Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Κατοστάρηδες και μαραθωνοδρόμοι

γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Πιάνω να γράφω, χτυπάω τα πλήκτρα, μασουλάω δυο λέξεις και στριφογυρνάω σαν φάντασμα τα μεσάνυχτα στο δωμάτιο.
Η ώρα περνά και αύριο θα σέρνομαι στη δουλειά, μα η νύχτα ερεθίζει το μυαλό.

Κάποιος κάπου κάποτε μου είχε πει πως όταν στη ζωή ανοίγονται δυο δρόμοι, να επιλέγουμε πάντα εκείνον που μας κάνει να φοβόμαστε περισσότερο. Εκείνον που μας κάνει να ιδρώνουμε από τρόμο, κάπου εκεί συναντάς και την ηδονή.

Όλα είναι δρόμος... Όλα;

Πιάνω να γράψω... δε θέλω να τα πω όλα, ίσως δεν πρέπει ούτε κι εγώ να ξέρω την αλήθεια. Διακυβεύεται η ψυχική μου αρτιμέλεια. Έχω όμως την πολυτέλεια να επιλέξω την ήττα, μια ήττα που θα έχει τη δική μου υπογραφή.

Ξημερώνει και γίνομαι χίλια κομμάτια. Κάπου εδώ ψάχνω απεγνωσμένα σαν τον τυφλό στο σκοτάδι να βρω τις οδηγίες χρήσης να συναρμολογηθώ. Στη στοίχιση δεν υπάρχει αρμονία.

Πού πήγαν όλοι αυτοί που έφυγαν από τη ζωή μας; Οι έρωτες, τα όνειρα σε μια παραλία τη νύχτα με μια φωτιά, οι υποσχέσεις;... Και τώρα; Ποιοι είναι εκείνοι που διεκδικούν τα σπασμένα κομμάτια σου;... Μη ζαχαρώνεις καμιά φυγή, εδώ θα μείνεις, εδώ που και η συντριβή θα σε πάει παρακάτω!

Ήσυχοι άνθρωποι με ανήσυχη ιδιοσυγκρασία. Ναι, αυτό είναι... το βρήκα, αυτοί κυκλοφορούν τη νύχτα και αναστενάζουν βουβά και για όλα φταίει το σκοτάδι. Τελικά αυτοί θα κάνουν και τη διαφορά!

Τυχαία το πρωί συνάντησα τον Δημήτρη, τον κολλητό μου από τα φοιτητικά χρόνια. Έφερε στο νοσοκομείο, τον πατέρα του για εξετάσεις. Ζει και εργάζεται μόνιμα στο εξωτερικό πλέον. Είπαμε τα τυπικά, κοιταχτήκαμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και είπαμε να βρεθούμε κάποια άλλη στιγμή. Ξέραμε και οι δύο ότι λέμε ψέματα...

Κάθισα στο γραφείο μου, όταν ήρθε μήνυμα στο τηλέφωνό μου, ήταν ο Δημήτρης: "Είσαι ευτυχισμένη;"

Με μικρά γράμματα αλλά τεράστια σε αξία. Δε χρειάζονται κεφαλαία γράμματα για να φανερώσεις μεγάλα συναισθήματα. Τι μπορεί να σου κάνει ένα μήνυμα στο κινητό...

Με ξύπνησε η φωνή μιας συναδέλφου για ''...αριθμό πρωτοκόλλου...''. Τα πρωτόκολλά μας μέσα που να μας πάρει η ευχή!


Κάποιοι στη ζωή αυτή είναι κατοστάρηδες και κάποιοι μαραθωνοδρόμοι... Κάποιοι όμως θα ξεχωρίσουν και θα πάρουν το χρυσό. Είναι τα δώρα που μας στέλνει το σύμπαν με τη μορφή ανθρώπων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου