Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Καταδικαστέα η επίθεση είτε προβοκατόρων είτε ανεγκέφαλων θρασύδειλων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου

Εντύπωση προκαλεί η επίθεση την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου από άγνωστους που έπασαν τα τζάμια των γραφείων και έγραψαν συνθήματα.

Το εντυπωσιακό συνίσταται στο γεγονός ότι έγραψαν συνθήματα για τον Ασύρματο, τη στιγμή που μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Ασύρματος παραδόθηκε στους δημότες από την κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για να γίνει πάρκο που θα το χαίρονται όλοι οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου.


Κανείς δεν γνωρίζει και πιθανότατα δεν θα μάθουμε αν πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια ή για θρασύδειλη πράξη επίδοξων σωτήρων ή αν πρόκειται για ενέργεια ανεγκέφαλων που σκοπό έχει "τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό της πολιτικής δράσης" των μελών και φίλων του κόμματος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι από τη μια υπονομεύουν την συνύπαρξη απλών ανθρώπων σε αγώνες για μια καλύτερη ζωή (όπως γινόταν τόσα χρόνια για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου) κι από την άλλη οδηγούν στην ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής.

"Καλούμε τους συναγωνιστές που μαζί πορευτήκαμε τόσα χρόνια στην υπόθεση της διεκδίκησης του «Ασυρμάτου» να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτές τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και φασιστικές πρακτικές", τονίζεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου καταδικάζει την θρασύδειλη επίθεση, στα γραφεία μας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το βράδυ. Τέτοιου είδους ενέργειες που έχουν σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό της πολιτικής δράσης μας, θα πέσουν στο κενό.

Τα συνθήματα που έχουν αναγραφεί στο χώρο κι αναφέρονται στον Ασύρματο, καμία σχέση δεν έχουν με τον αγώνα και τη διεκδίκηση των πολιτών που επί 40 χρόνια αγωνίστηκαν να γίνει ο χώρος πάρκο αναψυχής και πολιτισμού. Ο Ασύρματος ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο χώρος της διεκδίκησης και της Αλληλεγγύης και όχι ο χώρος απ’ όπου εκπορεύονται τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές επιθέσεις που είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι εξυπηρετούν.

Το καλοκαίρι του 2016, ο Ασύρματος παραδόθηκε στους δημότες από την κυβέρνηση της Αριστεράς κι ανήκει πλέον σε αυτούς. Ο Ασύρματος θα γίνει πάρκο που θα το χαίρονται όλοι οι δημότες του Αγίου Δημητρίου ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.

Καλούμε τους συναγωνιστές που μαζί πορευτήκαμε τόσα χρόνια στην υπόθεση της διεκδίκησης του «Ασυρμάτου» να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτές τις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και φασιστικές πρακτικές.

Επίσης καλούμε τους δημότες του Αγίου Δημητρίου να περιφρουρήσουν το χώρο με τη δράση και τη συμμετοχή τους αγκαλιάζοντας οποιαδήποτε ενέργεια γίνει από δω και στο εξής και που θα έχει σκοπό να μετατραπεί ο Ασύρματος σε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα της Νότιας Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου