Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου «Ακύμαντοι» του Νίκου Σκορίνη στην αυλή του «Καλλίπολις», την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 8.30μμ


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζουν το πολιτικό μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη «Ακύμαντοι».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 8.30μμ στην αυλή του Πολυχώρου «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στο χώρο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Γιώργος Μπλάνας, Ποιητής,
Θάνος Σιαφάκας, Δημοσιογράφος.
Συντονίζει η Ντίνα Μπατζιά, ΔημοσιογράφοςΓια τον συγγραφέα

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Εργάστηκε στον χώρο της μουσικής και του βιβλίου ως επιχειρηματίας επί τριάντα πέντε χρόνια. Υπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Άσμα το Ελληνικόν» (1995).

Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και συμμετέχει πολλά χρόνια στα κοινά για έναν καλύτερο
και δικαιότερο κόσμο.

Το 2012 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, «Δυτικοανατολικά της Γης», από τις Εκδόσεις Καμπύλη.

Για το βιβλίο: Ένα πολιτικό μυθιστόρημα με δυναμική, περιπετειώδη πλοκήΟι προσωπικές ιστορίες των ηρώων αναπλάθουν μια τοιχογραφία της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της Ελλάδας. Η ιστορία αμέσως μετά τον πόλεμο έως και τις ημέρες μας.

Οι ήρωές του, νεολαίοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, όλοι αντιπροσωπευτικοί χαρακτήρες του σύγχρονου Έλληνα, και η ταυτότητα της εποχής που τους διαμόρφωσε. Ζουν μέσα σε έναν κόσμο που αποθεώνει τον μικροαστισμό και την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού. Ζουν σ’ ένα μοντέλο ανάπτυξης που «έδινε φαΐ στο παρόν, υποθήκευε το μέλλον».

Προσπαθούν, κάνουν λάθη, πέφτουν θύματα στις σειρήνες του ατομικισμού, ανακαλύπτουν τις κρυμμένες αλήθειες. Κάποιοι λίγοι, δεμένοι με ακατάλυτους δεσμούς φιλίας, αγωνίζονται, αναζητούν νέους προσανατολισμούς και συνεχίζουν, μέσα από την πίστη στις αξίες της αγάπης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, να ψάχνουν το πέρασμα σ’ έναν καλύτερο κόσμο.

Αμφισβητείται από πολλούς η ύπαρξη της θείας δίκης, αλλά στη θέση της υπάρχει σίγουρα η δίκαιη ανθρώπινη τιμωρία.


Και αυτό συνέβη πάντα, χωρίς εξαιρέσεις, όταν η απληστία των ολίγων ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής ανοχής.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου