Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

"Έτος Γιόγκα 2015" στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 21 Ιουνίου

Στις 21 Ιουνίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας Yoga, o Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας και το "Έτος Γιόγκα 2015", με την υποστήριξη της Ινδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνουν Open Yoga Day στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.00πμ, με τη συμμετοχή σαράντα σχολών, που εκπροσωπούν όλα τα συστήματα Γιόγκα, και θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα στο κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των άλλων εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, εγκύους και άτομα μέσης ηλικίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν διαλέξεις επιστημόνων που αφορούν στην ιστορία και στα οφέλη της Γιόγκα.

Το βράδυ από τις 20.30 έως τις 23.00, θα διεξαχθεί και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, με Χαιρετισμό του Ινδού Πρέσβη στην Ελλάδα, προβολή ντοκιμαντέρ και τέλος μουσικοχορευτική παράσταση.

Το πρόγραμμα:

11.00 - 11.40: Έναρξη Εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Γιόγκα με στάσεις σώματος (Άσανας) γιά όλους.


11.45 - 19.45: 40 εργαστήρια/μαθήματα από όλα τα συστήματα της γιόγκα για όλες τις ηλικίες και 3 διαλέξεις. 

19.45 - 20.15: Πανελλαδικός Διαλογισμός για την Αγάπη, Ειρήνη και Πνευματική Αφύπνιση. 

20.30 - 23.00: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα με ομιλίες, χορευτική παράσταση, ινδικό κλασσικό τραγούδι και μουσική.


Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία του ευρύ κοινού με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Γιόγκα.

Η Γιόγκα αποτελεί ένα φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε πριν από 5000 περίπου χρόνια και εμπεριέχει πρακτικές που αποσκοπούν στη σταδιακή ανάπτυξη της συνειδητότητας του ατόμου, με απώτερο στόχο την εναρμόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου