Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

"Μειώνεται" ενώ αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου για τα ΜΜM

Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργική λογιστική και στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη καθώς ουσιαστικά η τιμή τους αυξάνεται αντί να μειώνεται όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοϊδης.

Το νέο εισιτήριο που θα ισχύσει για όλα τα μέσα θα διαρκεί για χρονικό διάστημα 70 λεπτών αντί 90 λεπτών που ίσχυε έως σήμερα. Το νέο ενιαίο εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ, όμως η διάρκειά του θα περιοριστεί στα 70 λεπτά αναγκάζοντας τους επιβάτες να βγάζουν δεύτερο εισιτήριο σε περίπτωση εξαντληθεί ο χρόνος των 70 λεπτών.

Αν ο επιβάτης δεν προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδρομές του, θα υποχρεώνεται να αγοράσει και δεύτερο εισιτήριο πληρώνοντας συνολικά 2,40 ευρώ. Παράλληλα καταργείται και η κάρτα μηνιαίων διαδρομών κόστους 20 ευρώ για τη χρήση λεωφορείων και τρόλεϊ. Όσοι λοιπόν αγόραζαν αυτή την κάρτα, γιατί δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους το μετρό ή τον ΗΣΑΠ, από τον Σεπτέμβριο, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν 30 ευρώ, ακόμη κι αν συνεχίσουν να μετακινούνται μόνο με τα δύο αυτά μέσα μεταφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου