Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

«Άγχος και Κατάθλιψη»: Σεμινάριο Ψυχολογίας στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με το άγχος και την κατάθλιψη που είναι πια καθημερινό μέρος της ζωής μας και εκφράζουν διαθέσεις που είναι γνωστές σε όλους, αλλά μόνο όταν μας εμποδίζουν στην καθημερινότητά μας αντιλαμβανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά, συνεχίζει τις εκδηλώσεις διαλόγου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Το
«Καλλίπολις» έχει την τιμή να φιλοξενήσει την ψυχολόγο Κατερίνα Γιωτοπούλου, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ σε ένα ζωντανό Σεμινάριο Ψυχολογίας -για όσους/ες επιθυμούν θα υπάρχει διάλογος και συμμετοχή με την ψυχολόγο- με θέμα «Άγχος και Κατάθλιψη».

Δυο λόγια για το θέμα:

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι πια καθημερινό μέρος της ζωής μας.

Η κατάθλιψη είναι επίπονη, μπορεί να μοιάζει σαν σκοτεινή άβυσσο, σαν μία καταιγίδα χωρίς τελειωμό, ή σαν μία φυλακή που έχει παγιδεύσει το μυαλό σας.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που δεν την βιώνουν δεν μπορούν να καταλάβουν πλήρως τι νιώθουν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή και πρέπει να παλεύουν μαζί της κάθε ημέρα που περνάει.

Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν μία ασθένεια όταν βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια τον πόνο που αυτή προκαλεί στους άλλους ανθρώπους.
Στην κατάθλιψη, όμως, τα σημάδια δεν είναι τόσο εμφανή.
Στην πραγματικότητα, η κατάθλιψη κρύβεται από τα φώτα της προβολής, πίσω από κλειστές πόρτες όπου κανένας άλλος δεν μπορεί να δει τη ζημιά που έχει προκαλέσει.


Σημαντικές ενημερώσεις - υπενθυμίσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου, πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή με γραπτό επώνυμο μήνυμα στο 6970081056.

Στο ίδιο τηλέφωνο πρέπει να επικοινωνούν με γραπτό μήνυμα οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στα Μαθήματα Στιχουργικής & Μπριτζ, στις Συνεδρίες Ψυχολογίας και στα Σεμινάρια Κατασκευών Οικιακής Οικονομίας & Κοσμήματος.

Για το Πρόγραμμα Γυμναστικής «Κουνήσου από τη θέση σου» τα τμήματα και τα ραντεβού καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τη Χαρά Γερούκη στο 6989699374.

Παράλληλες Δραστηριότητες:

Συνεχίζεται η Έκθεση Κοσμήματος Μακραμέ με δημιουργίες της φίλης του Χώρου Ελένης Μπερβανάκη.
Συνεχίζονται το Παζάρι Κοσμήματος και η ανανεωμένη Έκθεση Βιβλίου &
DVD.
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 7.00 - 9.00μμ

Μη χάσετε:

Οι «Δούναι και Love In» επιστρέφουν με μεγάλες ξένες και ελληνικές Rock επιτυχίες
Το αγαπημένο στους φίλους & τις φίλες του «Καλλίπολις» συγκρότημα «Δούναι και Love In» επανέρχεται στον Χώρο που πρωτοεμφανίστηκε και τον πλημμυρίζει με γνωστές και αγαπημένες ξένες & ελληνικές rock μελωδίες.


Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου