Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εδώλιο για την πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου προτείνει ο εισαγγελέας

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.
 
Κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας
απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος (ν.1608/50).

Η Εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ , εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή της στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας προκειμένου να λογοδοτήσει για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Τον τελικό λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί τελικά για την παραπομπή ή όχι σε δίκη της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων ,Κατερίνας Σαββαίδου.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται η κ. Σαββαίδου αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία της βορείου Ελλάδας για έκδοση εικονικών τιμολογίων, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Στην κατηγορούμενη αποδίδεται ότι ως γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος, ενώ την ίδια στιγμή τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ζητούσαν να απορριφθεί το σχετικό αίτημα. Αναφορικά δε με τη συγκεκριμένη εταιρία, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη για τοκογλυφία με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο

Από την πλευρά της η κ. Σαββαίδου, στο υπόμνημά της στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Υποστήριζε, μεταξύ άλλων, πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου