Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Καλλιθέα: Άνω-κάτω με Ασκούνη


του Στέργιου Ζιαμπάκα
 

Επιστρέφουν στις παραταξιακές τους... ρίζες 49 μέλη δύο δημοτικών συνδυασμών της Καλλιθέας που προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Κώστα Ασκούνη.

Πρόκειται για εκλεγμένους ή υποψήφιους συμβούλους, οι οποίοι το 2014 είχαν στελεχώσει τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων της Βάσως Μαργαρίτη και του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου.
 
Αμφότεροι υπήρξαν αντιδήμαρχοι της προ ετών διοίκησης Ασκούνη, όμως στις προηγούμενες εκλογές ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα την υποψηφιότητά του. Άμεσα όμως βρίσκεται να έχει υπό την επιρροή του τέσσερα πρόσωπα που κατέχουν έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για δύο συμβούλους που εκλέχθηκαν με την κ. Μαργαρίτη (Κ. Πολυχρονίδης, Αν. Φωτόπουλος) και δύο με τον κ. Ψαλιδόπουλο (Γ. Εμιρζάς, τρίτος σε σταυρούς στην πόλη το 2014, και Π. Γαλανόπουλος).

Είναι δεδομένο ότι η «τετράδα» θα συνεχίσει από κοινού με τον κ. Ασκούνη τις ευθείες επιθέσεις και την κριτική προς τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο, όπως έχουν προϊδεάσει με τις τελευταίες ανακοινώσεις τους.

Τι θα γίνει όμως με τις παρατάξεις Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλου, με την πρώτη να έχει απομείνει με μία σύμβουλο και τον δεύτερο με κανέναν; Προς το παρόν, οι πιο «ψύχραιμοι» αποφεύγουν να απαντήσουν «Διαλύονται».

Αν και ο κ. Ψαλιδόπουλος δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για τις κινήσεις του ενόψει Μαΐου, η κ. Μαργαρίτη θεωρείται αποφασισμένη «να το τραβήξει μέχρι τέλους» και να είναι υποψήφια δήμαρχος. Έχει την άνεση να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε, είτε από τη Ν.Δ. είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πρόσωπα που τη γνωρίζουν. Όσον αφορά κάποια στήριξη από την Κεντροαριστερά, είναι βέβαιο ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα στηρίξει τον κ. Ασκούνη.

Από την ομάδα των 49 υποστηρίζεται ότι τα ονόματα που πήραν θέση υπέρ του πρώην δημάρχου «είναι τα πρώτα λίγα».

Τα ίδια πρόσωπα αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό μέτωπο με επικεφαλής τον κ. Ασκούνη, απέναντι στον σημερινό δήμαρχο, ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ήταν ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς που είχαν στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

Ξεκαθαρίζουν ότι σε έναν δεύτερο εκλογικό γύρο -εάν δεν συμμετέχει η παράταξή τους- θα στηρίξουν όποιον αναμετρηθεί με τον κ. Κάρναβο. Ευελπιστούν, μάλιστα, και στην προεκλογική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει παρακαταθήκη», υποστηρίζουν, λέγοντας ότι ο κ. Ασκούνης είχε κοινό ψηφοδέλτιο με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 1998 και του 2002. «Ούτε γι’ αστείο», είναι η αντίδραση προσώπων που έχουν άριστη γνώση των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου