Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού: Σχέδιο Ολοκληρωτικής Καταστροφής των όμορων Δήμων & της Αττικής το Σ.Ο.Α. για το πρ. αεροδρόμιο

«Σχέδιο Ολοκληρωτικής Καταστροφής, όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά για ολόκληρη την Αττική» και «τερατούργημα που δεν χωράει στην περιοχή μας, δεν έχει θέση στην Αττική».

Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς υποδέχτηκε η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) για το Ελληνικό που κατέθεσαν για διαβούλευση το ΤΑΙΠΕΔ και το επενδυτικό σχήμα.

Η Ο.Μ. Ελληνικού καλεί «τα Υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και τους Φορείς να εκφράσουν την άρνησή τους στο τερατούργημα που επιχειρείται να κατασκευαστεί», καθώς και «τα κινήματα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα για την κατάργηση στην πράξη της σύμβασης και του σχεδίου δόμησης αυτού του εκτρώματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Τελικά το πολυαναμενόμενο Σ.Ο.Α. - Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το χώρο του Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, αποδεικνύεται ένα τεράστιο Σ.Ο.Κ. - Σχέδιο Ολοκληρωτικής Καταστροφής, όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά για ολόκληρη την Αττική.

Ποιος ή ποια μπορεί να δεχτεί:

  • νέα δόμηση άνω των 3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, όσο δηλαδή είναι όλη η δόμηση σε ολόκληρο το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
  • κατασκευή νέων εμπορικών χώρων και γραφείων 700 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων μόνο κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, όσο δηλαδή είναι όλη η δόμηση σε ολόκληρο το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
  • να υψωθούν τεράστια κτήρια ύψους μέχρι και 50 μέτρων σε όλο το μήκος της Λ. Βουλιαγμένης, αποκόπτοντας στην ουσία τις πόλεις από το πάρκο
  • τον αφανισμό των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στα νότια προάστια, και την καταδίκη στην ανεργία των εργαζομένων σε αυτές
  • τη δημιουργία Καζίνο αλλά και 6 κτηρίων ύψους μέχρι και 200 μέτρων το καθένα
Μόνο τα παραπάνω είναι αρκετά για να πούμε ότι αυτό το τερατούργημα δεν χωράει στην περιοχή μας, δεν έχει θέση στην Αττική.

Οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα, το θράσος του επενδυτικού σχήματος, να υπαναχωρεί σε σχέση με το MoU που, μόλις πριν ένα χρόνο, συμφώνησε με την Ελληνική κυβέρνηση και με βάση το οποίο κυρώθηκε η συμφωνία από τη βουλή και την αφερεγγυότητά του, η οποία από το στάδιο του σχεδιασμού είναι παραπάνω από εμφανής:

  • Υποτίθεται ότι 1200 μέτρα στην παραλία θα ήταν με ελεύθερη πρόσβαση, τώρα το αποκαλεί «ζώνη ανάπτυξης» και χτίζει σπίτια σε όλο το μήκος της παραλίας
  • Υποτίθεται ότι θα κατασκεύαζε 2 κτήρια ύψους έως 100 μέτρα, τώρα σχεδιάζει 6 μεγαθήρια, ύψους 200 μέτρων
  • Υποτίθεται ότι το πάρκο θα είχε απρόσκοπτη πρόσβαση, τώρα γίνεται στην ουσία, ένας κλειστός χώρος
Το σχεδιαστικό αυτό έκτρωμα δεν μπορεί καν να συζητηθεί, πόσο μάλλον να γίνει δεκτό, και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και τους Φορείς να εκφράσουν την άρνησή τους στο τερατούργημα που επιχειρείται να κατασκευαστεί και να προτάξουν αντί για τα υπερκέρδη των λίγων, αξίες και έννοιες όπως η αξιοπρέπεια, η δίκαιη ανάπτυξη, η ποιότητα ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πολιτισμός.

Καλούμε τα κινήματα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα για την κατάργηση στην πράξη της σύμβασης και του σχεδίου δόμησης αυτού του εκτρώματος, που θέλουν να κατασκευάσουν στην Αττική.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση με δίκαιη ανάπτυξη και παράλληλα βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, για να ζήσει ο λαός μας με αξιοπρέπεια.


Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού
Αύγουστος 2017


Διαβάστε:

2 σχόλια:

  1. θα ήθελα να δω το σχέδιο της όλης διαμόρφωσης για να έχω πληρη γνώση του τι πρόκειται να κατασκευαστεί γιατί η περιγραφή ειναι αόριστη....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.
      Έχει αρκετά αδιευκρίνιστα σημεία, αλλά ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει.

      Διαγραφή