Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Καλλιθέα: Σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων για την Πολιτική Προστασία ζητάει ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Με αφορμή την ανθρώπινη τραγωδία στην Ανατολική Αττική, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την εβδομάδα που διανύουμε, η Αττική ζει ένα πρωτόγνωρο δράμα, μια ανθρώπινη τραγωδία που από το νου περνάει η εικόνα ότι αυτός ο κόμπος από το λαιμό δεν θα μας φύγει ποτέ…

Σ’ αυτές τις δραματικές ώρες, τα λόγια -που έτσι κι αλλιώς βγαίνουν με δυσκολία- είναι περιττά. Πρέπει να δώσουν τη σκυτάλη στη δράση, στην αλληλεγγύη αλλά και στην πρόληψη.

Σε τοπικό επίπεδο, θεωρούμε απαραίτητο:

- O δήμαρχος Καλλιθέας να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε από κοινού να χαράξουμε τις στρατηγικές δράσης, αλληλεγγύης και πρόληψης

- Να συγκληθεί, αμέσως μετά, η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου διότι, μπορεί να μην κατοικούμε σε πευκόφυτη περιοχή αλλά, φωτιά μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε μέσο, ενώ πάντα ελλοχεύουν οι κίνδυνοι από πλημμύρες (το σχετικό έργο στο παραλιακό μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη) και σεισμούς. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, μέχρι ώρας, αναπτύχθηκε και προβλήθηκε δημόσια -κατόπιν επιλογής της- μόνο από την παράταξη που διοικεί τον Δήμο.
Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω ότι η παράταξή μας δεν μπήκε συνειδητά στην πλειοδοσία θλίψης για των απώλεια των δύο διδύμων κοριτσιών-κατοίκων Καλλιθέας για λόγους σεβασμού προς τη μνήμη τους και στον αβάσταχτο πόνο των οικείων τους. Οι παρεμβάσεις με αντιαισθητικές εικόνες που κυκλοφορούν «με τον σωρό» στα social media, είναι κάτι ξένο προς την αντίληψή μας. Δεν θα προχωρήσουμε σε άγραν ψήφων μπροστά στις σορούς…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου