Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η «Πρωινή Περίπολος» του Ν. Νικολαΐδη στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου


Με τη ελληνική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Πρωινή Περίπολος - Morning Patrol» συνεχίζονται οι προβολές της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις». 

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


Λίγα λόγια για την ταινία από το tvxs.gr:

Ελληνική ταινία, 1987, έγχρωμη, 108΄, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, με τους Michele Valley, Τάκη Σπυριδάκη, Πάνο Θανασούλη, Τάκη Λουκάτο, Ράνια Τριβέλα, Χάρη Μαύρο, Νίκο Χατζή, Β. Καβούρη, Λιάνα Χατζή.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Κρατικά Βραβεία: Σκηνογραφίας (Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου), Φωτογραφίας (Ντίνος Κατσουρίδης).
Επίσημη Ελληνική συμμετοχή στα Φεστιβάλ του Αβοριάζ και της Πορτογαλίας.


Το 1987 ο Νίκος Νικολαΐδης σκηνοθετεί την προφητική «Πρωινή Περίπολο». Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα.


Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Οι μηχανισμοί της πόλης λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ηλεκτρονικές φωνές καλούν τους ανύπαρκτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Το σύστημα επικοινωνίας δουλεύει, οι κινηματογράφοι προβάλουν ταινίες, οικεία πρόσωπα μιας περασμένης εποχής γεμίζουν τις τηλεοπτικές οθόνες.

Ένας άντρας, από τους λίγους επιζώντες, που τώρα φρουρεί την πόλη, εμφανίζεται ξαφνικά κοντά της. Την βοηθάει να φτάσει εκεί απ’ όπου κανείς δεν γύρισε για να πει αν στ’ αλήθεια υπάρχει... στη θάλασσα. Θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, θα προσπαθήσουν να θυμηθούν το παρελθόν. Θα ξετυλίξουν μαζί το κουβάρι της μνήμης που μπλέχτηκε στη διάρκεια ενός ολέθρου. Μια σχέση βίας και θανάτου, μια ιστορία αγάπης σ’ έναν αβάσταχτο κόσμο.


 
 
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου