Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Να σταματήσει αμέσως η πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου του Δήμου από τον δήμαρχο Αλίμου

Ο δήμαρχος Αλίμου επαναφέρει την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου που είχε το θάρρος να καταγγείλει τη διαδικασία με την οποία διανεμήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014
στους εργαζομένους Αορίστου Χρόνου τα χρήματα του επιδόματος των 176 ευρώ.

Η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής - Πειθαρχικό, τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πολιτών, τότε που ο δήμαρχος προσπάθησε “να επιβάλει την τάξη” καλώντας την αστυνομία!


Για την ίδια ακριβώς υπόθεση του επιδόματος των 176 ευρώ -και ύστερα από αναφορά του "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"- το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει διαπιστώσει, εδώ και έναν χρόνο, παραβίαση της νομοθεσίας για τη μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων από τον Δήμο Αλίμου.

Η δημοτική κίνηση Αλίμου
"ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" ζητάει να σταματήσει αμέσως η πειθαρχική δίωξη!

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου:


Η βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων από την μεριά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλίμου μας έχει φέρει στη δύσκολη θέση να απαντάμε συνεχώς καταγγέλλοντάς την.


Ενώ από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος επιδίωξε τη συνεννόηση και τη συνεργασία για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, διότι πιστεύουμε ότι διοίκηση και εργαζόμενοι πρέπει και έχουν κοινό στόχο τις ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης όμως συνεχίζει να εξαπολύσει αλλεπάλληλες πειθαρχικές διώξεις και κινήσεις εναντίον των εργαζομένων.


Η συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της Δημοτικής Αρχής εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον Δήμο Αλίμου έχει φτάσει σε σημείο η πειθαρχική δίωξη να είναι η πρώτη μορφή επαφής με τον εργαζόμενο.

Τελευταία, μάς εξέπληξε δυσάρεστα η κίνηση της Διοίκησης του Δήμου να καταστρέψει το κυλικείο στο χώρο του Συνεργείου της Καθαριότητας του Δήμου. Να καταστρέψει δηλαδή τον χώρο όπου οι εργαζόμενοι έβρισκαν μια καρέκλα για την ανάπαυσή τους ανάμεσα στις βάρδιές τους, σε κλιματιζόμενη αίθουσα κι ένα ποτήρι δροσερό νερό, όπως ορίζει ο νόμος.


Επειδή λοιπόν ο Σύλλογος αντέδρασε, ως όφειλε, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος για τα παραπάνω, με ανακοίνωσή του στις 6 Ιουλίου 2017 που υπογράφει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η συνάδελφος Δημητρίου Δήμητρα, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για να λύσουμε μαζί τα παραπάνω εφάρμοσε τη μέθοδο της τιμωρίας για την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Εξήγγειλε στις 7 Ιουλίου 2017, σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής με σύνθεση πειθαρχικού οργάνου για την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 15.00 μ.μ. με σκοπό να παραπέμψει για απόλυση τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου, επειδή έχει κάνει το βαρύτατο παράπτωμα να κοινοποιήσει το δικό της έγγραφο.


Έγγραφο στο οποίο έθετε την ανορθόδοξη καταβολή της πληρωμής του επιδόματος των 176 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2014.


Είναι ξεκάθαρο ότι η συνάδελφος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Δημητρίου έχει μπει σε δυσμένεια επειδή τόλμησε να αντιδράσει για τον τρόπο πληρωμής των συναδέλφων της.


Έχει κατηγορηθεί ότι υπεξαίρεσε και πλαστογράφησε το δικό της έγγραφο ενώ είναι αυτονόητο ότι προσωπικό έγγραφο δεν πλαστογραφείται και μάλιστα προσωπικό έγγραφο που περιείχε κείμενο διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας είχε αναβάλει την ίδια διαδικασία ζητώντας διάλογο με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ μετά από παρέμβασή τους, τους οποίους θα καλούσε ο ίδιος. Κάτι όμως που δεν έκανε αλλά επαναφέρει παράτυπα και εκδικητικά τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου, γεγονός που δεν αποδεχόμαστε.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να πάρει ΤΩΡΑ πίσω την πειθαρχική δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου και συναδέλφου Δήμητρας Δημητρίου, να μετατρέψει τις πράξεις εκδίκησης κι εκφοβισμού σε διάλογο με τον Σύλλογο και σε συνεργασία για τις καλύτερες υπηρεσίες προς τον Δημότη.


Και για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος και καμαρώνει ο ίδιος, τις προσφέρουν οι εργαζόμενοι που δικαιούνται τον σεβασμό της Διοίκησης αντί τις αυταρχικές και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις.

Στηρίζουμε τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου γιατί όλη η δίωξή της είναι αποτέλεσμα των αγώνων που έχει κάνει για τους εργαζόμενους.

Κύριε Δήμαρχε δοκιμάστε τον διάλογο κι όχι τις πειθαρχικές διώξεις και τον εκφοβισμό. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται.

Άλιμος, 10-7-2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου