Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας στο Άλσος Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 8.00μμ


Ο ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας καλεί σε πολιτιστική - πολιτική εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 8.00μμ.

Συγκεκριμένα θα προβληθεί η ταινία - ντοκυμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» και οι παρευρικόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον δημιουργό της ταινίας Στέλιο Κούλογλου (ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), τον Βασίλη Βαφέα (σκηνοθέτη) και τον Κώστα Ζαχαριάδη (διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ).


 
Λίγα λόγια για την ταινία:

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση.


Στη πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών: η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στο κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.


Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «​Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη​ ​«Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας.


Στην​ τρίτη οι​ ​​F​lashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.


Στη​ν​ τέταρτη κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το​ ​«γέλιο». Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να ​σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από την συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας.


Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.


Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

 
Ένα ντοκιμαντέρ από τον Στέλιο Κούλογλου.

 
Δείτε το τρέιλερ:To «Πεθαίνοντας στο γέλιο» στο Facebook:

https://www.facebook.com/pg/%CE%A0%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF-Laughing-to-death-746751322146699/about/?ref=page_internal

Συντελεστές :

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πολίτης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Φωτεινή Λαμπρίδη
Κάμερα: Μανώλης Κονσολάκης, Νίκος Θωμόπουλος
Βοηθός Μοντάζ: Δημήτρης Τέλλης
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Μπέλλου
Μετάφραση-Υποτιτλισμός: Αρίστη Γεωργιάδου

 
Περισσότερες πληροφορίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου