων ειναι υποχρέωση των ιδιοκτητών (όπως συμβαίνει σε παρα πολλούς δήμους) στην πόλη μας το κανει ο Δήμος χωρίς μάλιστα να χρεώσει τους ιδιοκτήτες.

Καλλιπόλεως, σήμερα...
Xristina Eyaggelos Stamboyltzh:
κ. Καλύβα, πολλά πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα από θάμνους που επί δυο χρόνια δεν έχουν κλαδευτεί.


Xristina Eyaggelos Stamboyltzh: Όσο σταθμεύουν επάνω στα πεζοδρόμια αυτοκίνητα... Πάλι έτσι θα γίνουν!!!

 Xristina Eyaggelos Stamboyltzh: Καλλιπόλεως, Ελληνικό... Έτσι είναι ακόμη!

Καλλιπόλεως, τον Μάιο

Fotis Vlachos: Σωστά τα λέτε κύριε αντιδήμαρχε για την δαπάνη συντήρησης πεζοδρομίων (άσχετα αν τα καταστρέφουν τα συνεργεία της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ κάνοντας τα δικά τους έργα), αλλά μήπως πρέπει από λόγια να πάμε στα έργα έστω και με την καλή διάθεση που έχετε επί της δαπάνης?!
Οι υπερήλικες θέλουν πεζοδρόμιο σε καλή κατάσταση για την ασφάλειά τους...
Οι γονείς με παιδιά και καρότσια θέλουν την ασφάλεια των παιδιών τους...
Όπως και κλαδεμένα δέντρα από χαμηλά για να μην βγάζουν τα μάτια τους!!!
Ευχαριστώ για την κατανόηση και τον χρόνο σας...
 
*** * ***


Μερικές ενδεικτικές "ομορφιές" από τη γειτονιά μου...

Και μην ξεχνάτε:
Για όλες αυτές τις "ομορφιές" οι Ελληνικιώτες πληρώνουν 40% αυξημένα δημοτικά τέλη!!!











Και ένα στρώμα που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη "συλλογή" μου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου