Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Η ταινία «Φάλτσο Σοπράνο» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9.30μμ

Η αγγλική κομεντί τού Στίβεν Φρίαρς «Φάλτσο Σοπράνο - Florence Foster Jenkins» (2016, 110'), θα προβληθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 9.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στη νέα ώρα έναρξης της προβολής: 9.30μμ.


Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Νέβε Γκάτσεβ, Νίνα Αριάντα


Λίγα λόγια για την ταινία:

H Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς ήταν μια αρκετά πλούσια γυναίκα εκεί στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, που δεν έκανε κακό σε κανέναν, απλώς πίστευε πως έχει σπουδαία φωνή για Όπερα, ενώ στην πραγματικότητα είχε χάλια φωνή.


Για ένα παρα πολύ μεγάλο διάστημα ο σύζυγός της προσπαθούσε να την προφυλάξει από τα σχόλια, τα γραπτά κλπ «του αγριεμένου πλήθους» προσέχοντας μπροστά σε ποιούς τραγουδάει, και πώς να απομακρύνει αυτούς που ενδεχομένως θα της έκαναν κακό.

Η φαντασμένη Φλόρενς μπορεί να μην έχει την παραμικρή αίσθηση της αυταπάτης της, την έχει όμως ο καιροσκόπος μάνατζερ σύζυγός της, που, προκειμένου να συντηρήσει τα κεκτημένα, μια χαρά την εμπορεύεται με τον καλλιτεχνικό και καλλιτεχνίζοντα περίγυρό τους, τον πανέτοιμο, με το κατάλληλο αντίτιμο προς την τσέπη του, όχι απλά να συγκρατεί τα χαχανητά του στο άκουσμα των τσιρίδων της φάλτσο σοπράνο, αλλά και να χειροκροτεί ζητοκραυγάζοντας!

Όμως κάποια στιγμή, η ίδια, όσο έλειπε ο σύζυγός της, αποφάσισε να κλείσει το μεγάλο και σπουδαίο Κάρνεγκι Χωλ και να δώσει μια συναυλία. Όπου εκεί αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αταλαντοσύνης της, κι από ένα δημοσίευμα το κατάλαβε κι εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου