Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κλίμα τρομολαγνείας από τον κ. Κωνσταντάτο με αφορμή το μεταναστευτικό

Να εκμεταλλευτεί πολιτικά το προσφυγικό κύμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας επιχειρεί ο κ. Κωνσταντάτος δημιουργώντας θέμα από το πουθενά βασιζόμενος σε δημοσίευμα τοπικού ειδησεογραφικού site που «αποκαλύπτει» πως στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα φιλοξενηθούν μετανάστες.

Απώτερος στόχος της διοίκησης να προχωρήσει η «επένδυση» του Ομίλου Λάτση.

Το «έργο» έχει ξαναπαιχτεί ανεπιτυχώς όταν επί υπουργίας Παπουτσή (σ.σ. υπουργού Δημόσιας Τάξης, τότε) το ίδιο ειδησεογραφικό site είχε δημοσιεύσει "ρεπορτάζ" που ήθελε το Ελληνικό να χρησιμοποιείται για φιλοξενία μεταναστών, γεγονός το οποίο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε και φυσικά ουδείς μετανάστης φιλοξενήθηκε σε χώρους του πρ. αεροδρομίου.

Τον Δεκέμβριο του 2014 το ίδιο μέσο ενημέρωσης, περιέγραφε γλαφυρά «εμπρησμούς, κουκουλοφόρους, φωτιές, χτυπήματα και αποκλεισμένους δρόμους» στο δήμο μας, δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση της πραγματικότητας, που περιοριζόταν σε κάποιες μικρές εστίες έντασης.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ
 
Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα καθώς ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου (σ.σ. με ευθύνη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ) και εισέρχονται κατά εκατοντάδες στην Ελλάδα και κατά χιλιάδες στην Ιταλία, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Εν τω μεταξύ, στην χθεσινή (16/04) έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών παρέστη η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός, ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προτείνει χώρους όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν ομάδες μεταναστών, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες, όπως τόνισε. Διευκρίνισε ότι αναζητούνται χώροι στην ηπειρωτική Ελλάδα «στους οποίους θα μεταφερθούν από τα νησιά, άμεσα και συντεταγμένα, ομάδες 20 - 100 μεταναστών».

Οι χώροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για μικρό χρονικό διάστημα είτε για μεγαλύτερο, οπότε και θα ενταχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε., είπε, προσθέτοντας μάλιστα ότι το υπουργείο προτιμά οι χώροι αυτοί να είναι κλειστοί, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Ελληνικό-Αργυρούπολη
 
Ο κ. Κωνσταντάτος φιλοξενούμενος χθες σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η κοινωνία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είναι ούτε ξενοφοβική, ούτε ρατσιστική, ούτε αισθάνεται ότι είναι ξεχωριστή περιοχή που δεν μπορεί να δεχθεί πρόσφυγες» προσθέτοντας πως «το κράτος οφείλει να βρει λύσεις που πραγματικά θα λύνουν το πρόβλημα και δεν θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στη λειτουργία των δήμων». 

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του τοπικού site υποστήριξε πως  «τα κτίρια που υπάρχουν στα 6.500 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου είναι κατεστραμμένα και λεηλατημένα και δεν υπάρχει ούτε φως ούτε νερό» και πως δεν θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Αφού έκανε την παραπάνω εισαγωγή ήρθε και στο θέμα για το οποίο έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι μονόδρομος η «επένδυση» στο Ελληνικό σύμφωνα με το μοντέλο Λάτση και επικαλούμενος «καμμένη γη».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου