Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Το επίδομα και οι επιτήδειοι

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο συμφωνούν και η Ν.Δ., και το ΚΚΕ. Θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις, είπε χαρακτηριστικά και ποιητικά η Αλέκα
Παπαρήγα. Η Ν.Δ. έβγαλε όμως και δυο βαρύνουσας σημασίας συμπεράσματα. Ένα πολιτικό, κι ένα ψυχολογικό.

Ο Τσίπρας είναι απερχόμενος - το πολιτικό. Και πανικόβλητος - το ψυχολογικό. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με το Ποτάμι να σημειώνει τρίποντο: Αν τα είχε πάρει από περικοπές στο Δημόσιο, θα συμφωνούσαμε. Αλλά έτσι...


Αυτά που λέτε τα -αναμενόμενα- νέα για το επίδομα προς τους πιο φτωχούς συνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Κι άκρη δεν βρίσκεις, εκτός από τη φρενίτιδα των επιτήδειων κατά του Τσίπρα.

Α, και τις εκλογές να αιωρούνται πάλι πάνω από τα κεφάλια μας, διαπερνώντας τα παράθυρα της ενημέρωσής μας. Αφού κάνει παροχές, σου λέει, εκλογές ετοιμάζει! Γιατί έτσι είναι ο κανόνας, εδώ και δεκαετίες: Όταν πας για εκλογές, δώσε στους μπαρμπάδες το κατιτίς τις τους, για να πολλαπλασιάσεις τα ψάρια της κάλπης.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Πρώτον,
εκλογές στην ώρα τους, το 2019. Τελεία. Δεύτερον, η εξαγγελία αυτή, που αιφνιδίασε όσους αιφνιδίασε, είναι μέσα στη λογική αυτής της κυβέρνησης. Ψίχουλα; Ας το πουν κι έτσι. Ελάχιστα, μπροστά σε όσα έχασε ένας κόσμος ολόκληρος, που περιμένει από τη σύνταξη να συνδράμει δυο-τρεις άλλους κόσμους; Ούτε λόγος.

Αλλά η εξαγγελία δείχνει τι εννοεί, μεταξύ άλλων, ο Τσίπρας, όταν μιλάει για κανονικότητα. Γιατί δεν είναι κανονικότητα ούτε τα σκουπίδια, ούτε το ξεπάγιασμα, ούτε η επαιτεία.

Έχει φυσικά και τη διεθνή του διάσταση το πράγμα.

Εκεί βρισκόμαστε. Να παίρνουν μερικά κατοστάρικα χριστουγεννιάτικα οι συνταξιούχοι, και να ρουφιανεύουν οι μέσα στους έξω: Αυτός μοιράζει λεφτά χωρίς να σας ρωτήσει. Δεν ενημερωθήκαμε, λέει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ούτε εμείς, λέει η Κομισιόν. Συνοφρυωμένο το ΔΝΤ, λένε οι διαρροές.

Και το χαίρονται οι δικοί μας, ή μάλλον οι δικοί τους στην Ελλάδα: Τώρα να δείτε τι θα σας κάνει η Ευρώπη, η Γερμανία, ο μπόγιας.

Εμένα τώρα γιατί μου φαίνεται ότι με το επίδομα επέδωσε και ένα μήνυμα στους έξω ο Τσίπρας; Σ' αγαπώ κυρά μ' να κλαν'ς αλλά μην το παρακάν'ς! Λέτε να είναι ιδέα μου;

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου