Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Από Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 8.30 και 10.30μμ οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης - το πρόγραμμα

Συνεχίζονται οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50,
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825).

Από την Τετάρτη 17 Αυγούστου οι προβολές θα γίνονται στις 8.30 και στις 10.30μμ σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

Τετάρτη  17 Αυγούστου
Ατίθασες (Mustang)
της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν (Τουρκία/Γαλία/Γερμανία, 2015, έγχρωμη, 97’)

Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα απομονωμένο τουρκικό χωριό, όπου παρακολουθούμε τη γέννηση της σεξουαλικότητας πέντε ορφανών αδελφών, καθώς και την οργισμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των συγγενών τους. Θαυμάσιες ερμηνείες, φρέσκια σκηνοθετική ματιά.
Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τετάρτη 24 Αυγούστου
Ο Ηλίθιος (Durak)
του Γιούρι Μπίκοφ (Ρωσία, 2014, έγχρωμη, 116')

Ένα σκληρό και τολμηρό δράμα του σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου, με πολιτικές αιχμές, γεμάτο ανατροπές, που καθηλώνουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλιστής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφεται εναντίον του.

Τετάρτη 31 Αυγούστου
Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα (Sunset Song)
του Τέρενς Ντέιβις (Βρετανία/Λουξεμβούργο, 2015, έγχρωμη, 135')

Αριστουργηματικό κομψοτέχνημα, ύμνος στη αέναη δύναμη της φύσης αλλά και της αντοχής του ανθρώπου απέναντι στο πέρασμα του χρόνου και την Ιστορία. Η ταινία συνιστά ένα χαμηλότονο έπος ελπίδας, τραγωδίας και έρωτα λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τη στιγμή που η προσωπική μοίρα συναντιέται στο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου με τις επιταγές της Ιστορίας.


Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου
Το Μαργαριταρένιο  Κουμπί (Elbotόn de Nakar)
του Πατρίσιο Γκουζμάν (Χιλή/Ελβετία/Γαλλία/Ισπανία, 2015, έγχρωμη, 82')

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί είναι μία ζωντανή τοιχογραφία της κληρονομιάς ενός έθνους, που συνδέει τη γενοκτονία των ιθαγενών νομάδων της Χιλής με τις πολιτικές δολοφονίες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής. Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος.

ü Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
Το Αλάτι της Γης (The Salt of the Earth)
των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο (Γαλλία/Βραζιλία/Ιταλία, 2014, έγχρωμη και ασπρόμαυρη, 110')

Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες και επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη. Η ταινία των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο (γιου του φωτογράφου) ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Ειδικό Βραβείο (Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα») στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κανών και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου