Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο φασισμός έχει πιάσει στασίδι στο Δημαρχείο τής Λ. Κύπρου... Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα!

Με μια απαράδεκτη απόφαση η Σχολική Επιτροπή Β'βάθμιας Εκπαίδευσης απαγόρευσε κατά πλειοψηφία στη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης να πραγματοποιήσει στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης την προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου επιστημονικού χαρακτήρα εκδήλωση με θέμα «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».

«Δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία της πόλης να γίνουν πεδία πολιτικής προπαγάνδας» αναφέρει σε μια αναχρονιστική και σκοταδιστική ανακοίνωση η δημοτική αρχή, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει μιλήσει για την πρόθεσή του να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία, ως αυτό να μην είναι άσκηση πολιτικής (λες και θα τις βάλει στο σπίτι του).

Σ' αυτή την ομάδα έχουν εγκλωβίσει πολύ κόσμο.
Μπλοκάρουν κάθε διαφωνούντα,
όμως όχι όποιον πχ ζητάει τυφεκισμό μαθητών...
Με την ίδια ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί, χωρίς να την κατονομάζει, την εκπαιδευτικό Νάση Πετριτσοπούλου «να περιοριστεί στα παιδαγωγικά της καθήκοντα», κατά το πεζοδρομιακό «άντε να πλύνεις κάνα πιάτο εσύ».

Βέβαια η δασκάλα γνωρίζει πολύ καλά να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά της
(όπως μπορείτε να δείτε εδώ), αλλά και η Δημοτική Συνεργασία ανταπάντησε ότι «αργά ή γρήγορα ο αυταρχισμός και η αλαζονεία τιμωρούνται».


Και φιμώνουν οι "δημοκράτες" τούς "φασίστες"
και τούς κατηγορούν ότι στηρίζουν βανδαλισμούς...
Το δυστύχημα είναι ότι οι τέτοιου τύπου πρακτικές, επενδυμένες με τον ανάλογο επικοινωνιακό αρμαγεδώνα, βρίσκουν ευήκοον ους σε μια μερίδα πολιτών, που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης σε σχολείο είναι
μικρότερης πολιτικής βαρύτητας από οποιαδήποτε καθαρά πολιτική απόφαση να τοποθετηθούν κάμερες.


Κι αυτά λανσάρονται με τέτοιον γκαιμπελίστικο τρόπο, ώστε ανερυθρίαστα να κατονομάζουν ως φασίστες όσους διαμαρτύρονται για την απαγόρευση, ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που επέβαλαν την απαγόρευση, είναι αυτοί οι ίδιοι που
διακινούν χρυσαβγίτικη ιστοσελίδα και διαμορφώνουν ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα (δείτε εδώ).

Παρότι έχουν πει πολύ χειρότερα,
αυτή την ανάρτηση τη διέγραψαν...
Ως εκ τούτου, το βαρύ φορτίο της ανατροπής τους πέφτει στις πλάτες των ενεργών πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι η διοίκηση Κωνσταντάτου, ασκώντας τη χειρότερη μορφή αυταρχικής εξουσίας, επιχειρεί να φιμώσει κάθε άλλη άποψη, ώστε να κρατήσει ως αποκλειστικό προνόμιο την επιβολή
τής δικής της πολιτικής.

Κι επειδή ο Δήμος μας είναι τόσο μικρός, ώστε να γνωρίζουμε ανθρώπους και συμπεριφορές -αντί να αναρωτιόμαστε αν μπορούν να υπάρχουν «σοσιαλιστικές νησίδες στον καπιταλισμό»- ας δούμε πώς μπορούν να ανατραπούν οι φασιστικές νησίδες στην αστική δημοκρατία.

Διότι ο φασισμός -με τους ανθρώπους του και τις συμπεριφορές τους- έχει πιάσει στασίδι στο Δημαρχείο τής Λ. Κύπρου...
Κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα!


«Όλη αυτή η απαξία και επικινδυνότητα έχουν ένα όνομα: Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, 2014 - ..., με τα αποσιωπητικά και το χρόνο να μειώνονται όσο θα εγείρεται το πολιτικό αισθητήριο και η δημοκρατική ευθιξία των πολιτών της πόλης μας ή αντιστρόφως να αυξάνονται όσο η πόλη κοιμάται ήσυχα...», έγραφα μεταξύ άλλων πριν πέντε μήνες (δείτε εδώ)...

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την απαγόρευση της εκδήλωσης:

«Απαγορεύομεν και διατάσσομεν»

Με μια πρωτοφανή για τα χρονικά του δήμου αντιδημοκρατική απόφαση, η πλειοψηφία της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να μην παραχωρήσει στην παράταξή μας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, για την προγραμματισμένη εκδήλωση - συζήτηση «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».

Με την εκδήλωση αυτή επιδιώκουμε να ανοίξουμε σε δημόσιο διάλογο τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε τα σχολικά κτήρια. Για το ίδιο θέμα η διοίκηση του δήμου με τον πιο επίσημο τρόπο, δια του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, έχει εκφράσει την άποψη ότι η καλύτερη λύση είναι οι κάμερες και έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να προβεί στην τοποθέτησή τους.

Σημειώνουμε ότι το αίτημα για να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του 3ου Λυκείου το υποβάλαμε στις 2 Νοεμβρίου και ότι το Συμβούλιο της σχολικής μονάδας που το εξέτασε έκρινε ότι δεν συντρέχει τυπικός λόγος άρνησής του (άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση).

Πάντα οι σχολικοί χώροι ήταν διαθέσιμοι σε φορείς για εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ και δεκαετίες θεσπίστηκε το ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο. Είναι αμέτρητες οι εκδηλώσεις φορέων που φιλοξενήθηκαν στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Σχολικής Επιτροπής βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη λογική του νομοθέτη.

Η Σχολική Επιτροπή, ασκώντας τη νόμιμη αρμοδιότητά της να παραχωρεί τους σχολικούς χώρους, δεν δικαιούται να καταστρατηγεί αξίες υπέρτερης σημασίας όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ο δημοκρατικός διάλογος.

Η επιλεκτική απαγόρευση της εκδήλωσής μας είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Με την απόφαση αυτή η διοίκηση θέτει εκτός νόμου τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων σε σχολικούς χώρους, ενώ κρατά για τον εαυτό της το προνόμιο.

Δεν υποχωρούμε από το νόμιμο και δίκαιο αίτημά μας να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση για τις κάμερες στα σχολεία, σε χώρο της επιλογής μας εφόσον δεν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι που να την εμποδίζουν.

Απαιτούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απαγόρευσης.

Απευθυνόμαστε στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της καθώς και στα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και ζητούμε τη συμβολή τους απέναντι στο ενδεχόμενο να είναι αυτή η αρχή μιας γενικής επιχείρησης με στόχο τη φίμωση της ίδιας της ουσίας της δημοκρατίας: το διάλογο!

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:


Δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία της πόλης να γίνουν πεδία πολιτικής προπαγάνδας

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χρ. Κορτζίδη σχετικά με την μη παραχώρηση σχολικής αίθουσας για πολιτική εκδήλωση, του επισημαίνουμε τα εξής: Η Ελληνική πολιτεία που όλοι υπηρετούμε διέπεται από νόμους που πρέπει να εφαρμόζονται από όλους χωρίς εξαιρέσεις. Οποιαδήποτε εκδήλωση από τοπικούς φορείς σε σχολικό χώρο θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της Β’θμιας σχολικής επιτροπής μετά από κατάθεση των ανάλογων δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο και όχι σύμφωνα με το “εθιμικό δίκαιο” που έχετε κατασκευάσει στην φαντασία σας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά μια παραταξιακή εκδήλωση που μπορεί να γίνει και εκτός σχολικών αιθουσών.

Σας προτάθηκαν εναλλακτικοί χώροι όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης ή αίθουσα ΚΑΠΗ , και όχι σχολεία, για την πολιτική σας εκδήλωση τους οποίους αρνηθήκατε. Αρνηθήκατε γιατί σας ενδιαφέρει όχι η εκδήλωση σας αλλά η πρόκληση τεχνητής έντασης και όξυνσης στον χώρο της παιδείας. Της παιδείας που αφήσατε ως διοίκηση επίσης ρημαγμένη . Ως διοίκηση του δήμου δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι σχολικοί χώροι να γίνουν πεδία άσκησης πολιτικής προπαγάνδας κομματικών παρατάξεων.

Δυστυχώς ο Χρ. Κορτζίδης είχε μάθει ως Δήμαρχος, να αγνοεί νόμους και θεσμούς με τραγικά αποτελέσματα για την πόλη. Δεν έχει ακόμα μάθει να σέβεται τους θεσμούς και τους κανόνες της δημοκρατίας που όταν δεν του αρέσουν απλά τους καταργεί μόνος του.

ΥΣ. Θέλουμε να επισημάνουμε στο στέλεχος του που είναι εκπαιδευτικός και υποδαυλίζει τα πάθη και τα μίση να περιοριστεί στα παιδαγωγικά της καθήκοντα και όχι να λειτουργεί ως “συγκεντρωσιάρχης” κομματικών παρατάξεων μέσα σε σχολικές μονάδες υποκαθιστώντας την διοίκηση.


Η ανταπάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης:


Όταν μια διοίκηση και ένας δήμαρχος φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν την πολιτική (μόνο αυτή που δεν συμφωνεί με την άποψή τους) και να απευθύνονται με προσβλητικό και απειλητικό ύφος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, σε εκπαιδευτικό που ανήκει στην παράταξή μας, σημαίνει πως ό,τι γράψαμε στην ανακοίνωσή μας για αναβίωση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι δυστυχώς αληθινό.

Όμως ας μην γελιούνται. Αργά ή γρήγορα ο αυταρχισμός και η αλαζονεία τιμωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου