Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κορώνα γράμματα οι ζωές των επιβατών στο βωμό του κέρδους

συνέντευξη στην Ευγενία Λουπάκη
 
Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ναυτών μιλάει στο Κόκκινο και διατυπώνει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο λειτούργησαν ομαλά τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου Norman Atlantic.

Σύμφωνα μάλιστα και με τον τελευταίο έλεγχο του οχηματαγωγού πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα που πρέπει να ερευνηθεί για το αν επιδιορθώθηκαν.

Από την εμπειρία του ο κύριος Νταλακογιώργος διαπιστώνει ελλείψεις και παρατυπίες κατά την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης και χαρακτηρίζει ως αστείους τους ισχυρισμούς όσων δικαιολογούν το χάος και την αργοπορία που παρουσιάστηκε μέχρι να διεκπεραιωθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο διάσωσης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τέλος κατήγγειλε τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως και οι οποίες επιτρέπουν στους εκάστοτε πλοιοκτήτες να μπορούν να επανδρώνουν με λιγότερο προσωπικό τα πλοία χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τις έκτακτες περιπτώσεις (όπως η τραγωδία του Norman Atlantic) και στο βωμό του κέρδους να προσπαθούν να βρουν τρόπο να "ελαφρύνουν" τα πλοία χωρίς να υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη.

Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου