Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ατυχήματα προκαλεί πλέον η παράνομη «χωματερή» της Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην άτυπη χωματερή που λειτουργεί στο τέλος της οδού Πανός στη Βουλιαγμένη, δίπλα από το νεκροταφείο της πόλης.
 

Εκτός από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, πλέον αποκαλύπτεται άλλη μία παρενέργεια της αλόγιστης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε ένα προστατευόμενο -υποτίθεται- σημείο της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Με πρόσφατη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ανέλαβε να αποζημιώσει με 900 ευρώ, οδηγό ΙΧ που τον Απρίλιο του 2016 είχε ατύχημα και σύγκρουση με άλλο όχημα, λόγω λαδιών και νερών στο οδόστρωμα από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φάκελο της υπόθεσης περιέχονται οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του Δήμου που επιβεβαιώνουν το συμβάν και την ύπαρξη εκείνη την ημέρα λαδιών που κυλούσαν στο δρόμο και που πιθανότατα προέρχονταν από τα απορριμματοφόρα.

Ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ήταν να κάνει αποδεκτή την αίτηση του οδηγού για «εξωδικαστικό συμβιβασμό».


Παραδέχτηκε έτσι και την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί η παράνομη χρήση του χώρου, για την οποία έχει ήδη επιβληθεί «καμπάνα» από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Θα μπει επιτέλους ένα τέλος;

Για την ιστορία, η δημοτική αρχή επισήμως και κατ’ ευφημισμό ονομάζει το χώρο αυτό «Σημείο Εναπόθεσης Κλαδεμάτων», μιας και εκεί κατευθύνονται τα φορτηγά του Δήμου με τα πράσινα απόβλητα.

Όμως το σημείο που προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης και όπου απαγορεύονται αυστηρά τέτοιες χρήσεις, στην πραγματικότητα έχει γίνει εκτός των άλλων «νεκροταφείο» παροπλισμένων απορριμματοφόρων που σαπίζουν επί χρόνια, ενώ πολύ συχνά εκεί καταλήγουν στρώματα, μπάζα και υπολείμματα από τη λαϊκή αγορά.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει δημοσίως δεσμευτεί ότι θα κλείσει το εν λόγω σημείο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης από τον Δήμο εγκεκριμένου Σταθμού Μεταφόρτωσης, όπου θα μεταφερθούν όλες οι σχετικές δραστηριότητες.

Το θέμα είναι ότι ο χρόνος περνά και... ουδέν νεότερον…


3vita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου