Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ηλικιωμένη κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία του Αγίου Κοσμά - Υπάρχει ή δεν υπάρχει ναυαγοσώστης τελικά;


Πολύ σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από τον παραλίγο πνιγμό ηλικιωμένης στην παραλία του Αγίου Κοσμά -σύμφωνα με άρθρο του sinergasia.gr-, όπου είχε μεταβεί
με πούλμαν του Δήμου το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Συνήθως, όταν η δημοτική αρχή απαντά για τις αυθαιρεσίες του νυχτερινού κέντρου (με άδεια αναψυκτηρίου) στην παραλία ή για την εκδίωξη φορέων από τον χώρο όπου σχεδιάζεται η «επένδυση» στο Ελληνικό, πασχίζει να υπεκφύγει με τη δικαιολογία ότι ο Χώρος ανήκει στην Ελληνικό ΑΕ (της οποίας βέβαια μέλος του Δ.Σ. είναι και ο κ. Κωνσταντάτος).


Στην περίπτωση όμως
του παρά τρίχα τραγικού περιστατικού της Δευτέρας, οι τέτοιου τύπου δικαιολογίες συνιστούν ανευθυνότητα ή φαρσοκωμωδία.

Πρώτον, διότι όλα τα χρόνια πριν αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή και ναυαγοσώστης υπήρχε (χωρίς η έκταση να ανήκει ούτε τότε στον Δήμο), και ράμπα για ΑμεΑ υπήρχε,
και εθελοντές υπήρχαν, και δρομολόγια για μπάνιο οργάνωνε η τότε διοίκηση.

Δεύτερον, διότι η δημοτική αρχή, που εξακολουθεί να βάζει πούλμαν για μπάνια, οφείλει να γνωρίζει αν υπάρχει ναυαγοσώστης εκεί που μεταφέρει τους λουόμενους.

Βέβαια, σύμφωνα με το sinergasia.gr, ο κ. Κωνσταντάτος ισχυρίζεται «πως στην πλαζ του Αγίου Κοσμά υπάρχει ναυαγοσώστης που τον έχει τοποθετήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ», όμως «κάτοικοι που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του δήμου, καταγγέλλουν πως ουδέποτε υπήρξε».

Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό,
καθώς στα προγράμματα των μπάνιων συμμετέχουν κυρίως ηλικιωμένοι και νέα παιδιά, το κατά τα άλλα λαλίστατο γραφείο τύπου του Δήμου οφείλει μια σαφή διαβεβαίωση προς τους πολίτες ότι στην παραλία του Αγίου Κοσμά πράγματι υπάρχει ναυαγοσώστης.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο από το sinergasia.gr:

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια ηλικιωμένη συνδημότισσά μας που το πρωί της Δευτέρας πήγε για μπάνιο με τα πούλμαν του δήμου στην παραλία του Αγίου Κοσμά. Η γυναίκα κινδύνεψε να πνιγεί καθώς κολυμπούσε όμως η άμεση κινητοποίηση των λουομένων -που αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει- απέτρεψε το κακό.

Την έβγαλαν από τη θάλασσα και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έφθασε άμεσα στην παραλία και μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, πως στην πλαζ του Αγίου Κοσμά υπάρχει ναυαγοσώστης που τον έχει τοποθετήσει η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, κάτοικοι που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του δήμου, καταγγέλλουν πως ουδέποτε υπήρξε.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Δημοτική Συνεργασία έθεσε ζητήματα που αφορούν το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας και μεταξύ αυτών και το θέμα του ναυαγοσώστη καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται στην πλαζ, τουλάχιστον όσο διαρκεί το πρόγραμμα των καλοκαιρινών μπάνιων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου