Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο της Καλλιθέας με κανόνες του χθες»

Υπέρ της σύμπλευσης δημιουργικών δυνάμεων για να επέλθει αλλαγή στην πόλη, τάχθηκε ο επικεφαλής του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» Λάζαρος Λασκαρίδης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του
στην εκδήλωση της παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας - Βάσω Μαργαρίτη».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Να υπάρξει σύμπλευση των δημιουργικών εκείνων δυνάμεων που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», χωρίς μεσσίες και μεσάζοντες».


«Για να υπάρξει όμως αυτό», συμπλήρωσε, «θα πρέπει ν’ απογαλακτιστούν οι συμμετέχοντες από εμμονές και βολικές συνήθειες και να δώσουν πειστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης».


Αναλυτικά, το κείμενο του χαιρετισμού του Λάζαρου Λασκαρίση έχει ως εξής:


"H παράταξη που διοικεί σήμερα τον Δήμο Καλλιθέας κέρδισε τις εκλογές, με το σύνθημα της Αλλαγής.

Και δεν είναι μόνο η εκλογική βοήθεια που της παρείχε μια πτέρυγα της προηγούμενης διοίκησης, ήταν υπαρκτό και το αίτημα για αλλαγή πλεύσης σε αυτή την πόλη που μέρα με τη μέρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!

Τρία χρόνια μετά κι η διοίκηση Κάρναβου έχει ήδη γεράσει. Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν αλλά δεν άνοιξαν τα πνευμόνια της Καλλιθέας. Κοινότοποι διαχειριστές ενός βάλτου, αρέσκονται στο να προβάλλουν τα αξιώματά τους και τίποτα περισσότερο.

Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Να υπάρξει σύμπλευση των δημιουργικών εκείνων δυνάμεων που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», χωρίς μεσσίες και μεσάζοντες.

Για να υπάρξει όμως αυτό, θα πρέπει ν’ απογαλακτιστούν οι συμμετέχοντες από εμμονές και βολικές συνήθειες και να δώσουν πειστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Τα πράγματα όσο πολύπλοκα και να φαίνονται είναι πολύ απλά. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο με κανόνες του χθες. Κι αυτό διότι το χθες έχει ελαττώματα εφάμιλλα με το σήμερα.

Πάρτι γινόταν στη μαρίνα Καλλιθέας επί της προηγούμενης διοίκησης. Εισέπρατταν κάποιοι σύλλογοι, στο όνομα του ναυταθλητισμού, 300άρια κάθε μήνα κι ο Δήμος δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ. Και σήμερα, με την άτολμη και δημοσιοσχετίστικη διοίκηση, συνεχίζεται πάνω-κάτω η ίδια κατάσταση.

Μην ξεχνάμε ότι με την προηγούμενη διοίκηση, υπήρξε πρόεδρος οργανισμού του Δήμου, ο οποίος σήμερα διευθύνει δημοτικό κατάστημα, το οποίο με εισήγηση του ιδίου ανατέθηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αυτά τα παραδείγματα, είναι σαφές ότι δεν συνιστούν προοδευτική αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση.

Προοδευτικός πολίτης και προοδευτικές δυνάμεις δεν είναι εξ ορισμού εκείνες που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία ή στις άλλες συνιστώσες του χώρου της Δεξιάς. Είναι εκείνος και εκείνες που το αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη, ευρισκόμενοι δίπλα στους πολίτες και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν νοείται σύγχρονος Δήμος που να μην έχει δωρεάν Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, δεν υπάρχει προοδευτική αντίληψη όταν στην Καλλιθέα οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά, χωρίς να υπάρχει ένα κέντρο για τη φιλοξενία τους και δεν είναι δυνατόν να χρειάζεσαι ρουσφέτι για να βάλεις το παιδί σου ή το εγγόνι σου σε παιδικό σταθμό.

Φίλες και φίλοι

Πρέπει να πάμε μπροστά. Ν’ αλλάξουμε αυτή την πόλη, για να γίνουμε υπερήφανοι που κατοικούμε σε αυτή. Με κοινωνικές δομές για όλες τις ηλικίες, για τα παιδιά, τους γονείς, τη μέση ηλικία αλλά και για τα ΚΑΠΗ που πρέπει να είναι ανοικτά και το πρωί και το απόγευμα.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, από τη μία ο «κακός Κάρναβος» κι από την άλλη οι καλοί. Το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό. Είναι η αντίληψη που κομίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και η οποία είναι εκτός των αναγκών των καιρών. Κι αυτή η αντίληψη πρέπει να ανατραπεί.

Αλλά, εδώ πρέπει να ομολογήσω, ότι μια πιθανή εκλογική πτώση αυτής της διοίκησης δεν θα σημάνει και αλλαγή της όλης κατάστασης.

Χρειάζεται μεράκι

Χρειάζεται καψούρα γι’ αυτή την πόλη

Χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα και πάνω απ’ όλα, και θυμόμαστε τώρα τον ποιητή του Άξιον Εστί, «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

Βάσω, Νατάσσα, Ανέστη, Κώστα, Παναγιώτη, Νίκο, Βασίλη, Ειρήνη, αγαπημένοι φίλοι,

όλοι μας έχουμε να προσφέρουμε πολλά και διακριτά σε αυτή την προσπάθεια.

Απαιτείται απ’ όλους μας: Θάρρος, αποφασιστικότητα και γενναιότητα.

Η Καλλιθέα της Αντίστασης, των μεγάλων κοινωνικών αγώνων, της απομάκρυνσης του Ιπποδρόμου, δεν χωρατεύει, δεν μπορεί να περιμένει.

Αυτό που λέει ο Νίκος Γκάτσος στην Αμοργό, δεσμευόμαστε για την Καλλιθέα, την πόλη της ζωής μας και της καρδιάς μας:

«Κι αν θα διψάσεις για νερό
θα στύψουμε ένα σύννεφο
κι αν πεινάσεις για ψωμί

θα σφάξουμε ένα αηδόνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου