Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Πανσέληνος στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων: μουσική βραδιά - κινητοποίηση συμπαράστασης

Το 
«Καλλίπολις» καλεί τα μέλη & τους φίλους/ες του την Πέμπτη 31 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου, ώρα 8.00μμ σε κινητοποίηση συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο κτίριο του Συλλόγου, Ερμού 134-136, Θησείο.

Συμμετέχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες, που ενώνουν τη φωνή τους με τον ΣΕΑ, για το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να παραμείνει στο κτίριο όπου στεγάζει τις δράσεις του επί 41 χρόνια.

Ανακοίνωση του Καλλίπολις για την έξωση του ΣΕΑ

Το Καλλίπολις ενώνει τη φωνή του με τις εκατοντάδες των πολιτών, των επιστημονικών φορέων, των συλλόγων, των κινημάτων, των κομμάτων που αντιδρούν στην απαράδεκτη απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να προχωρήσει στην έξωση του ΣΕΑ (Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων) από τον ιστορικό χώρο (της οδού Ερμού) που είχε παραχωρηθεί το 1982 ύστερα από απόφαση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.

Η αφορμή για αυτήν την πρωτόγνωρη απόφαση όπως όλα δείχνουν, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου που οδήγησε σε θάνατο εκατοντάδες αθώους ανθρώπους.

Πρόκειται για μια καταφανέστατα εκδικητική και αντιδημοκρατική πράξη εκ μέρους της Υπουργού έναντι ενός Συλλόγου που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού.

Το κτίριο δεν αποτελεί μόνο έδρα του Συλλόγου, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, συζητήσεις, φεστιβάλ τέχνης, εκδηλώσεις σχολείων κ.ά. ενώ λειτούργησε ως ζωντανός χώρος πολιτισμού, ιδεών και ελεύθερης έκφρασης, κάτι που φαίνεται ότι ουσιαστικά ενόχλησε την Υπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το 
«Καλλίπολις» υπερασπίζεται το απόλυτα δίκαιο αίτημα του Συλλόγου να ανακληθεί η άδικη απόφαση της Υπουργού ενώ διατρανώνουμε τη θέλησή μας ότι θα υπερασπιστούμε έμπρακτα έναν δημόσιο ανοιχτό χώρο που βρίσκεται υπό τον κίνδυνο εμπορευματοποίησης και εκποίησης.

Δείτε εδώ το κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Ο Χώρος λειτουργεί τις μέρες και ώρες που υπάρχουν προγραμματισμένες και ανακοινωμένες δραστηριότητες.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου